Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Araba veya motorsiklet ile yakıt bidonu alarak giderseniz genellıkle sorun yasamazsiniz.
Sonucta mini jeneratorunuz vardır, arkadasiniz yolda kalmıstır, benzinli testere vb. gibi bir aletiniz vardir, takma motorlu sandalınız vardır. Tamam bunlar bizde olmayabilir ama bir suru insan bu tip nedenlerle yakıt bidonunu alıp ihtiyaci icin yakıt alıyor. Pompacılar supheli oldugunu dusundukleri kişilere ve plaka/TC olmadigi zaman satis yapmak istemezler. Ayrıca yakıt bidonu yoksa hemen hemen hicbirisi dolum yapmiyor. Özellikle göz aşinalığı, tanışıklık yoksa.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
kartal minibüs caddesi üstünde shell de gaz yağı pompadan satılıyor, kırmızı bidonla gidip tc karşılığı alınabilir bilginiz olsun, ben motor zincirini temzlediimden 5 lt kadar alıyorum bana uzun bir süre gidiyor, aradan bisiklet zinciride çıkmış oluyor
birde asperoks mu ne var bimlerde a101 lerde satılıyor onunlada temizlenebilir ama yarı yarıya su ile karıştırıp kullanmanızı tavsiye ederim

Gazyağını ben hem motosiklet hemde bisiklet için kullanıyorum. Hırdavatçılarda vs 1 lt pet olarak bulmak mümkün, en son 12.5 TL idi. Sprey şişe ile uzun süre gidiyor. WD 40 gibi kalıcı değil, uçup gidiyor...Tabi zinciri temizlik sonrası hemen yağlamalı (özellikle motosiklet) Mazotun çürütücü etkisi vardır kauçuk tabanlı ayakkabıyla üstüne basın kaygandır, oysa gazyağı sorunsuz, lastikteki yağı bile rahatça silebilirsiniz...Birde balata sprey leri var, yolda işe yarayabilir çok etkili oda, tabi pahalı...

• Beğen
Gaz yağı mı, mazot mu? Hadi bakalım. 😆

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Arttırıyorum; önce gaz yağı olan kapta çalkalama 1 saat bekletme , sonra da balata spreyi başka kavanozda zincire sıkıp sıvı halde 15dk bekletme sonucunda tertemiz oluyor zincir. Ordan çıkarıp suyla duruluyorum , bezle silip telden yaptığım aparata asarak kurumaya bırakıyorum 3-4 saat. Sonra yerine takıl yağlıyorum.

Arttırıyorum; önce gaz yağı olan kapta çalkalama 1 saat bekletme , sonra da balata spreyi başka kavanozda zincire sıkıp sıvı halde 15dk bekletme sonucunda tertemiz oluyor zincir. Ordan çıkarıp suyla duruluyorum , bezle silip telden yaptığım aparata asarak kurumaya bırakıyorum 3-4 saat. Sonra yerine takıl yağlıyorum.
Bravo hocam okurken yoruldum 😊 ben quick link den ayırıp 500ml lik Petin içine 100 200 ml mazot koyup 3 5 dk çalkalıyorum bezle silip mazotun uçması için biraz havalandırıyorum sonrada yağlıyorum 🚴

Bravo hocam okurken yoruldum 😊 ben quick link den ayırıp 500ml lik Petin içine 100 200 ml mazot koyup 3 5 dk çalkalıyorum bezle silip mazotun uçması için biraz havalandırıyorum sonrada yağlıyorum 🚴
Aslında o da doğru ve hızlı yöntem. Ben biraz uğraşmayı seviyorum... şimdi daha da arttırıp mumlama yöntemi deneyeceğim zira bu yağ vs etraf batıyor .. toz ptfe (teflon) nereden bulunur bilemedim(internette yerli satan yer yok) aliexpress ten sipariş ettim , elime ulaşırsa diğer komponentleri de temin edip deneyeceğim.

Aslında o da doğru ve hızlı yöntem. Ben biraz uğraşmayı seviyorum... şimdi daha da arttırıp mumlama yöntemi deneyeceğim zira bu yağ vs etraf batıyor .. toz ptfe (teflon) nereden bulunur bilemedim(internette yerli satan yer yok) aliexpress ten sipariş ettim , elime ulaşırsa diğer komponentleri de temin edip deneyeceğim.
Bende mumlama yöntemini denemeyi çok istiyorum hem uzun süre temiz aktarma sistemi hemde sistemin arındırılması kolay

Abiler quick link zincir midir yoksa ufak bakla mıdır

Abiler quick link zincir midir yoksa ufak bakla mıdır
Küçük bakla . Onun sayesinde zinciri kolayca çıkarıp takabiliyorsunuz. Uzun sürüşlerde bir adet de fazladan yedek durmasını tavsiye ederim , yolda zincir baklalarından biri koparsa takıp devam edilebilir.

Çok şımarmıştır o zencir..🙂

Abi en son üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis etsen tam olacak. Bu ne abi böyle bu kadar? Zincir alınacak biraz sakın ol! 🤣 😂 🤣

@Mad Buddha Bu yöntem aslında çok sık yaptığım bir yol değil , bir kaç normal temizlik sonrası derin temizlik adı altında yapıyorum ve inanılmaz tortular çıkıyor zincirden .

20210319_190250.jpg
Yeni Shimano zincir aldım. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir baklasında boşluk var. Bu quicklink midir acaba? Diğer quicklink örneklerine baktığım zaman farklı türde bakla yapısını görüyorum. Sadece merak ettiğimden soruyorum.

• Beğen
259606 dosyayı görüntüle
Yeni Shimano zincir aldım. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir baklasında boşluk var. Bu quicklink midir acaba? Diğer quicklink örneklerine baktığım zaman farklı türde bakla yapısını görüyorum. Sadece merak ettiğimden soruyorum.
Merhaba,
Evet bu Quicklink'dir.

Geri