Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zeytin dalı harekatı

Ellerine sağlık Mehmedim. Allah yolunu açık etsin. Allah hepinizi ailenize ve milletimize bağışlasın.

Scudo
@Murat Semiz

145418 dosyayı görüntüle

Selam murat, ypg ?
Sivil kıyafetlerde,sanırım bunlar şu anda yaşamıyor,yukardaki video ile ilintili bu resim,
Yarın görüşme var abd dış ilişkileri bakanı ile,bakalım ne durum ortaya çıkacak,
Bence Rusyanin askerini çekmesi bizim afrine ilerlememiz karşısında abd bunu beklemiyor idi,ya da bekliyordu,rusya iki nato ülkesini karşı karşıya afrin harekatı ile getirmiş görünüyor,sahada askeri stratejik hareket önemli,bu strateji şu an rusya ile kapişmadan devam etmek,yanlız rusya pyd konusunda bizden ayrılıyor,
Rusya menbic konusunda türkiyenin yanında olacak diye düşünüyorum fakat burada esas tehlike şu ,abd ile bir çatışma olur ise rusya bizi yanlız bırakır ise ne olacak,ypg 'in elinden petrol tesisini almak için esed ordusunu gönderdi,ve paralı rus askerleri destek verdi,abd savaş uçakları bombaladı ,esed 'in ordusu kayıp verdi ve rus askerleri öldü,bu resmen abd ve rusya çatışmasını beraberinde getirecekmi ?göreceğiz,ortalık karışık,devlerin sofrasında iki devin arasında kalmadan strateji belirlemekte fayda var.

Konu yine gündem dışına doğru yol alırken bir şeyin, çok önemli bir şeyin altını çizme gereği duydum. Altta yer alan fotoğraf Cizre'nin 'teröristlerden' temizlenme süreci sırasında çekildi. Yıkımın göze çarpmaması olanaksız. Buradaki yerel halkın hangi şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini az çok kestirebiliyor olmanızı bekliyorum. Ya da üşendim foto falan yüklemeye 'people from Cizre' yazın gugila ajitasyona da mahal vermemiş olayım.
Gene verilerden bahsediyorum, şunu da şuraya koyalım.
(link)
Ayrıca şunu da bırakayım.
(link)
Eğer diyorsanız bu halkın topu terörist, açık konuşursanız daha iyi anlaşılacaktır. Sınır içi ve dışında durum bu. Ben olanı dile getiriyorum. O vakit seçim yapmayalım, bir şans tanimayalim, dümdüz edelim coğrafyayı.
Ya da başka bir şey deneyelim. Çünkü bu sürdürülebilir ve mantıklı değil. Tabi benim bakış acıma göre.

@Rip bu yabanci plakali fotograf mi cizrede cekilmiş?

15186375181031573221545-png.145418

Yazdiklariniz arasinda dogru bir cumle bulmakta zorlaniyor insan :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu Doneleri yazdım. Kendi fikrim son paragraf. Ona katilmaybilirsiniz. Coğrafya bu durumda. Herhangi bir Kürt yoğun nüfuslu ilde doğmadığınıza sevinin o vakit. Diğeri zaten yabancıymış dediğiniz gibi.

Videoyu yeni izledim, internetim kısıtlı. Saklandığı karargahta etkisiz hale getirildi vs. Montaj falan Goebbels kokuyor. Bakın ben olan biteni meşrulaştırma çabasında değilim. Sürdürülebilir ve mantıklı bulmadığımı dile getiriyorum. 50 senedir aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek abes.

50senedir aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemekabes.@Rip

Kürt kimliği göster alttan alta pkk itlere göz kırp ki batıdaki kendini bilmezler, zannetsinki kürt türk savaşı var. (Aynı şey derken bunu kasdediyor herhalde)

Coğrafya bu durumda. Herhangi bir Kürt yoğun nüfuslu ilde doğmadığınıza sevinin vakit.
@Rip

Zaten dikkat ediyorum pkkli medya silahşörleri hiç pkk lıyim demiyor.bölge halklari mağdur hikayesi uyduruyor. Kurt halkına en büyük kötulüğü yapan bu hayinler utanmadan kürt hakları savunuculuğu yapıyor kendi yarattığı maduruyeti de devlet yapıyormuş gibi gösteriyor.

