Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

Scudo
Aşağıdaki gibi pimleri nasıl takıyoruz arkadaşlar?
Püf noktaları nelerdir?
Alete nasıl yerleştirmek gerekir?
Ne zaman iki pimi birbirinden ayırmak gerekir ve nasıl?

Eski pimin yerine yenisini takmaya çalıştığımda yuvaya yerleştirmekte çok zorlanıyorum, sürekli kayıyor. Tahminen yanlış bir şeyler yapıyorum. Yardım lütfen...

@Serden Us

uzun düz olan kısmı diğer yere göre daha incedir ve elle takılabilir sonra aynı şekilde zincir pensesi ile yerine oturana kadar sıkılırki oturunca anlarsınız zaten bir anlık boşluk gibi birşey olur sıkma kolunda sonra dışarıda kalan fazlalığı pense yardımıyla kırmanız lazım

shimano zincirler söküldüğü zaman aynı pim geri takılamıyor diye biliyorum en azından denediklerim takılmamış ve zincire hasar vermişti shimano o yüzden yukarıdaki linklerden kullanıyor

• Beğen
Tepkiler: S26
Sağol açıklama için, gayet aydınlatıcı. Benim gözüme aynı gibi gelmişti iki parça da, o yüzden düzü önden takmayı hiç denememiştim. Hatta düz daha kalınsa veya aynıysa zincir yuvasını genişlebilir diye de korktum. :)

Kırmak için nasıl bir güç uygulamalıyız acaba? Zinciri yamultmayalım sonra. :rolleyes:

penseyle tutup hafif yana doğru çevirince kırılır, çok kolay kırılıyor zaten yha zinciri tutmaya bile gerek yok :in:

• Beğen
Allah Allah... Bendekini kırmak için iki tane penseyle iki yana bükerek kırmıştım. Oldukça da zorlamıştı. Belki de pimden pime ya da markadan markaya farkediyordur? Buralarda aynı pimlerden bulabiliyor muyuz peki, hiç denk geldin mi bisikletçilerde?

bilmiyorum ben sıfır zincirin yanında gelen pimden kullandım çok kolay bir şekilde kırılmıştı:bilmiom: murat abide vardı bir ara sormak lazım:cool:

• Beğen
bede xtr zincir var ve baklayı sökerken cok zor sökülüyo çapak cıkıyo içinden acaba anahtar mı uymuyo diyicem ama anahtar küçük olan alyan anahtar setlerinden cıkan anahtardan ama genede sıkıntı yapıyo nedendir acaba takarkende zor oluyo birde diyer baklalara göre daha kötü durumda oluyolar oynama yapmıyolar

shimano zincirler söküldüğü zaman geri takılmaz (takanlar var ama sorun çıkartıyor) onun yerine link takmak gerekiyor fakat baklayada zarar verebiliyor sökülürken ama sram zincirlerde böyle bir sorunla karşılaşmadım ben :rolleyes:

faydalı bi konu olmus bilinmesi gereken bir şey

Bisikletle ilgili donanım bilgilerimize katkı yapan bir yazı daha, paylaşımınız için teşekkürler.

Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Elinize kolunuza sağlık.

resimlerde bir sorun mu var acaba ben göremiyorum. emeğinize çok teşekkürler

resimler google (picasaweb) albümünden link vermiştim. Google vergi vermediğinden dolayı hem internetimiz yavaşladı hem de google'un diğer hizmetleri açılmıyor.

yaa benim tek sorunumşu zincir denel lanet veleltin hangi dişlinin neresinden geçtiği.bi türlü anlayamadım gitti yaa

çok güzel anlatım bilmeyen arkadaşlara çok faydası olur....teşekkürler

Geri