Konuyu üstünkörü bir okuyabildim, ilk açan arkadaş da çok güzel anlatmış. Fakat benim tavsiyem, eğer zincirde easy link baklası yoksa söküp takmayın arkadaşlar.
Ben daha önceki bisikletimi (peugeot r12 105) trainer a almadan önce güzel bir temizlemek istedim. Hatta kafamda wax uygulaması yapmak vardı. O yüzden easy link olmamasına rağmen ilk mesajdaki gibi bir aparatla zinciri söktüm. Sonra da temizleyip yine taktım ve trainer a aldım. Trainer'da da 2 ay kadar hiç sorun yaşamadan kullandım.
Sonrasında bisikleti şehir dışında bisiklet almak isteyen bir arkadaş inceledi, beğendi ve kendi arkadaşı için satın aldı.
Daha sonra bana geri dönüş yaptı ve zinciri söküp sökmediğimi sordu, ben de aynen anlattım. Meğerse ilk çıktıkları turda zincir -büyük ihtimalle söktüğüm bakladan- kopmuş. Hem sürücüsü düşmüş, hem de ön aktarıcı tamir gerekecek bir hasara uğramış hatırladığım kadarıyla.. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Oysa ben 2 ay kadar hiç sorunsuz trainer'da sürmüş, interval gibi yüksek kadanslı antremanlar dahi yapmıştım. Inanın çok üzüldüm hem arkadaşın düşmesine, hem de bisikletin zarar görmesine. Arayan alıcı da iyi niyetle aramış, aman dedi aynısı benim başıma da geldi, easy link yoksa yapma dedi sağolsun.
Hatta dedi ki zinciri taktıktan sonra bende lehim gibi incecik küçük bir halka çıkmıştı diye yanlış hatırlamıyorsam.. Aynısı gerçekten bende de oldu. Zinciri oldukça sağlam bir şekilde takılı gibi duruyor olmasına ragmen çember şeklinde ufacık, lehim gibi bir sey kalmıştı, önemsememiştim.