Şırnak seçimi o partinin kapı kapı gezerek aldığı oylar değil, pkklıların tehtitleriyle aldığı oylar.
Ben 10 sene doğuda çeşitli ilçelerde çalıştım ve gördüm ki kürt kökenli kardeşlerim en az türk kökenli kardeşlerim kadar devletine baglı vatan sever.
Teröre ve destekcilerine lanet etmeye devam ediyorum.

Herhalde Dünya üzerinde bölücülerle Türkiye kadar kılı kırk yararak mücadele eden başka ülke yoktur.
Hele Rusya'nın ,ABD'nin başına falan gelecek direkt coğrafyayı düzler geçer.Dağları ovaya ;Şehirleri taş yığınına çevirir.
Türk ordusunu beğenmeyenler Türk Ordusuna dua etsin, dünyanın en mert askeri Mehmetçik'tir
Teröre ve destekçilerine lanet ediyorum Atasoy Hocamın dediği gibi

@atasoy

Çok doğru :harika::harika:

@Murat Semiz

Bu hdp pkk ile arasına mesafe koyacak idi,kürt partisi tabiki olacak,ama fikir ile mücadele edecen,silahla değil ,gerek osmanlı ve gerekse cumhuriyet döneminde kürt isyanlarinin nedenlerini araştırmak ,kim suçlu ise tamam burda hata yapılmıştır demek en doğru harekettir,demokrat olacağız,silahla bir yere varilmaz,ha bu arada murat bu harekat başka tabi,sınırlarımız boyunca pkk ypg kürt koridorunu zati kabul edemezdik,ilk ateşi pkk sıktı ,eruh şemdinli,13 asker bunlar unutulmasın,kimki eline silahı alır mehmetcige savaş açar ise vatan hainidir,
Abd dış ilişkiler bakanınin önerisi ilginç murat,ypg ile pkk yi çarpıştiralim ,haha nasıl belli değilmi,iti ite kırdırtırım diyor ve nihaî hedefi yaparım diyor ,nihaî hedefi petrol sahası tabi, nitekim suriyenin değerli petrolleri ypg kontrolünde,abd uçakları ile daha geçen gün korudu orayı,esedi sevmem ama adamın ülkesi işgal altında,esed rus yanlısı,100 'e yakın paralı rus askeri öldü,bombardımanda,putinden hamle gelecekmi,göreceğiz

@atasoy Terör destekçisi oldum ben de. Tam olarak bundan bahsediyorum işte. Bu kafa ve bu ağız değişmedikçe bir şey olmaz. Gidin ölün, öldürün siz de madem. Artık başka bir dil, başka bir yöntem inşa edilmeli. Evet Kürt siyaseti terörle iç içe geçmiştir, ben de bunu diyorum zaten. Bu da bir done. Bunu kimse görmezden gelip yadsıyacak durumda değil.
Önemli olan bir yol bulmaktır, sizin de dediğiniz gibi bölge halkı tehdit ediliyor, köydeki kara koyun olmak istemiyor vs. Peki referandumda evet vermezseniz bölgeyi dümdüz ederiz diye tehdit edenleri de biliyor musunuz? Keşke toplumun bütünü için çalışan aklıselim, çözüm odaklı bir iktidar gelse. Yoksa dediğim ve hoşlanmadığım şekliyle ölen öldüğüyle kaldıkça ben bu işin gidişatında bir çözüm göremiyorum.
@hamlet2006 buna katılmıyorum. Etnik terör ile mücadele yöntemi soykırım olmamalı. Tarihte yöntemleri mevcut. Şimdi çıkıp ama bizi köstekleyen batı falan diye argümana basvurmayın. Bunu travmatik bir eğitim sistemi sorunu olarak görüyorum.
@Murat Semiz buna cevap vermeyeceğim. Ben de çeşitli fotoğraflar ve gazete kupurleri biliyorum. Konumuz bu değil. Ben masum insanlar ölmesin diyorum, siz çıkmış beni nekrofil salağın tekine benzetme çabası içine giriyorsunuz. Gidin Lego falan oynayınl

