Scudo Sports

Zenginliğini sergilemek için bir hobi edinen tipler

Scudo
Instagram gibi internet sitelerinde sık rastlanabilir tiplerdir.

@mehmetsunu

Bisiklet bir hobi olduğundan dolayı kimin, hangi bisiklete, ne kadar verdiği sizi zerre kadar ilgilendirmemektedir.
Ve tekrardan bisiklet bir hobi olduğundan dolayı istesem S-Works Venge aero yarış bisikletiyle sahilde 3-5 kilometrelik bir sürüş de yapabilirim. Durdurup in bu bisikletten, bunu sahilde süremezsin mi diyeceksiniz?

Bisiklet hobisi Kapitalizmin en vurucu tarafi olan tuketim kulturunun kucagimiza biraktigi bir bombaya dönüştü maalesef.
Yerli ve yabanci siteleri surekli takip ediyorum da fiyatlar cidden ucuk ve doviz yukseldikce daha da yukseklere ucmaya devam ediyor.
Tamam insanin hobisi olmasi cok guzel ve de hobi gerekli.
Ama bir yandan da fiyatlarin bu denli ucuk olmasi, bizim uretmiyor veya uretemiyor olmamizdan kaynakli. Avrupada veya ABD'de yasayan birine bu fiyatlar bu denli yuksek gelmeyebilir. Ama kendin uretmeyince iste bu kacinilmaz hazin sona mahkum oluyoruz.
Is donup dolasip uretime geliyor. Uretemedigimiz surece disaridan gelen her sey luks statusunde gorulecek ve birtakim sekilci ve gorgusuz tipler de bunu hava atma malzemesi olarak kullanacak.
Zaten tuketim degil de uretim odakli bir ulke olsak inanin boyle gorgusuz tiplerimiz de olmayacak. Ureten insanlar boyle basitlikler yapmazlar cunku.

Hobi demek zenginlik demektir zaten ülkemizde. İnsanlar normal ihtiyaçlarını zar zor karşılıyor dolayısıyla en ufakta olsa her hangi bir hobiyle uğraşan kimse otomatik olarak zengin durumuna düşüyor bu yüzdendir ki bisikletciler die cast modelciler teleskop satan vs yerler fiyatları yukarı çektikce çekiyor. Diyor ki zaten bunu alacak adam zengin olur 3 e 5 e bakmaz parası neyse verir. Bizde normal ihtiyaçlarımızdan artırıp hobilerimize para veriyoruz belki de bu hobiden daha öte olduğu içindir bizim için. Ancak kimseyi ilgilendirmez kimin bisiklete ne kadar verip vermediği hakkını verip vermediği. Gösteriş kötü bir şey kabul ediyoruz ama yahu forumda neden bisikletlerimizin fotoğrafları adlı konu var hiç sorgulamıyoruz iyisiyle kötüsüyle bi sürü bisiklet konuluyor oraya herkes bisikletini gösteriyor. Bende ne bisikletler görüyorum vay yavrum be diyorum başkası da benim bisikletim için diyordur bunu. Demem o ki adam isterse verir 20bin alır bisikleti asar odasına yada kutusuyla kenara kaldırır kimsenin burda "hakkını vermiyor ama ?" diye insanları yaftalamaya hakkı yoktur. Kıskançlıktan çocukluktan başka bir şey değil bu konu. Biri bisiklet almış ama hakkını vermemiş sana ne ? Bekcisi sen misin. Garip bi düşünce yapısı.

Az önce Scott Sports dan e mail geldi kış aylarında bisiklete fazla binmiyor hakkını veremiyormuşum bisikleti geri istiyorlar.

Bizim insanlarda bir eziklik sevdası var. Elimde ekranı çatlak bir note 2 mevcut ancak halen canavar gibi çalışıyor. En kalite telefonu alıp g.tümü büyütmektense başlangıç için alabileceğim en iyi bisikleti alıp egomu ve bacak kaslarımı büyütmeyi tercih ettim ve mutluyum. Yaşadığım çevrede bireysel de olsa bir farkındalık yarattım ve insanların bana heves ettiğini görebiliyorum. Bu şekilde birkaç kişiyi bu spora bağlayabilir miyim diye düşünüyorum. Benim en büyük zenginliğim 3 ayda bisikletin katkısıyla 25 kilo vermem ve bunu tanıdığım tanımadığım herkesin gözüne hayvan gibi şiyapıyorum. Bırakınız bu ayakları sağlam bir para bulsanız ilk işiniz yurtdışından ful carbon bir alet getirmek olur. Gerçekçi olun azıcık bisiklete binen adam çekici olsun albenili olsun seksi olsun bisikletini çicek gibi yapsın ki en azından bu şekilde var olduğumuzu gösterelim.

1998 yılından bu yana faal olarak bisiklet sporu ve hobisinin içindeyim.28 jant Bisan bisikletim var.günde en fazla 10-15 km yol yapıyorum.uzun mesafe gitmiyorum.kısa mesafelerde sadece işim olduğu yerlere gidiyorum.veya parka gidip spor,sağlık ve hareket amaçlı 2-3 tur atıyorum.bisiklete sadece sürüş zevki ve hobi amaçlı biniyorum.yok efendim bir günde 100 km yol yaptım,vay efendim şu şehirden bu şehire yolculuk ettim,yokuş aşağı 85 km hızı gördüm vs gibi amaçlarım hiç olmadı ve olmayacak.bisikletimi karşıma koyup seyrederim çok zaman bu bile ayrı bir zevktir benim için.bisiklet hobisi ve sporu ile ilgileniyorum demek arazi bisikleti alıp araziden toz toprak ve çamurdan çıkmamak değildir.yarışlara katılıp dereceler madalyalar almak değildir.yol bisikleti alıp şehirler arası yolculuk etmek değildir bence.gideceğim mesafe çok zaman 2 km'yi geçmez tek seferde ama bu 2 km'den sanki 100 km gitmiş gibi sürüş zevki alarak sürerim bisikleti.benim için önemli olan bu.

