Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Bu zincirin problemi nedir acaba daha 1000km de. metreyle ölçtüm 255 çıktı bakla mesafesi

@mali.ozdemir bütün dişlilerde mi böyle yoksa sadece en altta mı?

@EnginK. hocam tüm dişlilerde bu tıkırdı sesi geliyor ama en bariz gözle görüneni küçük dişli. En büyük dişlide daha fazla çevirince bu tıkırtı geliyor zincir arada yuvasından hopluyor sanırım
up

Son düzenleme:
Hocam çözum çok basit senin rublen bitmiş. Rubledeki disli çukurlari çok açilmiş. Artik zincir icine oturamiyor sırtlara denk geliyor ondan zıplama yapıyor.derhal rubleyi sıfırlaman lazım. Ruble dişleri uzamış bu gayet net gözle görülebiyor

@Jeoid hocam benim bildiğim 3 zincir değişimine 1 ruble değişimi tavsiye ediliyor. Benim daha zincirim değişmedi toplamda anca 1000km yaptı. Bu durum normal mi bi rublenin ömrü bu kadar kısa olmamalı.

Bugun 7 li rubleler 30 liradan başlayip 100 liralara kadar var alirsan megarange dişlili alirsan yokuşlarda bana dua edersin
Şimdi traktörle bir binek arabanin ikisinide kilometresine bakarak satamazsin.traktör ufacik bir tarlada 10 saat tarla sürer ama bir binek araba 10 saatte 1000 km yapabilir.bisiklette böyle bisey mesela ben dağlik bi yerdeyim. 2 saat bisiklet surup eve geliyom 15 20 km yapmısim. Stravadan bazı düz yerde yaşayan arkadaşlar 2 saatte 70 km yapiyor.bu rublenin de dandiği var iyisi var
Şimdi traktörle bir binek arabanin ikisinide kilometresine bakarak satamazsin.traktör ufacik bir tarlada 10 saat tarla sürer ama bir binek araba 10 saatte 1000 km yapabilir.bisiklette böyle bisey mesela ben dağlik bi yerdeyim. 2 saat bisiklet surup eve geliyom 15 20 km yapmısim. Stravadan bazı düz yerde yaşayan arkadaşlar 2 saatte 70 km yapiyor.bu rublenin de dandiği var iyisi var

Birde zincir buyuk ayna kol dişlisindeyken 4 numara alyan zincirin arasindan gecebiliyorsa o zincirde bitmiştir.onuda degistircen..kmc zincirleri güzel tavsiye ederim

@mali.ozdemir ruble değiştirmeden önce zinciri bir kontrol edin. sıkışıp katlanmayan bakla varsa o da yapabilir.

High vida ayarını bir daha gözden geçirin ve veya tel gerginliğini azaltın.
Hocam vites ayarında sıkıntı yok denedim

Birde zincir buyuk ayna kol dişlisindeyken 4 numara alyan zincirin arasindan gecebiliyorsa o zincirde bitmiştir.onuda degistircen..kmc zincirleri güzel tavsiye ederim
3 numara allen geçebiliyor 4 geçemiyor.

@mali.ozdemir ruble değiştirmeden önce zinciri bir kontrol edin. sıkışıp katlanmayan bakla varsa o da yapabilir.

Yok hocam baklalar sıkışmıyor.

zincirdeki olması gereken 254mm lik uzunluk 255olmuş. 256da değişmesi gerekiyor. 255 olduğu için böyle yapma ihtimali var mı?

Arkadaşlar zinciri söküp takmak için zincir sökme takma aleti mi yoksa zincir sökme takma pensesi mi almalıyım ?

Zincirinde sökme baklasi varsa pense almalisin.eger öyle özel bakla yoksa yandan pim itici vidalı sökme aleti almalısın

@Jeoid anladım hocam turlarda zincir koptu diyelim onu tamir etmek için de pense işe yarar mı?

