Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Diş fırçası ile temizlik, rublelerin aralarını iyi temizliyor mu?

Dişliler birbirlerine çok yakın yerleştirilmiş, sanki iyi temizlenmesi için rublenin her yaprağını söküp öyle temizlemek gerekiyormuş gibi görünüyor gözüme ama hiç daha önce zincir-ruble temizliği yapmadım.

Bisikleti temizlemek istiyorum fakat tekeri ve zinciri çıkartırken zarar vereceğimden endişe ediyorum.

Bir de, sanırım aynakolu sökmek büyük iş, değil mi? Onun için özel aynakol sökücü diye parça gerekiyor ve takıp çıkarması basit değil galiba?

Scudo
gaz yağı yada mazot ile temizleyin harika yapıyor tertemiz.Kuruyunca da uygun bir zincir yağı ile yağlayın.

Roket kardeş. Diş fırçasını zincir için kullanırlar. Ruble ve aynakol için ise yağlı boya fırçası ile mazota daldırım boya yapar gibi temizlenir hatta zincir için ben biraz atacağım aleti kullanıyor

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Ben bunu kullanıyorum içine çok az mazot döküyorum bir iki sefer yapınca güzel temizliyo
daffbcaaf3ef3735c6ea0b6aea86a51e.jpg
b36e10a0b031a40ae87204686ead1c25.jpg
1fd372dd0aef0e79f577be7933ea5655.jpg

@Taxonera
Ben diş fırçasını ruble dişlilerinin arasına dik açıyla tutuyorum. Yani fırçanın kafası tek seferde 2-3 diş çemberini temizleyecek şekilde. Sonra rubleyi çeviriyorum. Aradaki pislikleri temizlemiş oluyor.
Zaten öncelik mazot ile kirleri yumuşatmak olmalı. Sonrası kolay.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Facebookta bisiklete yillarini vermis biri cif ile temizlemis harikaydi...
Sprey yaglarin zarar verecegini soyledi salcano yetkili servisi...
Zinciri sokup mazota yatirin cok daha etkili oluyor...

Araba için aldığım 5*30 sentetik yağ kullanıyorum. Temizleme işine gelince mazot ve benzin zincirdeki yağı çözer..

Bence sıvı karıştırmaya gerek yok ben şöyle yapıyorum:
Öncelikle ben fazla yağ kullanmıyorum kirlendiğinde zincirim simsiyah olmuyor.Zincirdeki o sesi kısacak kadar shımano yağ sürüyorum.Mantığım şu zincir çamur olacağına kurusun daha iyi değilmi?
Kuruması hava durumuna bağlı 100 km ile 400 km arası değişiyor bunu şöyle anlıyorsunuz, zincirin pim kısımlarının parlamasından ve pedal çevirirken gelen sesten.
Temizliği ise zincir çamur olmadığı için çok kısa sürüyor.
Kurubez ile zinciri çevirerek siliyorsunuz eğer çıkmaz ise ıslak mendille metalik rengine dönüyor.
Sizlere tavsiyem ben burdaki önerileri denedim bana en mantıklı gelen bu yöntem oldu sizlerinde denemesini tavsiye ederim bol pedallar.

@BarkinDİyide yağlayınca zincir toz toplayabilir zamanla ve yağ uçucu değil. Kendiliğinden kuruyup gitmez.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
gaz yağını camsil şişesine koyuyorum bir güzel fısfıslıyorum sonra self servis oto yıkamada tazyikli suyla zinciri rubleyi bir güzel yıkıyorum ardından 5-10 dk kadar kompresor yardımıyla hava ile ile kuruluyorum ardından zincir yağı

yöntemim ne kadar doğru bilmiyorum ama bana doğruymuş gibi geliyor

• Beğen
Tepkiler: yunux
Ben bu konuya cevap yazmışım dır muhakkak aynısını tekrar etmenin bir alemi yok.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@CmlCLK

kurumadan kastım pim kısımlarının yağsız kalması ve kullandıkça yağın kaybolması.
Toz toplamasını azaltmak için ise fazla yağlamamak çözüm.Zinciriniz çok toz topluyorsa kullandığınız yağ miktarı fazladır.
Bol pedallar

@akgulcemal
IMG-20180720-WA0006.jpg IMG-20180720-WA0004.jpg IMG-20180720-WA0005.jpg IMG-20180720-WA0003.jpg IMG-20180720-WA0002.jpg IMG-20180720-WA0001.jpg

Çok sürmüyorum . 3 Ay falan gidiyor

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@MAERKEKToz toplama gibi sorunlar illa ki oluyordur da ne kadar oluyor acaba? Ve ne kadar kötü oluyor [emoji16].

Cemal Ç.

@Taxonera Merhaba Hocam,

Kullandığın temizleme aleti muhteşem bir alet ancak kullandığın kimyasal ne yazık ki uygun değil mazot ve benzin gibi ürünler zincir aralarında sürtünmeyi azaltmak için kullanılan 0-ring gibi malzemelere çok ciddi zarar veriyor zamanlar bu malzemeler özelliklerini yitirdiklerinden dolayı sürtünme ve dolayısıyla aşınma artıyor, böylelikle zincir ömrünün normalden daha kısa sürede tamamlıyor.
Bunun yerine aynı temizleme ekipmanına sabunlu su koyarak deneyin sonuç inanın sizi şaşırtacaktır.
Bu bilgiyi shimano Türkiyede görev yapan deneyimli bir teknisyen arkadaştan, uzun süren bir bisiklet sohbetinde edinmiştim.
Ben sürekli temizliğimi bu şekilde yapıyorum yağlama konusunda ise, bu biraz kullanım ve tercihlere dayalı bir şey kimisinin vazgeçemediği bir ürün başka biri için vasat olabilir.

@paslipedal yalnız konu ile alakalı değil ama Almanyada bisikleti dışarda yıkamanın yasak olmasına çok şaşırdım. Arabayı anlarımda bisiklet yani ilginç:ckskc:

• Beğen
Tepkiler: Vedat_Çakar
@Anıl Erdoğan Hocam bunun nedeni kimyasal kullanımı, deterjan ve benzeri yağ sökücü ürünlerin kalıntılarının doğaya bırakılması nedeniyle.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Vedat_Çakar haklısın ama o zamanda suyu kurutma derdi var hemen hemde. Bekleme ile kuruması sıkıntı. Dış mekanda yapıyorum. Saç kurutma makinesi imkan yok.

Espiri olsun diye demiyorum ama sabunlu su yerine yağları söken meşhur bul. Det. Olmaz mı

@Vedat_Çakar onun farkındayım ama bir bisiklet için ne kadar kimyasal kullanabiliriz ki az bir miktardır.
Araba yıkamada doğru. Şampuanı , waxı, lastik parlatıcısı, yağı vs. vs çok kimyasal ürün var
Tabi Adamlar bizden 200yıl ilerde olduğu için en ufak bir kimyasalın doğaya geçmesini engellemeye çalışıyor. Medeniyet...

@CmlCLK
Sırf ruble üstünde birikiyor tozlar

Çok ince tabaka birikiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri