Scudo Sports

Zincir Yağı kafa karışıklığı.

Adil çok kirli yollarda mı kullanıyorsun yada gerekenden fazla mı yağlıyorsun acaba? Ben bu yağa 6-7 ay önce başladım 400-500 kmde bir temizliyorum. Çok az kararma yapıyor ve gazyağıyla çok kolay temizleniyor.

Motorex Dry kullanıyorum. Zincir ve ruble kapkara oluyor. Arındırmak neredeyse mümkün değil. 🤣 🤣

Scudo
Adil çok kirli yollarda mı kullanıyorsun yada gerekenden fazla mı yağlıyorsun acaba? Ben bu yağa 6-7 ay önce başladım 400-500 kmde bir temizliyorum. Çok az kararma yapıyor ve gazyağıyla çok kolay temizleniyor.
Çok kirli derken? Öyle toz toprak içerisindeki köy yollarına pek girmiyorum. Genel olarak en kötü soğuk asfaltta gidiyorum. Sen yağlamayı ne ölçüde yapıyorsun. Onu söylersen iyi olur. Seni baz alarak yorumlayabilirim.

Geçen haftadan beri, son kullanma tarihi yaklaşan Ballistol Universal Doğal Yağlardan artık bitsin diye kullanmaya başladım.

Sprey ve şişe olarak bir miktar istihkak kalmıştı.

Sonuç ismi namı şaşalı pahalı yağlardan iyi ve temiz hissettirdi.

İnanılmaz bir değişiklik yok. Görevini fazlasıyla yapıyor.

İleri günlerde gözlemlerimi yazarım.

Abi bu benim daha önce kullandığım yağlara göre daha seyrek. O yüzden yağı vermeye başlıyorum zinciri 3 tur attırıyorum. 1 saat sonra falan da üzerindeki fazla yağı bezle alıyorum.

Çok kirli derken? Öyle toz toprak içerisindeki köy yollarına pek girmiyorum. Genel olarak en kötü soğuk asfaltta gidiyorum. Sen yağlamayı ne ölçüde yapıyorsun. Onu söylersen iyi olur. Seni baz alarak yorumlayabilirim.

Abi bu benim daha önce kullandığım yağlara göre daha seyrek. O yüzden yağı vermeye başlıyorum zinciri 3 tur attırıyorum. 1 saat sonra falan da üzerindeki fazla yağı bezle alıyorum.
Haaa Bak! Ben öyle önceden yağlama fazlasını alma falan yapmıyorum. Belki de orada yanlış yapıyorum. Bir dahaki sefere senin dediğin gibi yapayım.

Yağın fazlasini alınca zincirdeki yağ tamamen alınmış olmuyor mu?bu fazlasını alma işlemi tam olarak nasıl yapılıyor ?

Önemli olan baklaların arasına yağın nüfuz etmesi. Onun için yağlama işlemini yaptıktan sonra bir süre bekletip biz kuru bez yada kağıt havluyla en dış yüzeydeki fazla yağı alıyorum.

Yağın fazlasini alınca zincirdeki yağ tamamen alınmış olmuyor mu?bu fazlasını alma işlemi tam olarak nasıl yapılıyor ?

Önemli olan baklaların arasına yağın nüfuz etmesi. Onun için yağlama işlemini yaptıktan sonra bir süre bekletip biz kuru bez yada kağıt havluyla en dış yüzeydeki fazla yağı alıyorum.

+1 güzel konuya açıklık getirmiş @Bıyıkov . Önemli olan dışının yağlanması değil zaten ki o istenmeyen bir şey ; toz-kir toplar. Bezle almadan beklemenin sebebi de yağın bakla aralarına iyice nüfuz etmesi. Sonra dışta kalan fazlalık temiz bezle alınır mis gibi olur.

Bende geçenlerde bisiklet için şu yağı satın aldım. Ancak çok da araştırmadım ve pek bilgim yok. Sete o kadar para verdim yağdan kaçmayım dedim. Ama sizin paylaştıklarınızı görünce sanki fazla para germişim gibi. Bu yağı kullanan hakkında fikri olan var mıdır acaba?

