Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

Ben bugün yeni zincir taktım evde 2-3 bakla uzun geldi sorun olur mu ? :)
Daha önceki zincir boyunuz ideal ise, olur. Az zincir boyu gerektiren vites kombinasyonlarında zincir diş atlar. Çarktan tamamen de çıkabilir.

Scudo
Daha önceki zincir boyunuz ideal ise, olur. Az zincir boyu gerektiren vites kombinasyonlarında zincir diş atlar. Çarktan tamamen de çıkabilir.
Anladım teşekkürler bide son vites de atlama 27 vites de yapıyor sanırım bu sorun Qicklink den kaynaklanıyor eski zincirdeki Qicklinki takmayı düşünüyorum :)

@gokhan ahmet Quicklinkten kaynaklandığını nasıl anladınız? Belki zincir bolluğundan oluyor?

...eski zincirdeki Qicklinki takmayı düşünüyorum :)

Bakın Shimano ne diyor:
unknown.png

@Gökhan kocatepe Kullanılmış quick-link'leri tekrar kullanmak tehlikelidir denmiş. Biraz abartı. Quicklink pimlerinin geçtiği kısım eşiklidir bildiğiniz gibi, eşiği atlatınca pim yuvaya oturur. Çok takılmış çıkartılmış quicklinklerde o eşik kısmı aşınıyor. Takarken o eşik hissini kaybetmişse o zaman yeni quick-link e geçmeniz mantıklı.

S0826KM9903.jpg

İngilizcem yok o_O

"Sökülen bir Quick-Link'i yeniden kullanmayın. Quick-Link yeniden kullanılırsa gevşemesi ve ayrılması riski vardır ve bu da bir kazaya neden olabilir."

Aslında "söktükten sonra tekrar kullanmayın" diyor ama tek sefer kullanacak kadar zengin olmadığımızdan "eski zincirden kalma Quick-Link'i kullanmayın, hatta kolay sökülüyor diye durmadan söküp takmayın" diye yorumlayayım.

"Sökülen bir Quick-Link'i yeniden kullanmayın. Quick-Link yeniden kullanılırsa gevşemesi ve ayrılması riski vardır ve bu da bir kazaya neden olabilir."

Aslında "söktükten sonra tekrar kullanmayın" diyor ama tek sefer kullanacak kadar zengin olmadığımızdan "eski zincirden kalma Quick-Link'i kullanmayın, hatta kolay sökülüyor diye durmadan söküp takmayın" diye yorumlayayım.

Anladım ama bende hiç öyle bişey olmadı yani neyse bakacaz bir çaresine :)

Son dakika Qick linki ters çevirip takınca Zıplama sorun düzeldi tek sorun şuan zincir 3-4 bakla uzun onun kısaltmam gerekecek :)

Şu sökme takma işlemlerinin her biri için ayrı alet gerektirmesi çok yoruyor.Bisiklet tamircileri mutlu tabi.

Şu sökme takma işlemlerinin her biri için ayrı alet gerektirmesi çok yoruyor.Bisiklet tamircileri mutlu tabi.
Ben temizlik için ayakkabı bağcığı ile kolayca söktüm temizleyip elimle rahat taktım.

Geçen aylarda campagnolo zinciri kısaltayım dedim az daha zincir sökme aleyini kırıyordum, campagnolo zincirler neden böyle bir fikri olan var mı?

Geri