Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

Scudo
uygun fiyatlı quick link sökme pensesi arıyorum. max fiyatım 10 euro. bu fiyatlara bişey bulamadım. bi ara vardı internette her yerde ama o zaman almamıştım. şimdi de bulamıyorum maalesef. tavsiyesi olan var mı?

@makaram
Hocam kesinlikle sokme penselerine avuc dolusu para vermeyin. Metal saplı kucuk, ucuz bir makasa eğe ile iki çentik atin isinizi gorür. Ben oyle yapiyorum gayet memnunum.
20190817_100018.jpg

@Atasoy güzel fikir. çentiği nasıl atcaz :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Atasoy bunu deneyeceğim. teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
elle nasıl söküyorsunuz yaw. bisikletçi penseyle zor söküyor.

elle nasıl söküyorsunuz yaw. bisikletçi penseyle zor söküyor.
çok basit arka aktarıcıyı öne doğru çekerek zincirin gerginliğini azaltıyorum ve tık diye çıkartıyorum zor bir şey değil

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@abraxxax takarken nasıl, powerlink i elime alıp denedim az önce, öyle elle filan takılır gibi durmuyor..

Ben de elle söküp takıyorum. Zincirin gerginliğini aldıktan sonra, powerlink baklasının ortasına doğru başparmağınızla bastırıp sökme yönüne doğru kaydırırsanız, kolayca sökülüyor.

takmak...
pense nerede devreye giriyor, elle sökülüp elle takılabiliyorsa..🤔

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Neden bu kadar abartıldı ki bu meret? Sökerken envayi çeşit yöntem var, en basiti bana göre ip abi, geçirin quick link pimlerinden ip uçlarını, düğüm atarmışçasına gerdirmeye başlayın çıt sesi gelecek. Takarken de zinciri boyut olarak ufak dişlilere yerleştirirseniz işiniz 2 hatta 3 kat daha basit olur. Quick link'leri takmadan zinciri aynakol ve ruble/aktarıcı tarafına oturtun, salın uçları aşağıya, rahat rahat takın şimdi Q.L'leri. İster elle ister pedala yüklenip, tak sesini duyunca olmuştur.
Açıkçası bu tür basit işlemler için, basit alet edevatlar için bu kadar para saçmaya hiç gerek yok. Biraz araştırma ve beyin jimnastiği ile üstesinden gelinir. Yanlış anlaşılmak istemem, kimseye gönderme yapmıyorum. Ha sanane benim paramdan, ben kendimi profesyonel takım mekanikeri hissetmek istiyorum derseniz o ayrı, anlarım :)

Böyle de kolaymış..

bu yöntemi denedim başarılı oldu. teşekkürler. ziniciri söküp bir güzel temizledim. hafta içi jantım gelince de geri takacağım. takarken sorun yaşamam heralde :D

doğru ipi bulmak biraz sorun oldu. 2 kat ince kablo ile denedim o bile koptu. sonrasında kalın makreme ipi ile denedim sorun olmadı. böyle lazım olacağını bilseydim eski fren tellerini atmazdım.

Neden bu kadar abartıldı ki bu meret? Sökerken envayi çeşit yöntem var, en basiti bana göre ip abi, geçirin quick link pimlerinden ip uçlarını, düğüm atarmışçasına gerdirmeye başlayın çıt sesi gelecek. Takarken de zinciri boyut olarak ufak dişlilere yerleştirirseniz işiniz 2 hatta 3 kat daha basit olur. Quick link'leri takmadan zinciri aynakol ve ruble/aktarıcı tarafına oturtun, salın uçları aşağıya, rahat rahat takın şimdi Q.L'leri. İster elle ister pedala yüklenip, tak sesini duyunca olmuştur.
Açıkçası bu tür basit işlemler için, basit alet edevatlar için bu kadar para saçmaya hiç gerek yok. Biraz araştırma ve beyin jimnastiği ile üstesinden gelinir. Yanlış anlaşılmak istemem, kimseye gönderme yapmıyorum. Ha sanane benim paramdan, ben kendimi profesyonel takım mekanikeri hissetmek istiyorum derseniz o ayrı, anlarım :)

Bence böyle daha profesyonel görünüyor.
Alet edevat (yardım) gereksizse, kendin yapabiliyorsan bu işi zaten biliyorsun demektir. Bu da profesyonelce bir yaklaşım bence.
Kimi çarpım tablosu için, basit matematik işlemleri için hesap makinesi kullanır, kimi kafasından yapar.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Quicklink yeniyse zor açılır bu yöntemlerle. Hele ki Shimano 11'li quicklink ise makas kesin plastiğinden kırılır. Telle olabilir belki ama o da penselerle tutarak ancak.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Belki 40 defa hiç quicklink kullanmadan zincir sökme aleti ile zincir söküp taktım. Benim fikrim en önemli husus zincir ne kadar yağlı da olsa sökerken de takarken de pimini çıkaracağımız kısmı güzelce yağlamamız gerekiyor. Bir kaç defa yağlamadığım için zincir patlattım. Yağladığınız takdirde pim yuvaya çok rahat giriyor ve zincirin deforme olma olasılığı sıfıra iniyor. Zincir temizlemek için sökecek arkadaşlara tavsiyem sökerken de takarken de zincirin iki ucunu komple yağa batırın. Artık ortalayarak takmak da sizin el becerinize kalmış. Pimi komple çıkarmazsanız takarken kolaylık olur.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Merhaba arkadaşlar. Aliexpresten alttaki ürünü almıştım. Zinciri sorunsuzca çıkardım fakat takamıyorum. Videolarda elle bile takılabiliyor. Benimkinde powerlinkler büyük ve küçük deliğin ortasında kaldı. Acaba sürerken düzelir mi?

(link)

Geri