(link)
Ben kullaniyorum hocam, bende bisikleti satin alirken satici bunun 400ml kutusundan kitledi bana, normalde arastiririm ama shimano gorunce dusunmedim hic aldim onuda, uc ay falan zincirin kendi yagiyla devam ettim artik bittim dedigi yerde, gazyagi aldim bi temizledim zinciri, yagladim, valla hocam iyi ki almisim, cok begendim, uzerinde all weather yaziyor yani her mevsim diyor, ona da guveniyorum.

Tşk ederim ben de öyle yapayım artık.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Kararma istemiyorsanız squirt öneririm ama sistemin shimano olması iyi olur sram zaten sesli çalışıyor daha sesli çalışmasını sağladı.
isteyene satabilirim 150 tl 120 ml 1 kere kullandım

Squirt almayın, aldırmayın.

Motorex dry lube uyguladım , şu an oldukça memnunum , shimano sistem sessizleşti ve daha kararlı geçişler sanki. Bakalım kullanmaya devam edip göreceğiz.

Yanlız ilk uyguladıktan sonra 2 saat bekleyip , tekrar uyguladım , bezle dış fazlalığı alıp tekrar beklemeye aldım. Ertesi gün sürüş yaptım , çok daha iyi sonuç aldığımı söylemeliyim. Yağ biraz akışkan , misal Chain-L kullanabilen arkadaşlar bilir , hafif yoğun bir kıvamdadır , Motorex daha akışkan bu noktada.

Squirt almayın, aldırmayın.
Ben 2018 den beri kullanıyorum ve gayet memnunum,tek sıkıntısı 200 300 km civarı sonrası zincire dokunduğunuzda yağsız hissi veriyor olsada kullandığım zaman süresi içinde 7000 8000 km gibilerde zincir ömrüne negatif etki yapacak birşey yaşamadım zaten normal şartlarda dahi 7000 8000 zincir ömrünü tamamlamış oluyor, bir ara bitince biraz pahallı olması münasebetiyle xcp aldım,bitmesine yakın zamanda tekrar squirt aldım ve hala kullanmaktayım,zincir, ve ruble temizlik sonrası 250 km kadar oldu hala tertemiz durmakta ....

Ben 2018 den beri kullanıyorum ve gayet memnunum,tek sıkıntısı 200 300 km civarı sonrası zincire dokunduğunuzda yağsız hissi veriyor olsada kullandığım zaman süresi içinde 7000 8000 km gibilerde zincir ömrüne negatif etki yapacak birşey yaşamadım zaten normal şartlarda dahi 7000 8000 zincir ömrünü tamamlamış oluyor, bir ara bitince biraz pahallı olması münasebetiyle xcp aldım,bitmesine yakın zamanda tekrar squirt aldım ve hala kullanmaktayım,zincir, ve ruble temizlik sonrası 250 km kadar oldu hala tertemiz durmakta ....
Bende sorunsuz kullanmaktayım , temizlemesi rahat ,kararma asla yapmıyor ama evet 200-250 km de bi tekrarlamak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Ben Squirt'ten istediğim performansı alamadım sessizlik bakımından. Kir tutmaması güzel , 200 250 km de bir yağlamam da sorun olmaz ama ne kadar bol bol uygulasam bile zincirde hep bir yağsız çalışıyor hissi ve sesi vardı. Tekrardan Muc-Off'a döndüm. Belki farklı bir ürün denerim sonra tekrardan sırf meraktan.

Bende sorunsuz kullanmaktayım , temizlemesi rahat ,kararma asla yapmıyor ama evet 200-250 km de bi tekrarlamak gerekiyor.

Ben 50 km (2 gün) sürünce zincir demir ocağından yeni çıkmış gibi aşırı sesli çalışmaya başlıyor. Vites geçişleri zorlaşıyor. Zinciri anadan üryan tertemiz yapıp yağlıyor olmama rağmen bir şey değişmiyor. Artık kabaca temizleyip tekrar yağlıyorum.