@hamlet2006

Katılıyorum,sivil kıyafette yaklaşanlara ateş açılmadı,çünki aralarında çocuk vardı,havaya ateş edildi,uyarı atışı durun diye,siviller gene yaklaştı,yakın mesafeden aniden el bombaları atıldı orda şehitler verdik,durum bu,tabi çok acı bir son,ölen askerin yerinde bende olabilirdim
Bu rusların tarihi kanla dolu,hitler ile anlaşan stalin polonyayı ezdi,polonyalılar sevmez rusları ve finlilerde [ katy ormanında stalinin emri ile 22.000 polonyalı subay er öldürüldü vahşete bak ],stalin finlandiyaya saldırdı,,hitler norvece girdi nedeni ısveçteki değerli maden yatakları,hitler çekoslavakyaya girdi orda uranyum yatakları vardı,alman bilim adamları atom bombası üzerinde zati çalışıyorlardı,hitlerin eline atom bombası geçse idi,vay dünyanın haline,al birini vur ötekine,rosenbergler idam edildi,niye,çünki atom bombasının sırrını ruslara verdiler,elektrikli sandalyede karı koca pişirildi,abd adaleti,iki emperyalist ortaya çıktı,abd ve rusya,bunlar asla soğuk savaş boyunca karşı karşıya gelmediler,nato kuruldu,karşısında varşova,stalinin kars üzerinde talepleri vardı,ve bizde gardımızı natoda aldıkta ne oldu bir sürü nato darbesi,ve 15 temmuz işi bitirdi,
Gazi mustafa kemal,batıya asla güvenmediği gibi ruslar konusundada temkinli idi,
Bu afrin harekatında hamleleri doğru atacağız ,bence ne rusa güvenelim,ne de abd'ye ordu ,işi bitince çekilmeli,ve ırak sınırından suriye sınırının bitimine kadar 10 km askeri tampon bölge oluşturulmalı,bundan sonra terörist girişleri anında durdurulmalı ,ha bir daha benim kafama roket gelir ise ,bir daha girerim,temizlerim,gene dönerim

Devlet dúzeyinde örgútlenmiş dünya üzerindeki bütün merkezi otoriteler; kendi yönetimine ve bekasına başkaldırmış bútún terör örgütleriyle mücadele ederler, etmeye de hakları vardír.
Devlet erkini elinde bulunduran siyasi iktidarlar ;múmkün olduğu kadar temel hak ve hürriyetleri gözeterek ve de toplumu õtekileştirmeden terörle mücadelesini ekonomik ,siyasal,kültürel,askeri vb yõnlerden sürdürmelidir.
Şu andaki ve daha õnceki hükümetlerin elbette hataları olmuştur.
Ancak Türk ordusu kendisine verilen görevi her zaman olabilecek en büyük hassasiyet ve mertlikle yerine getirmiştir.

25 Mayıs 1915.... Arıburnu, Çanakkale...

Siperlerde nispeten sessizlik hakim. Bir gün önce 19 Mayıs'ta yapılan Türk hücumunda toprağa düşen 3 bin civarındaki askerimizi gömmek için iki taraf arasında geçici ateşkes yapılmış ve Türklerle Anzaklar birlikte çalışıp cenazeleri gömmüşler.

Öğle vakti ansızın büyük bir patlama duyulur. Arkasını denize yaslamış Anzak kolordusunu ateşiyle destekleyen Triumph zırhlısı yana yatmaya başlar.

Akdenize gizlice giren Alman denizaltısı Çanakkale önlerine gelmiş ve İngiliz gemilerini avlamaya başlamıştır. Triumph ters döner, içindeki yüzlerce gemici denize dökülür. Türk topçusu için ortada savunmasız, kabak gibi bir hedef vardır.

Ama hayır. Bu, ancak Haçlı ordusuna layık bir hedeftir. Türk topçusu, boğulmamak için çırpınan askerlere ateş etmez, yardım filikalarının denize dökülen askerleri toplamasına izin verir.