Biri bisiklet almış ama hakkını vermemiş sana ne ? Bekcisi sen misin. Garip bi düşünce yapısı.

herkes her düşünceye saygı göstermek zorunda değildir,evet hakkını veremiyor ise bence de binmesin almasın. Bende senin görüşünü çok garip buluyorum.

mal mülk sevdalısı görünüyorsunuz. şu araplar gibi,müslüman olan ama musluğu bile altın olan.

biraz okudum yazılanları(boşa zaman kaybettiğimi belirteyim) yeni yürümeye başlayan çocuğun ilk adımları gibi milletin söyledikleri.

sevgisiz günler anacığım size.

Zenginden nefret edilir,herkes zengin olmak ister.. Bu tezat boyle devam eder gider..

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
@Insansevmem '' herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez '' oldukça zıt tezatlar içinde yaşıyoruz :rolleyes:

Bana göre; Almısken iyisi olsun iki gun daha fazla calisırım diyip 3 ayda birikimimdir zenginlik

Harika tespitler dostum :
Bu sadece piskelet dünyasında böyle değil inan bana ;
Hangi dala baksan aynı çürük elmalardan görürsün. Ben bu tip insanların paylaşmaktan uzak , yalnız ve maymun mideli insanlar olduklarını düşünürüm hep...O tipler gece yataklarına yattıklarında hayatlarında hangi mallarını bir üst segmente yükselteceklerinin derdindedirler hep...Ve tek gerçek malesef öldüklerinde kefen kumaşının herkese eşit sınıfta olduğudur...
sevgiler saygılar

Yine onlar ve bizler gruplasmasi gorunuyor :) "Onlar" sanki insan degilmiscesine. Hos olmayan seyler var elbette fakat surekli unutuyoruz. Bu, insanoglunun bir parcasi. Doyurulamayan bir acligin eseri. Hepimizin icinde olan bu doyumsuzlugu bir kaci sadece elinde imkanlara bagli disavuruyor sadece. Bunda sasilacak bir sey goremiyorum? Gorenlerin de neden bu kadar zihinlerini mesgul ettigini de anlayamiyorum. Asil sorun olan yasadigimiz bu gezegeni ve insan olmayan diger canlilari, kendi acligimiz ve bitmek bilmeyen yasamsal ihtiyaclarimiz ugruna tuketiyoruz ya. Asil ben buna takiliyorum..Gerisi hikaye..

"Bence" mesele "israf" ile hobi arasindaki ince çizgiyi iyi anlamak hocam.
Kisisel konulara yorum yapmayi pek sevmem ama buraya ufak not düseyim.

"Benim düsüncem" bir isi hobi olarak yapiyorsaniz o is hakkinda bilgi sahibi olmaniz gerekir. En azindan ögrenilen bilgiye orantili sekilde harcama yapilmasi gerekir.

O yüzden forumda baslangiç bisikleti tavsiyelerinizi alabilirmiyim diye konular var.

Bir isi sadece baskalarina hava atmak, dikkat çekmek için yapiyorsaniz;
Yani bir isi kendiniz için yapmiyorsaniz bunun adi görgüsüzlük olur.

Mesele bir isi KENDINIZ IÇIN YAPMANIZ...

"Bunlar benim sahsi düsüncemdir".

Zenginsem zenginim kardesim.Profilime bakman icin kafana silah mi dayiyolar?Bakmazsin olur biter.hadi optum.kips bye

Başlık çok net. Zenginliğini sergilemek için hobi edinen tipler, bu cümleden şunu çıkarıyorum. Zenginliğini gösterebilmek adına bir zaman dilimi ayıran, bir müddet araştırma yaparak bir uğraş grubuna dahil olan tipler. Görüntüde herşey yerli yerinde ama sadece görüntüde. Zira söz konusu şahısların gerçek niyeti hobinin tadını çıkarmak değil, onu bir gövde gösterisinde sahne olarak kullanmak. Dolayısıyla gerçek bir haz duymuyorlar ve sıkılıp hava atma sahnelerini değiştiriyorlar. Yani hobi grubuna yüksek hızla dahil olup aynı hızda ayrılıyorlar. Sonra başka bir uğraşa para ayırıyorlar orda da aynı şeyler oluyor. Ben o tür insanlara acıyorum, çünkü harcadıkları para kendilerine aradıklarını vermiyor, sadece hava atmakla meşguller ve herşeyleri sadece görüntüde iyi. Düşünsenize adam gidip en üst setleri, ekipmanı alıyor ve hiç zevk alamadan bi kenara atıyor. Eh birde kendimizi düşünelim. Ekipmanımız işimizi görüyordur ama şaşalı bişey değildir, bisikletimiz hayalimizdeki olmasa da pedala basınca uçuş moduna sokuyordur bizi, kıyafet vs kusursuz bir uyumda değildir ama vermesi gereken hazzı yapması gereken hizmeti yapıyordur. Üstelik bunlar dişimizden tırnağımızdan artırıp aldığımız şeyler ve o adamların hiçbirinin bizim aldığımız zevkin onda birini bile alamadığını biliyorum. Çünkü öyle olan çok insan tanıdım. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar demişler, ama burda durum farklı. Ben bunu hepinizin anlaması için yazdım

Geri