Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Küçük bakla . Onun sayesinde zinciri kolayca çıkarıp takabiliyorsunuz. Uzun sürüşlerde bir adet de fazladan yedek durmasını tavsiye ederim , yolda zincir baklalarından biri koparsa takıp devam edilebilir.
Bir adet te ayakkabı bağcığı. 😌

Scudo
  • Hahaha
Tepkiler: TatanQa_tr
Konusu açılmışken sormak istedim. Shimano marka bazı zincirlerde quick link olmuyor, bir tane baklanın pimi diğerlerinden değişik duruyor. Yanlış bilmiyorsam o pimi çıkarak zincir sökülüyor. Kolaylık olsun diye o baklayı çıkarıp quick link takmak doğru olur mu? Forumda bir yerde quick link takılırsa zincirin güçsüzleştiği yazıyordu. Oysa quick link büyük kolaylık sağlıyor, pim söküp yeni bakla takmak daha zor ve masraflı olmuyor mu? Sizlerin görüşü nedir?

@Torakoabdominal Sonuçta quicklink geçmeli, basit bir çıt sistemi.. Diğeri aletle ve başlar ezilerek takılıyor, yani diğer baklalar kadar dirençli oluyor ek bakla da. Lakin aradaki sağlamlık farkının çok kayda değer olacağını sanmıyorum. Motosikletlerde de var benzeri kilitler, bilen bilir DID zincir piyasanın en iyisidir, 1000 cc motorlarda bile bu tip çıkabilen sistemi kullandığı oluyor.

Shimano zincirlerinde bu tip zincir kilitleri kullanılmasını önermiyor ve bu ürünü satmıyor ama ben başka markanınkini taktım kullanıyorum bir sıkıntı da görmedim

bugün würth balata spreyi ile temizledim zinciri çok güzel temizledi. zinciri sökemedim bide sökebilseydim çok daha güzel temizlerdim.
Hocam hort gibi olacak ama, ben de zinciri sökmeden balata spreyi ile temizlemeyi düşünüyorum, dikkat etmem gereken neler var? Adım adım anlatabilir misin, rubleye sıkmayı düşünmüyorum çünkü göbeğe sızarsa sıkıntı çıkarıyormuş.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hocam hort gibi olacak ama, ben de zinciri sökmeden balata spreyi ile temizlemeyi düşünüyorum, dikkat etmem gereken neler var? Adım adım anlatabilir misin, rubleye sıkmayı düşünmüyorum çünkü göbeğe sızarsa sıkıntı çıkarıyormuş.
Öyle oldu az. Ben bu mesajı mı yazmışım diye alıntıya gittim :). Mazotla temizliyorum artık wurt pahalı. Diş fırçası ile önce kaba kirini alıyorum sonra Mazota fırçayı batıra batıra temizliyorum. Söküp temizleme aralığını 700-800 km çıkardım artık. Temizlerken diski kapatın. Hatta bi karton varsa bisiklet kadrosu ile teker arasına koyun janta vs sıcramada olmasın

• Hahaha
Tepkiler: ibrahimbilgin
n bu mesajı mı yazmışım diye alıntıya gittim
Hocam benim bisiklet v-fren, evde buldum ben balata spreyini de kullanmak istiyorum, mazot yok ve şu an alamam. Dediğin gibi kartonu tekerle kadro arasına koyacağım, zincire püskürterek sıkacağım spreyi, ruble kısımlarında nasıl davranayım sizce? Islak mendilin kenarıyla rublenin aralarını silsem yeterli mi, yoksa beze balata spreyini sıkıp mı temizleyeyim sizce.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hocam benim bisiklet v-fren, evde buldum ben balata spreyini de kullanmak istiyorum, mazot yok ve şu an alamam. Dediğin gibi kartonu tekerle kadro arasına koyacağım, zincire püskürterek sıkacağım spreyi, ruble kısımlarında nasıl davranayım sizce? Islak mendilin kenarıyla rublenin aralarını silsem yeterli mi, yoksa beze balata spreyini sıkıp mı temizleyeyim sizce.
Rubleyi sadece dış fırçası ile fırçalasanız yeterli. Ara sıra sprey i fırcaya sıkın oda yeter. Parlak beyaz olmasına gerek yok tortular dökülsün yeter. Spray ile temizlik yerine 1 lt mazot iyi olur uzun süre kullanılır. Hem yavaş yavaş kırı çözerek temızlemıs olursunuz o açıdan da iyi

• Muhteşem

Balata spreyinden başka seçenek yoksa şunlara dikkat edin: Zincir temizliği

Zincir çok kirli değilse, mazot/benzin/gazyağı bulunamıyorsa Asperox gibi nispeten daha masum çözücülerden yararlansanız daha iyi olur.

