Scudo Sports

Zincir temizliği

Bunun içine ne koyup temizliyorsunuz?
Zincir temizliğinde kullanılan herhangi bir temizleyici, çözücü koyup temizleyebilirsiniz. Özellikle şu konularak temizlenir diye bişey yok.

Scudo
Ben şundan kullanılıyorum. Aletin içinde kalan sıvının rengi kararmasına rağmen atmıyor, bir kavanozda biriktirip fırça yardımı ile aynakol, ruble ve aktarıcıdaki makaraların temizliğinde kullanıyorum.

Screenshot_20250318_102758_Gallery.jpg

Ben bunu merak edip Türkiye'den yazın tatil dönüşü alıp kullandım ve zincir pas tuttu. Sanırım buranın hava koşullarına uymuyor bu sarı güç. 😂
Muhtemelen ben önce bununla silip sonra kuru bezle iyice kurulayıp sonrasında yağlıyorum.

Ben bunu merak edip Türkiye'den yazın tatil dönüşü alıp kullandım ve zincir pas tuttu. Sanırım buranın hava koşullarına uymuyor bu sarı güç. 😂
Evet bunu kullandıktan sonra zincir iyi kurulanmazsa pas oluşuyor. Buna rağmen en kokusuz en etkili en ucuz sıvı bu.

Siz siz olun, pas sokucu ile tinerin içine bisiklet parçalarınizi daldirmayin.. ben onu bir kere denemiştim , Zincirin üzerindeki galvaniz kaplamayı almisti.. Tiner iyi bir sökücü, kullanılabilir ama pas sokuculer sanki daha kuvvetliler.. soktuğu yetmiyor yıpratıyor da..

Bir de böyle bir ürün çıkmış, kullanan var mı?
(link)

Bulaşık deterjanını su ile karıştırıp bir pet şişede çalkalıyorum. Bunun içine gösterdiği limit çizgisine kadar koyup temizliğe başlıyorum. İki kere deterjanlı su ve sonrasında iki kere de durulama için normal su koyup kullanınca yeterince temizlenmiş oluyor. Tabii ki bir mazotla zinciri çıkarıp temizlendiği şekilde bir temizlik söz konusu değil ama en azından evde rahat oluyor.

(link)

Pet şişeyle yapılır bu. Çok mantıklı bir ürün ama. Ben bez tutuyorum altına sıçramaması için. Belki pet şişeden falan yapıp denerim.

Gazyağı veya mazot tercih gazyağı

(link)
Motosiklette kullanıyorum malum hem yağı hem zincir temizleme spreyi basınçlı, spreyi kullanırken sağa sola saçılmasını bayağı engelliyor. İş görür hocam, ama fiyat temu'da filan daha uygun

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri