Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir kopması

@Hüesyin
Yokuş çıkarken vites değiştirmek zinciri kırabilir arkaya arttırıcıyıda bozabılır birde çapraz zincir kullanıyorsunuz 7x1 buda arka arttırıcıya zarar verir bilginize.

• Beğen
Tepkiler: Hüesyin
Scudo
Bende yaşamıştım düz yolda pedallara düşük viteste fazla abanmıştım birden pedal boşa dönmeye başladı. Baktım zincir yok .Yerden aldığım gibi doğru bisikletçiye gittim. Diş atmış 3 liraya halletti. Tabi arka ve ön artıcı yamultmuş . Çalışmalarında sıkıntı olmaması çok büyük kâr ım oldu .

sram via kullanıyorum daha 1000 km önce zincir ve rubleyi değiştirdim aynakol biraz bitikti onu değiştirmedim.geçen bisikletçiye gittim zincir bitmiş dedi araya cetvel koydu araya giriyordu gerçekten.o metal cetvelin araya giirmesi zincirin bittiğini mi gösterir.zincirde sram di .

Yokuşta ayağa kalkılmaz diye birşey yok. Yokuşa büyük viteste girip abanmadıkça, zinciri çapraz bırakmadıkça ve zinciri temiz ve yağlı tuttukça koparmak imkansıza yakın diyorum. Ben ağır bir kullanıcı olarak yazdığım kurallara dikkat ettiğim için hiç zincir kopartmadım. Fakat 50kg'luk bir bayan arkadaşımız rampada büyük viteste kalkış yapmaya çalışırken zincir kopartmıştı. Önemli olan büyük vitestenden kaçınmak...

3-4 saat kadar önce 10km'lik bir sürüş yaptım ve vites geçişlerinde sorun olduğunu fark ettim. Özellikle de ön vites saçmalıyordu. Neyse garaja çektim ve bi ayar yapayım derken birde ne göreyim? Ani duruş yapmak zorunda kaldım ve tekrar kalkış yaparken aynakola yüklenerek 3 vites birden küçülttüm. Bu esnada ciddi bir zorlama olmuştu. Belki de sebebi budur. Sorunlu olan baklaları çıkarıyorum. Baklalarımız çok üzgün. Yeni baklalar takıldı. Artık mutlular. Yükteyken vites geçişlerine çok dikkat etmek gerekiyormuş. Düz yolda olsa bile.

@pohuman Ben direk bakla çıkardım. :) Bakla eklemedim.Şimdilik sıkıntı yok. :) Ama ektra olarak aldığın baklaların linkini isterim. :)

@orcun oguzhan Evet, basit bir zincir uzama cetveli var, araya tam oturunca uzamış oluyor.

@Owlknife Bisiklet sesleri uyarıdır. Nasıl bir ses bilemiyorum, görmek lazım ama zincirden, arka aktarıcıya kadar bir çok sorun olabilir.

Aslında zincir kullanımı ile ilgili bir çok yazı ve gorus var. Ama bizlerin bildiği zincir ömrü 3000-4000km dır. Bu değeri 1000 km den 10000 km kadar uzatanlarda vardır.

Zincir kopmadan önce zamanla uzar, buda rubleye hatta aynakol dişlilerine zarar verir. Bu nedenle zinciri zamanında değiştirmekte büyük fayda var

@muratturan2121 ben grupseti yeni değiştirmiştim ve zincir uzunluğunu tam ayarlamıştım. O yüzden çıkan baklanın yerine yenisini koymam gerekiyordu. 8 bakla artmıştı. Yani yeni bir bakla almadım. :)

Herkese merhaba.
Bisikletimin zinciri sürekli kopuyor. bugünkü turda gene koptu. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Bisikletimin ekipmanları şöyle;
Ruble: Shimano hg50 11-34t 9 vites
Aynakol: Shimano slx (sgx m9)
Zincir: Shimano cn-hg53 9 vites
Önve Arka Aktarici: Shimano slx 660
Bisikletçi zincir kısa demişti son tamir ettiğinde ama ben parça uyumluluğundan da emin olamadım. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

ekteki belgeyi inceleyiniz doğru şekilde mi takılıyor zinciriniz.
power pin kullanılıyor mu yok sökülen pim tekrar takılıyorsa kırılmaması mucize olur zaten

@cyilmaz tamircinizi değiştirin bence, @a.f.k. nın dediği gibi powerpin kullanılmamış olabilir ya da doğru uygulama yapılmamıştır, uyumsuzluk gibi bişey söz konusu değil

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
Teşekkür ederim. Yaptırdığım yer isim vermeyeyim Giant'ın da bayisi olan profesyonel bir bisikletçi böyle bir amatörlük yapar mı bilemedim. Ama dediğiniz gibi başka bir yeri deneyeyim.

@cyilmaz

bu ülkede işi hakkıyla yapan kaç kişi var ki?
emin olun yukarıda verdiğim kitapçıktaki bilgileri bilmiyordur.
zincir uzunluğunu ölçmek için ekteki belgeyi inceleyebilirsiniz

@a.f.k. Çok haklısınız hocam adam akıllı ilgilenen işini önemseyen ustalar çok az:(

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
ya sürücüde hata vardır,ya da donanımda.çapraz şekilde yokuşta zorlamak hatadır.benim ucuz zincir 3 defa kırıldı.nedeni arka teker göbek yalama olmuş ve bu nedenle ruble yalpalama yapmaktaydı.yalpalama zincir kırıyordu.göbeği değiştirdim,düzeldi.başka nedenler de olabilir.selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Enes_A.
Bugün bende kopardım . Lambada pedala aşırı yüklendim zincir yerde sürünüyor. Benim ki 5 yıllık artık dayanmıyor her türlü olamadık sürmeyi yapmışımdır en adi zincir sayılacak bir marka . Bu iki üçüncüde değiştiririm artık.

Geri