Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Motosiklet için o boşa para harcadın bana sorarsan.

Evet, biliyorum. Gelsin bi bakıyım iş görürse diye aldım. Geldi, kontrol ettim ve bence iş görür. Diş veya tuvalet fırçasından daha fazla iş göreceği kesin. Uçları metal vb. değil. Dolayısıyla zarar verme gibi bi durumu da olmayacak. Bakalım, sıkıntı olursa çıkartırız elden, 3-5 lira bi şey zaten.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Scudo
bugün würth balata spreyi ile temizledim zinciri çok güzel temizledi. zinciri sökemedim bide sökebilseydim çok daha güzel temizlerdim.

Sizlere tavsiyem WD40 Bisiklet Zincir Temizleyici kullanin (WD40 Bike Ketten Reiniger). Özel bisiklet zinciri icin üretilmis, tertemiz yapan ve zara vermeyen bir temizleyici.
>>> Ayni temizleyici Motor zinciri icin de var o biraz daha agressiv oluyor ve bisiklet zinciri icin tavsiye edilmiyor. <<<
s-l1600 (1).jpg

Estağfurullah, sayın @salim64. Büyük falan değilim de paçanızı sıvayabilir ya da cırt-cırtla bağlayabilirsiniz.

@salim64 paçaya yağın bulaşmaması için dar paça pantolon giyilebilir. Ben pek önlem almadım kaç tane bol ve normal paçalı 4-5 yağlı paçalı oldu. Cırt bandajla sarmak en iyisi olacaktır.

@salim64 alttaki ürünü alabilirsin hem yansıtıcı olur hem cırtlı da değil içinde çelik metre gibi metal var sarılıyor kendisi bileğe.

(link)

Balata spreyıde cok ıyı temizliyor

@osmancan71 OSMAN KARDEŞ, BALATA SİPREYİ PAHALI KAÇAR :)) GAZYAPI VAR, TERTEMİZ YAPIYOR.. YADA MAZOT :))

Balata spreyini ağzı kapalı bir kapta saklayabilirseniz defalarca kullanabilirsiniz . Ama çok uçucu bir madde.

Bende balata spreyi kullanıyorum. Zincir temizleme cihazı ile (mavi şeffaf içinde makaraların oldugu cihaz), cihazın içine balata spreyi sıkıp doldurup ardından zincire takar, uçmadan hemen çevirmeye başlarım pedali.. bu işlemi 3 kez tekrarlayıp, kuru bezle silip tertemiz oluyor zincir :) Eskiden zincir temizleme cihazına benzin koyup temizlerdim ama benzin kokusu çok agır kaçıyor ve kafa yapıyor. Hanımında midesini bulandırıyor diye balata spreye geçiş yaptım. Rahatsız etmeyen hafifi kokusu var. Pahalı fakat 1 kutu 4-5 kez zincir temizlemeye yetiyor ve tanesini 8-9liraya alıyorum :)

Ben araca almıştım epeydırde duruyodu ondan kullandım @Burak B. Nın dedıgı ıle olabılır aslında. Bu cıhaz nasıl bişeydir?

@Çağdaş78

(link)

bir çok çeşidi var, fakat hemen hemen aynıdır.. Zincirin temizlenmeyen yer bırakmıyor :)
14 mılyona buldum şunu naadar ucuz :D gecen epey ugrastım batırdım evı halıyı felan :D bununla hallederım artık

(link)

Sprey vs bilmiyorum ben. Çok da kasmiyorum. O mavi şeyin içine bir lokma sabun koyup sulandırıp yaptım. Zincir isildadi. Durulayip kurulayip yagladim. Bunu 1000 km olduğunda yapmıştım. Aldigimdan beri ellememistim. Sonra 8-10 damla yağı küçük bir kaba damlatıp minik suluboya fırçasıni zincire degdirip pedalı çevirerek yedirdim zincire. 900 km sessiz sedasız çalıştı. Bitkac gündür hafif ses yapmaya başlayınca 1900 km'de bugün işlemi aynen tekrarladım. Normal şartlarda zincir ömrü nedir tam bilemesem de. 120 kg ağırlığımla işkence yapıyorum alete. Ölçme aparatı ile olctugumde 0.75 uzamayi gösteren kısım dahi girmiyor. Metre ile olcunce hiç uzamış gibi duruyor. Elimde inch ölçekli metre var. 10 bakla 10 inch gözüküyor olcunce.

Pet şişenin içerisine az miktarda gaz yağı koyup, zinciri söküp pet şişenin içine salıyorum. Kapağını kapatıp şişeyi bir kaç kere sallıyorum. Zincir içerisindeyken pet şişenin içerisindeki gaz yağını süzerek başka bir şişeye aktarıyorum(Süzgeç olarak bez parçasını şişenin ağzına geçiriyorum. Tekrar tekrar gaz yağını kullanabiliyorum böylelikle) Sonrasında zinciri kurulayıp takıyorum. Taktıktan sonra yağlıyorum.

Geri