• Muhteşem
Balata spreyinden başka seçenek yoksa şunlara dikkat edin: Zincir temizliği

Zincir çok kirli değilse, mazot/benzin/gazyağı bulunamıyorsa Asperox gibi nispeten daha masum çözücülerden yararlansanız daha iyi olur.
Hocam teşekkürler, asperox var, zinciri sökmeden hangi adımlarla uygulamalıyım, rubleye sıkmalı mıyım?

Hocam teşekkürler, asperox var, zinciri sökmeden hangi adımlarla uygulamalıyım, rubleye sıkmalı mıyım?

Göbek içine sızmayacak şekilde önlem alınırsa sıkılabilir. Akacak kadar çok olmasın, mesela fırça gibi bir şey varsa ona sıkılıp onunla ruble temizlenebilir.

• Beğen
Mazota itirazım yok, uzun zamandır mazotla ön temizlik, sonra bulaşık deterjanı ile mazotu giderme işlemi, durulayıp kuruduktan sonra da yeniden yağlama yapıyordum.
Mazotun kiri kokusu, işin uzun sürmesi beni biraz üşendiriyordu. Zincir temizleme aparatı ve diş fırçası kullanıyordum.
Sonra bir arkadaş mazotsuz sadece bulaşık deterjanıyla aynı sonuçları elde ettiğini söyledi.
Geçen denedim, gerçekten de oluyor.
Bol köpüklü bulaşık deterjanı ile diş fırçası ve yine varsa zincir temizleme aparatı ile temizlik yapıp, durulama yağlamaya geçebilirsiniz.
Hem koku ve mazot kiri olmuyor, hem de iş kısa sürüyor.
Sonrasında kadroyu temizlemek için bebe şampuanı kullanıyorum. Bir de mazot yerine bulaşık deterjanı kullanınca disk fren balatalarını korumaya gerek kalmıyor.

Mazota itirazım yok, uzun zamandır mazotla ön temizlik, sonra bulaşık deterjanı ile mazotu giderme işlemi, durulayıp kuruduktan sonra da yeniden yağlama yapıyordum.
Mazotun kiri kokusu, işin uzun sürmesi beni biraz üşendiriyordu. Zincir temizleme aparatı ve diş fırçası kullanıyordum.
Sonra bir arkadaş mazotsuz sadece bulaşık deterjanıyla aynı sonuçları elde ettiğini söyledi.
Geçen denedim, gerçekten de oluyor.
Bol köpüklü bulaşık deterjanı ile diş fırçası ve yine varsa zincir temizleme aparatı ile temizlik yapıp, durulama yağlamaya geçebilirsiniz.
Hem koku ve mazot kiri olmuyor, hem de iş kısa sürüyor.
Sonrasında kadroyu temizlemek için bebe şampuanı kullanıyorum. Bir de mazot yerine bulaşık deterjanı kullanınca disk fren balatalarını korumaya gerek kalmıyor.
Hocam peki rublelere de diş fırçası sürüyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Ozellikle gobege sikmadikca rubleden gobege kacmasi zor. Cok kormayin rubleden.

• Muhteşem
Gazyağı çok iyi çıkartıyor bu arada. Bir şişe almıştım kaç temizlemedir kullanıyorum 3 bisiklette hala yarılanmadı şişe 😀 ufak pet şişeyi kesip içine koyuyorum. Bir tane de sert fırça alıp ucunu kesip düzledim. Zincire, rubleye girişiyorum. Şükür şimdilik disklere bir sıkıntı olmadı. Dikkat ederek temizleyip sonra duruluyorum. Durulamada ilk başlarda hortumla tazyikli su basıyordum ama tehlikeli oluyor. Onun yerine bir kova su ve çiçekleri suladığımız ibrik gibi bir şeyle suyu alıp yavaşça gezdiriyorum kadro üstünde. Hem daha özenli oluyor. Kadroda bir sıkıntı var mı diye her karesini inceliyorum hem de çizme bozma olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Geri