Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizliği

Günlük ortalama 35-40 km sürüyorum. Haftada bir kere zincir ve komple temizlik yapıyorum. Bugün yine temizlik günüydü. Üşenmeyip de tripod kurduğum bir gün, bütün süreci, ekipman ve de temizlik malzemelerini belirterek video çekeceğim 😀
271202 dosyayı görüntüle271203 dosyayı görüntüle271204 dosyayı görüntüle271205 dosyayı görüntüle
Aman hocam nazar felan değer, gösterme.
Bu kadar temiz olması inanılmaz🧿

• Beğen
Tepkiler: Ayla_Koz
Scudo
Zincir temizliğinden sonra kullanılan bezleri ve kumaşları nasıl temizliyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Zincir temizliğinden sonra kullanılan bezleri ve kumaşları nasıl temizliyorsunuz?
Sıcak suya yatırıyorum yumuşaması için de temizleyicilerden katıyorum, en az 1 gün bekletip kuruttuğumda baya temiz oluyor. sadece bu gibi yağlı işlerde kullandığım için sorun olmuyor.

Balata spreyi ve ıslak mendil kullanıyorum. Bana göre çok pratik geliyor. Umarım zincire zararlı değildir :)

Geçen ay almış olduğum yol bisikletimin zincir ve dişli temizliğini dün ilk kez yaptım.
Temizlik ve bakım için XCP'nin bisiklet bakım paketinden almıştım. (Motorum için de aynı markanın yağını kullandığımdam memnundum)
Fakat paketin içinden çıkan Extreme Temizlik Spreyinden istediğim performansı alamadım. Bunun yerine balata spreyi kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Zincirlerde O-ring olmadığı için balata spreyini kullanmakta sıkıntı görmüyorum.

Bunun haricinde forumda okuduğuma göre zincir ve ruble temizliğini gaz yağı ile de yapanlar olduğunu gördüm.
Gaz yağıda hali hazırda mevcut bulunmaktadır.
Zincirin ömrü için bu iki üründen hangisini tavsiye edersiniz?
(Balata spreyinin kullanım ömrü gaz yağına göre her zaman daha kısa olmuştur.)

Ayrıca yine XCP bisiklet bakım paketinden çıkan XCP One Bakım Spreyinin kadro temizliğinde kullanılacağı belirtiliyordu.
Bu ürünü kadro üzerinde tecrübe eden hiç oldu mu?

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Geçen ay almış olduğum yol bisikletimin zincir ve dişli temizliğini dün ilk kez yaptım.
Temizlik ve bakım için XCP'nin bisiklet bakım paketinden almıştım. (Motorum için de aynı markanın yağını kullandığımdam memnundum)
Fakat paketin içinden çıkan Extreme Temizlik Spreyinden istediğim performansı alamadım. Bunun yerine balata spreyi kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Zincirlerde O-ring olmadığı için balata spreyini kullanmakta sıkıntı görmüyorum.

Bunun haricinde forumda okuduğuma göre zincir ve ruble temizliğini gaz yağı ile de yapanlar olduğunu gördüm.

Ayrıca yine XCP bisiklet bakım paketinden çıkan XCP One Bakım Spreyinin kadro temizliğinde kullanılacağı belirtiliyordu.

Merhabalar. Zincir yağlama için ben de Xcp'nin yağını kullanıyorum. İnce bir yağ olduğu için yazın ve kapalı alan kullanımlarında çok iyi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten toz tutmuyor ve kararma yapmıyor. Ama kışın açık oortamda iyi bir performans verir mı emin değilim.

Extreme temizlik spreyinden ben de memnun kalmadım. Açıkçası deterjanlı su gibi geldi bana. O yüzden şişeyi bitirmedim bile.

Benim için zincir ve ruble temizliğinde en mantıklı çözüm gaz yağı. Bildiğim kadarı ile bu tarz temizleyici sıvılar arasında en az aşındırıcı olanı. Ha elbette shimano vs. Gibi markaların degreaserları daha iyidir bu aşındırmama konusunda ama temizlik çok masraflı bir hale gelir.

Würth balata spreyi, xcp temizlik sıvısı, gaz yağı kullandıktan sonra Asperox sarı güç denedim ve çok memnun kaldım.

Ama kışın açık oortamda iyi bir performans verir mı emin değilim.
Yaz kış kullanıyorum, çok memnunum.

Hocam mazot da tavsiye ediliyor.

