Scudo Sports

Zincir yağı olarak Würth HHS Drylube!

@Yalniz kullandım ama pek istediğim gibi değil... Hala zincirden yağlanmamış gibi ses geliyor. Bunu sık sık yağlamama rağmen yapıyor. Vites ayarından da olabilir.

Scudo
Petronas kullanıyorum tavsiye ederim :)

Ben de gecen gun bu yagi aldim bisikletciden, 25 tl.. uyguladim mtb ile katlanirin zincilere ve sesler kesildi, su an iyi

Dosyalar

• IMG_8600.JPG
    IMG_8600.JPG
    46,9 KB · Okunma: 89
  • Beğen
Tepkiler: Son Selim
HHS2000 in gözlemlediğim kadarıyla en büyük problemi toz/kir pislik biriktirmesi. 50-60 km sonra gümüş zincir siyah bir hale dönüyor.

@windshear yeni uyguladigim icin gozlemleme firsatim olmadi henuz, ama oyle birsey varsa ikinci sefer farkli bir yaga yonelirim

Tesekkurler

Yağ dediğimiz şey sıvı bir maddedir. Tozun yapışmamaşı diye bir şey yoktur. Ben böyle bir şey görmedim. Fiziki olarak imkansız....

Ne yani yağı sürüceksiniz.... eeee... elinize bir avuç toprak alın atın mekanizmaya hepsi yere düşücek öyle bir zerre bir mikron bile yapışmayacak....

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera

"DryLube" adı üstünde kuru bir yağdır, yağ görünümü yoktur, hatta hiç yağlanmamış gibi görünür, endişeye düşürür.

@Taxonera
Farklı kalitede yağlar var.Mesele tozun yağa yapışmaması değil,en minimizede o tozu tutması ve yağ özelliğini tozdan dolayı kaybetmemesi,yani kalitesiz bir yağ kullanırsınız bir haftada çamura döner zinciriniz,iyi özellikteki bir yağ size sorun çıkarmaz.

@Taxonera

Lube ile Oil i birbirine karıştırmayın.

Milletin WD40 ı yağ olduğunu düşündüğü gibi. Oysaki Solvent tir.

@Hevesli

Peki endişelenmeli miyiz? Yoksa sese ve görüntüye aldırmadan devam mı etmeliyiz?
Ben bugün iş çıkışı bisikleti bakıma alacağım. Wurth Genel Temizleyici ardından da HHS Dry Lube u uygulayacağım. Kendi tecrübemi de paylaşırım.

@Yalniz

Korkacak bişey yok DryLube'un amacı o. Bazı insanlar vıcık vıcık yağ görmeden içi rahat etmez, bende ilk öyle düşünmüştüm makina yağı alıp dökecektim ama tavsiyeler üzerine kuru yağa yöneldim. Sadece uygulaması biraz değişik, sprey şeklinde sıkılıyor, bütün zincire sıkılması gerekiyor, sıkılmadan önce iyice temizlenip beklenilmesi gerekiyor, bazıları zincir sıcakken sıkın iyice nüfuz etsin demiş, güneşli havada sıksak yeterli olur diye düşünüyorum. Henüz deneme imkanım olmadı, eski yağı temizlemeye üşeniyorum açıkçası.

İşten eve dönüşüm geç saat olduğundan bakımı karanlıkta yapmiyim dedim. Cumartesiye bıraktım. Akşam Dry Lube u elime sıktım kıvamına bakayım diye. Spreyle sıktıktan sonra sanki yağ değil de temizlik spreyi hissi verdi. Islaklık hemen uçup gitti. elimde bi tabaka kaldı. Öyle vıcık vıcık bir tabaka değil, yapışkan da değil, akışkan da değil. Bakalım zincir üzerindeki performansı nasıl olacak. Bu arada zincirin şu anki haline de bakmak için bi tur attım. Zincirden devamlı bir ötme ses geliyor. Kontrol ettiğimde hafiften pislenmiş ve yağ çamur olmaya başlamış. Makine yağı ile yağlamış bezle iyice yağını almıştım. Yaklaşık 100 km yol yaptım bu bakımdan sonra. Demek 100 km de bu hale geliyor makine yağı ile. Würthün temizlik spreyi güzelmiş ama, zinciri üzerindeki yağı elimle kontrol ettikten sonra Würthle temizledim. Hemen çıkarttı.

Temizlik spreyi havasi bitti sivisi kaldi.
Temizlik performansi iyi.
Drylube yagi zincir uzerinde belli belirsizlik bir tabaka birakiyor.
Zincirden yagli degilmis gibi ses geliyor. Uzerine toz tutmuyor ama yagli gibi de akiskan degil. Surtunmeyi azaltmiyor gibi. Icime sinmedi. Tekrar temizleyip drylube kullandım. Ustune cok az makine yagi surdum. Fazlasini iyice temizledim.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni konu acmadan devam edeyim buradan.. asagida iki adet set var birisinde castrol mevcut.. fiyatlari da acikta.. hangisini tavsiye edersiniz ya da boyle bir seti tavsiye eder misiniz ? Alinir mi ?

IMG_9502.PNG

IMG_9503.PNG

Geri