@mali.özdemir Sizin bence hem ruble hemde acilen zincir almaniz lazim.bu sökme takma işlerinde arka göbek temizligi ve gresleme işlemide yaparsıniz.bi nevi yaz bakımi olur. Fiyatlar konusunda özceylana bi bakın derim .ben sizin adınıza baktim😁 7 li ruble 49 tl megarangeki olani 55 lira size gore zincirde 39 liradan başliyo...burda olsan 5 dakkada degistiriverirdim. Iki tür zincir var.Yandan pimli açılan veya ayrilma baklasi olan zincirler olmak üzere 2 çesit zincir var. Yandan pimi itilerek açilan zinciriniz varsa 1 numarali resimdeki aletten yaninizda olursa yolda zinciriniz koparsa hasar goren baklalar çıkarilarak eve kadar veya zincirin orjinal boylu olani takilana kadar idare eder bir şekilde sürmek icin sökülup takılabilinir.ama zincirde sökme baklasi varsa ve herhangi yerinden kirildiysa kirilan yerini o dedigim yandan itmeli pim itici aletle çıkarip yaninizda penseyle sökülüp takılan yedek bakla olmasi lazim(son resimdeki bakladan).(burda pense olmasada olur takmak icin penseye gerek kalmiyor genelde pedala basınca o gerilmeyle sıkışıp takıliyor tekrar çıkarmak isterseniz pense lazim olur).çunku bu tür zincirler pimleri bikereye mahsus çıkarıliyor tekrar takılamiyor.sıcak presle fabrikasyondur tekrar tekrar pimler sökülup takılamiyor.

@Jeoid teşekkürler hocam zincir sökme takma daha önce temizlerken yapmıştım. sadece bu kadar kolay yıpranması beni şaşırttı doğrusu 😄
bir de ufak bi sorum olacak benim arka aktarıcım Tourney Rd A070 yani yol grubunda. Sizin bahsettiğiniz megarange ruble tur ve dağ grubunda var sanırım. Uyum konusunda bir sıkıntı yaşatır mı bana?

Yaşatır.eğer aktaricinin boyu kisa gelirse megarange rubleye zincir geçiremez bu.konuda deneyimim olmadi ama. Almak istedigin rubleyi satan saticiya bu konuda telefonla bilgi alabilirsin diye düşünuyorum.

Ruble dişlerinin uzaması yazmış bir arkadaş bana bunu görsel olarak gösterebilir mi merak ettim.

Bir uzamış bir de uzamamış görsel ile

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ruble sağlam gözüküyor. sorun hub kaynaklı

Bugun özceylandan sipariş ettigim içlastik ruble ve zincirim geldi.oğlanin bisikletinin yaz bakimini yapalim dedim.ve işe koyuldum.gobeklerin icindeki bilyalar yamulmuş gobek çanaklari ve konik sonumlar korozyondan tirtiktirtik olmuş mil yamulmuş gres yag su gibi olmuş .zincir bi bakla uzamış neredeyse.ruble dişleri sivrileşmiş ve icten icten yenerek yuvarlakligini kaybetmiş ve dişlerin iç kısımlari daire görunumunden elips görunumune gecmiş. 2015 yılinda aldigim bu bisiklete hiç ara vermeden binen bir çocuk. Zinciri bikere degiştirdim rubleyi ilk degıştiriyorum.fotoğrafta gorülen zincir 5 mm lik alyan anahtari icinden geciyor. Hatta 6 numara bile gecebilir.yeni zincirde 2 numara zor girer.yeni rubleyle eski ruble arasindaki farki soran arkadaş bu resimlerden anlaşıldigi kadar bakabilir. Ama ben burda çok net görebiliyorum.zincir okadar uzamiş ki gerginken aynakol dişlilerine bile zor oturuyor.surekli zincir atiyordu.şimdi saat gibi oldu.gobek greslendi.9 sağda 9 solda yeni bilyeler takıldi çanaklar değişti.saat gibi oldu.servis ucreti yanaktan bir öpucük.😁

Geri