Ev- iş arası 12 km. İşten çıkıp eve varana kadar zincirin sesi değişiyor. Sürekli yağlamaktan 2 ayda 120'lik şişe yarıya indi neredeyse. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum bu yağ konusunda.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Ev- iş arası 12 km. İşten çıkıp eve varana kadar zincirin sesi değişiyor. Sürekli yağlamaktan 2 ayda 120'lik şişe yarıya indi neredeyse. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum bu yağ konusunda.
Ben 250 - 300 km olmadan temizlik islerine pek girişmiyorum,sadece ıslak mendil yada nemli bir bezle kaba temizlik,tek seferde uzun yol yaptığımda oldu 1 hafta boyunca işlem yapmadan 300 km gibi totalde yaptığımda oldu,evet bir süre sonra çat çut ses geliyor,ama dediğim gibi zincir yada aktarma unsurlarının ömrüne olumsuz bir etkisi olmadı, diğer türlü 250 km yaptıktan sonra xcp de olsa başka bir yağda kullanıyor olsam tekrar zincir üzerinden ince bir yağ geçişi yapıyordum, Shimano,zefal gibi markalarda iyi yağlar olabilir fakat ilk seferde toz kir ne varsa çekiyor, tabiri yerindeyse temizlik farz oluyor,tabiki meşaketlide oluyor....

• Beğen
Tepkiler: makaram
Yağ konusunda çok esnek bir konuma geldim artık. Stokta Zefal neyin bir iki çeşit yağ olsada geçen senelerde ağırlıklı olarak makine yağı kullanırdım. Bu yıl çocuklarınki dahil tüm bisikletlerimde sadece Castrol magnatec motor yağı kullandım. Araçtan artan bir litre kadar yağ vardı bol bol yetiyor. Evet zincir kısa sürede kararma yapıyor ama benena. Açıkçası rengi değil işlevi önemli benim için. Hatta bir keresinde mtb ile alelacele çıkacaktım, bisikleti de yeni yıkamış yağlamayı unutmuşum. Depoya inip yağ almakta zor geldi. Evden biraz ayçiçek yağı alıp işimi gördüm. Öyle de rahatız.

Yağ konusunda çok esnek bir konuma geldim artık. Stokta Zefal neyin bir iki çeşit yağ olsada geçen senelerde ağırlıklı olarak makine yağı kullanırdım. Bu yıl çocuklarınki dahil tüm bisikletlerimde sadece Castrol magnatec motor yağı kullandım. Araçtan artan bir litre kadar yağ vardı bol bol yetiyor. Evet zincir kısa sürede kararma yapıyor ama benena. Açıkçası rengi değil işlevi önemli benim için. Hatta bir keresinde mtb ile alelacele çıkacaktım, bisikleti de yeni yıkamış yağlamayı unutmuşum. Depoya inip yağ almakta zor geldi. Evden biraz ayçiçek yağı alıp işimi gördüm. Öyle de rahatız.

Aynen hocam. Bütün yağlar temelde sürtünmeyi azaltıyor. Kimisi çabuk kararıyor kimisi çabuk uçuyor vs. Ben de yıllardır makine yağı kullanıyorum. Her sürüşten sonra 1 dakikamı ayırarak fazlalıkları temizliyorum ve azalma varsa tekrar yağlıyorum. Pahalı markaları almaya hiç gerek yok. Zincir kararınca sürüşe engel olmuyor. Ses falan da gelmiyor vitesler de akıcı çok şükür. 7.000 km olunca zincir 0.5 uzamış oluyor ve değiştiriyorum. Ayrıca zincire hiç detaylı temizlik yapmıyorum. Arkadaşlara tavsiyem zincir mutlaka yağlı olsun kuru olmasın. Her seferinde üşenmeden temizleyin kuru mikrofiber bezle ya da ıslak mendille.

Geri