Scudo Sports

Zincir temizliği

ben bir hafta önce temizledim 0 gibi oldu. şöyle: bir kaba biraz mazot dök. boya fırçasıyla iyice dişlileri, değiştiricileri aynakolu falan temizle. kuruduktan sonra zincirleri yağla. mükemmel sonuç veriyor emin ol.

Scudo
sök hepsini koy tinere attırıcıyıda braz yumuşasın fırçala, sonra tekrar tinere sok pırıl pırıl olur. bide taktıktan sonra az yağla ok!:D

fren yapınca çıkan sese de fren pabuçlarını bi parça zımparayla eritmekle çözüm buldum :D

selamlar. arka dişli ve zincirim tabiki ilk aldığım güne göre kara bir renk almış durumda.kalitesiz ( heryerde bulunan ucuz ) yağ kullandığım için bazı yerlerinde de küçükce topak topak yağlar oluştu. acaba önce bunları söktürebilceğim bir sıvı madde vs bişe varmıdır ? ucuz yollu ve bulması kolay olan birşey ? :(

yağ sökücü spreyler satılıyor dechatlonda bulabilirsin.

En kolay temizlik yolu benzin :) Ha daha rahat kullanımlı birşey istiyorsanız sprey balata temizleyicileri tam bu işe göre. Ben sanayiden büyük tüpünü 5 liraya almıştım :D Ama ruble ve zinciri söküp öyle temizlemenizi öneririm. Zira jantlar ve kadro bu maddeler ile zarar görebilir.

• Beğen
Tepkiler: osman922
teşekkür ederim yorumlarınız için . tiner zarar vermez mi acaba ya ? sanayiye gidip bende bir balata temizleyici sorayım olmassa tiner olmassa benzin :) benzinle vs nasıl yapıyorsunuz ? bi beze döküp bolca silerek falan mı ?

başka bir sorun ise ruble sökmeyi bilmemem :S

Balata temizliyici en kolayı. Sökmeden de kolaylıkla temizler. Lastiklere sıçratma yeter.

Ama temizledikten sonra zinciri mutlaka yağlamalısın.

• Beğen
tamamdır balata temizleyici bulup yapıcam bu işi . yağ hakkında öneriniz var mı ? 1 tl lik japon pazarlarında satılanlardan alıp kullanmak istemem başıma ders açmıştı :S

@onur9209

ben benim astronun tekeri söküyorum yerinden bol köpüklü suyla bulaşk süngeriyle siliyorum sonra tekeri yerine oturtup bezle zinciri temizliyorum aynakolu ter yöne( boş tarafa çevirerek siliyorum) sonra elimde bulunan otomatik şanzıman yagı ile yaglıyorum zinciri sildigim gibi ter trafa sogru aynakolu çevirirken yagı sürüyorum bütün zincir döndükten sonra kullanmaya hazır bi hale geliyor :eek: :in:

• Beğen
yine böyle topaklanma yapmıştı ve çok sıvıydı her tarafa sıçrayıp bisikleti ve üst başı kirletmişti...

kuru bir bezle silip yağla diyorsunuz yani ? ruble nolucak peki o zaman onu da arkadaşların dediği gibi balata spreyiyle halledicem sanırım :) :)

@onur9209

yazımı tam okumadınız herhalde ben arka tekeri çıkartıp rubleyi bulaşık süngeryle bol köpüklü şekilde silip yıkayın sonra yerine taktıktan sonra zinciri bezle temizleyin sonra yaglama işlemini yapın fazla sürmeyin bulaşır az da sürmeyin zincirin kendisi yaglansın yeter !! :in:

önceki yazdığınızla bu yazdığınız arasında fark var bakarsanız. yazınızı okumamış olsam zaten cevap yazmadım o doğrultuda ;) rubleyi silmekten şimdi bahsettiniz. herneyse ! teşekkürler

@onur9209

ruble ne olacak peki yazmışınız bende okumadınız diye yazdım :rolleyes:

ilk mesajımda direk ruble yazmamışım yanlış anlaşılma olmuş neyse sorun çözülsün yeter sonuçta hepimiz astrocuyuz :)

Geri