@Murat Semiz

Alman denizaltıcilari herhalde şaşırmışlardir,bulge muharebesi,ss panzerleri ardenlere karşı taarruza geçer,85.000 'e yakın abd askeri telef edilir,esir alınan abd askerleri ss taburları tarafından kurşuna dizilir,esirler asla kurşuna dizilmez,

yol bellı kardesım karsındakıler sandıgın gıbı barıs yanlısı degıl bu propagadanya aldanma sakın.elıne bır tas dahı gecırse askere polıse atan tıpler.tutturmuslar bır turku agızlarında ayrı devlet kuracaklar.bunu da onlara kım vaad edıyor cok acık degıl mı.bu yuzden terorle mucadele cok zorlu cunku terorıs bır yandan sana sılah sıkerken bır yandan ben barıs elcısıyım rolunu oynuyor.oy almaları mesru oldkları anlamına gelmez.demokrası yı kutsallastırmayın sandıgınız kadar faydalı olmayabılır.ozellıkle sıyasetcılerın nasıl oy topladıklarını ıncelersek zaten berbat bır durumdur secım bana gore.
onun dısında yenı yol arayısında olmalı devletımız.sılahla mucadele kararlılıkla suruyor.bu yetmez bunları elıne sılah almayacak noktaya getırmek gerekır dıyecegım ama o nokta coktan gecılmıs gozukuyor.cunk bu ıs artık kuzey ıraqda kı kurtler ve surıyede kı kurtlerınde yogun katılımı ıle yuruyor.teror adeta savasa evrılmıs besleyen bellı egıten bellı donatan bellı. elıne sılahı alan da sorgsuz sualsız bu memleketın ınsanına dogrultuyorsa her ortamda benı mogol bılmem ne dıye asagılamaya kalkıyorsa sonucarında katlanırken de bıraz metanetlı olsun.kurunun yanındakıler cok rahatsızsa seslerını duyurabılırler.ama herkes de memnun halınden emın ol.

Vatan toprağının bir kısmını şiddet kullanarak silahla bölmeye çalışanın, halkı tehditle terörle sindirmeye çalışanın hakkı ya hapistir ya da toprağın altı. Dünyanın her yerinde devlet denen oluşum bunu yapar, yasal hakkıdır. Elinde silah olanı, askerine polisine kurşun sıkanı ne yapacaktı devlet? Başını mı okşasın ,aman yapma mı desin. Adamın elinde silah var çiçek yok. Bu soysuzlarla mücadelede kaybettiğimiz asker, polis de ana kuzusu bu memleketin öz evladı. Bu sözde sevgi pıtırcıkları toprağın altına girince çenesi açılanların biraz da bunları düşünmesi gerekir.

@Rip

çok doğru. şimdi git o pkklı arkadaşlarına söyle, 50 yıldır aynı şeyi yapıp Türkiye'den 1 santimetrekare toprak alamadıkları gibi, Türkiye'yi de bölemeyecekler. bu ülkede amerikan köpeklerine yer yok.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@efeozata valla sabır çekiyorum. Onu diyorum ya ben de. Pkk, arkadaş falan, inandığınız şey sizi ıslah etsin. Bu böyle olmaz diyorum ben de, bir problem varsa masada çözülmesini istediğimi dile getiriyorum da anlatamıyorum. Ucuz hamaset kanınıza işlemiş, ezbere konuşun durun.

@Rip
Eline silah almış ve tek amacı ülkeden toprak almak olan bir örgütle ne konuşabilirsin? Amacına ulaşmadan silah bırakacaklar mı? Hatta ulaşamayacaklar ancak ulaşsalar bile bırakmayacaklar. Bu olay Kürt meselesi de değildir. Pkk'nın başını çekenlerden hiçbiri Kürt değil en basitinden.
Onun dışında zamanında çözüm süreci denilen bir ihanet süreci dediğim olay gerçekleşti. Pkk lılar elini kolunu sallaya sallaya sınırdan geçti, konvoylar halinde, megri megri halaylar çekildi, askere Pkk lı teröristi görürsen bile hiçbir şey yapamazsın ! talimatı verildi, askerin eli kolu bağlandı, uzun uzun konuşulurken ve bu süreç devam ederken doğuda silah sevkiyatı sürdü, hendekler kazıldı, doğudaki insanlara Pkk kimlik sorgusu dahi yaptı!
Şimdi ne konuşmayı planlıyorsun teröristlerle? O kadar bebeği öldüren, o kadar öğretmeni, askeri şehit eden teröristlerle? Bunları insan olarak bile görebilmen bile bir hata.

Geri