Mazot kalıntı bırakır gazyağı ile temizlik daha az zahmetli.
Araç motoru gibi daha teknik akşamlar mazotla çalışıyor. Bıraktığı kalıntı felan zarae verecek düzeyde değildir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: benben
Araç motoru gibi daha teknik akşamlar mazotla çalışıyor. Bıraktığı kalıntı felan zarae verecek düzeyde değildir diye düşünüyorum
dikkat ederseniz zarar verir demedim, zincir temizliğinde amaç yağlamadan önce zincir üzerinde yağı çözecek ve vizikozitesine tesir edecek kimyasalların olmamasıdır. zinciri gazyağıyla temizledikten sonra suyla durulamak mazotla temizledikten sonra suyla durulamaktan daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
20210318_155217.jpg
20210318_172825.jpg
20210318_155211.jpg
20210318_172846.jpg

Bisikleti önce sabun ve su ile yıkarım kurularım daha sonra evde anakolu çevirerek her baklaya bir fıs asperox sıkarım araları da fırça ile temizlerim. Asperox'un kadroya gelmemesine özen gösteririm içindeki kimyasalın kadro boyasına zarar verip vermeyeceğini belli değil. Kuruduktan sonra da Xcp yağ yine her baklaya yaklaşık bir küçük damla gelecek şeklinde yağlarım işlem tamamdır. Asperox veya WD40 kullanıyorum zinciri sökmeden temizlik süresini biraz kısa tutmaya çalışıyorum. Tur bisikletim de 400-500 km de bir Mtb bisikletim de ise sürüşe göre bir kaç sürüşte bir bu işlemleri tekrarlıyorum.

dikkat ederseniz zarar verir demedim, zincir temizliğinde amaç yağlamadan önce zincir üzerinde yağı çözecek ve vizikozitesine tesir edecek kimyasalların olmamasıdır. zinciri gazyağıyla temizledikten sonra suyla durulamak mazotla temizledikten sonra suyla durulamaktan daha kolay.
Mazot yağlı diye ben artık mazota yatırdıktan sonra direk takıyorum zinciri. Yağ ya hiç kullanmıyorum yada çok az damlatıyorum

Mazotla denemedim fakat zinciri gazyağı ile temizledikten sonra su ile durulamak her daim yaptığım bir işlem ve dediğiniz gibi çok kolay durulanıyor.
Merhabalar. Zincir yağlama için ben de Xcp'nin yağını kullanıyorum. İnce bir yağ olduğu için yazın ve kapalı alan kullanımlarında çok iyi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten toz tutmuyor ve kararma yapmıyor. Ama kışın açık oortamda iyi bir performans verir mı emin değilim.

Extreme temizlik spreyinden ben de memnun kalmadım. Açıkçası deterjanlı su gibi geldi bana. O yüzden şişeyi bitirmedim bile.

Benim için zincir ve ruble temizliğinde en mantıklı çözüm gaz yağı. Bildiğim kadarı ile bu tarz temizleyici sıvılar arasında en az aşındırıcı olanı. Ha elbette shimano vs. Gibi markaların degreaserları daha iyidir bu aşındırmama konusunda ama temizlik çok masraflı bir hale gelir.
XCP ürünleri konusunda hemfikir olduğumuz iyi oldu.
Balata spreyi ve diğer marka ürünlerin temizleme ürünleri pratik ve hızlı çözüm sunmasının yanında dediğiniz gibi ekonomik değil.
Gazyağı ile yola devam edeyim, balata spreyi acil durumlar için kenarda beklesin o zaman. Çünkü balata spreyi çok hızlı bir şekilde tükeniyor.
Teşekkür ederim :harika:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Arkadaslar benim zincirde powerlink vardi fakat sökemedim zinciri,o yüzden normal beze mazot döküp tüm zincirde gezdirdim ve 2 3 defa tekrarlardim.Bu arada kadroya ve janta biraz sıçradı.Daha sonra başka bir bezle mazottan arındırıp decathlondan aldığım all in one spreyi sıktım zincire.En sonda sıçrayan mazotu başka nemli bezle kadroyu ve jantı sildim.Bu işi yurdun girişinde yaptığım için yıkama fırsatım olmadı sadece bahsettiğim adımları yapıp bıraktım.Doğru temizleme yapmismiyim birdahakine dikkatli olmam gereken noktalar var mı ? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Geri