Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Muc off C3 Ceramic siparişim bugün elime ulaştı.
120 ml olanı aldım. 50 ml ye göre fiyatı bana daha ekonomik geldi.:)

En altta dry damp wet diye skala var. Wet kısmı boş, yani yağmurlu kullanıma uygun değil. İlk etapta yazın kullanacağım. Sonrasına bakarım. Hafif çisenti vb de sorun çıkarmazsa da benim için sıkıntı olmaz:)

228383 dosyayı görüntüle

Ben de 4 yıldır Shimano PTFE kullanıyorum. Bunu kullanınca
Farkları kıyaslamasını yazarım.
Önce fiyat ile başlayayım:
Muc off c3 ceramic 120 ml için 101 TL
SHİMANO Ptfe 100 ml için 40 TL.
Fiyatı tam iki kat fark var.

Ama 3-4 yıl kullanırsam o kadar da benim için önemli değil. Çünkü Shimano nun temizliği daha zor ve oradan da maliyet oluşuyor.:)

Muc off C3 ceramic değerlendirmem.
Ürünü toplamda iki zincire uyguladım ve çok titiz temizlik sonrası kullandım.
İkinci uygulamada yıkamak zaten birkaç dk aldı. Özetle:

F/p oranı kapsamında Shimano yağın iki katı para ödediğim muc off .. evet çamur tutmuyor.
Ama vites geçişleri zor ve çalışması gürültülü.
Vites geçişi daha zor.
Muc off c3 ceramic beklentilerimi karşılamadı.

Özetle benim beklentilerimi karşılamadı ve bu paraya değmez.:)

Edit: Ürünü 2.el satabilirim. İlgilenen arkadaş ÖM atsın lütfen.:)

Scudo
@anti panik aşağıdaki ürünü kullanıyorum, ilk yağlamamdan buyana 650 km civarı olduktan sonra bugün temizleyip tekrardan yağladım. 550 km de zincir sesi duymaya basladım. Zincir kirli gözükmüyordu Shimanodaki gibi. Benimle aynı yağı kullandığınızı varsayarsam ya kullandığınız ortam yağın çalışma ortamı değil yada uygulamada hata var... Ben shimanodan sonra çok memnun kaldım temizlemesi hayli kolay...7220C793-DF4B-45A9-BAD0-0B78FCEB3CE5.jpeg

@anti panik aşağıdaki ürünü kullanıyorum, ilk yağlamamdan buyana 650 km civarı olduktan sonra bugün temizleyip tekrardan yağladım. 550 km de zincir sesi duymaya basladım. Zincir kirli gözükmüyordu Shimanodaki gibi. Benimle aynı yağı kullandığınızı varsayarsam ya kullandığınız ortam yağın çalışma ortamı değil yada uygulamada hata var... Ben shimanodan sonra çok memnun kaldım temizlemesi hayli kolay...230454 dosyayı görüntüle

Shimano derken hangi ürünü kullandınız hocam?

Ben Shimano PTFE kullandım.

muc off c3 ceramic iki kez kullandım. Yağ çok ince daha uygularken zinciri çok yavaş çevirdim. Yoksa su gibi akıyor. Defalarca çalkaladım.
4 saat bekleyip tura çıktım. Zincir gürültülü ve vites geçişleri “kemikli”.
Ürünü burada mesaj var zaten iki hafta önce aldım. 10 gün kullandım.

Yağmura yakalanınca Zinciri yıkayıp tekrar uyguladım ve 1 gün daha kullandım.

Zincirdeki takırtılı geçişler sonrası tekrar yıkayıp Shimano ptfe uyguladım.

Muc off c3 seramic toplamda 200 km civarı ve %80 şehir içi , yaklaşık %20 toprak yolda kullanıldı.
Zincir yeni gibi ve pırıl pırıldı.
Ancak zincirde ara ara takırtılar geliyor. Bu fiyata bu olmamalı.

bu kadar Paraya mükemmel bir ürün beklerdim. Ürün kötü değil ama Shimano nun iki katı paraya uygun değil bence.

Edit: ürünü kullanmak isteyen varsa uygun fiyata verebilirim.
Muc off c3 ceramic 120 ml. Sadece iki kez kullanıldı. %90 gibi kullanıma hazırdır.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Shimano derken hangi ürünü kullandınız hocam?

Ben Shimano PTFE kullandım.

muc off c3 ceramic iki kez kullandım. Yağ çok ince daha uygularken zinciri çok yavaş çevirdim. Yoksa su gibi akıyor. Defalarca çalkaladım.
4 saat bekleyip tura çıktım. Zincir gürültülü ve vites geçişleri “kemikli”.

zincirde ara ara takırtılar geliyor. Bu fiyata bu olmamalı.

bu kadar Paraya mükemmel bir ürün beklerdim. Ürün kötü değil ama Shimano nun iki katı paraya uygun değil bence.

Edit: ürünü kullanmak isteyen varsa uygun fiyata verebilirim.
Muc off c3 ceramic 120 ml. Sadece iki kez kullanıldı. %90 gibi kullanıma hazırdır.:)
Hocam incelemeniz için çok teşekkür ederim. Ben Shimano'nun ptfe'sini kullanıyorum ki benim tecrübem su gelmediği sürece bir sıkıntı yaşamadım. Ptfe harici önerebileceğiniz bir zincir yağı var mı?

Hocam incelemeniz için çok teşekkür ederim. Ben Shimano'nun ptfe'sini kullanıyorum ki benim tecrübem su gelmediği sürece bir sıkıntı yaşamadım. Ptfe harici önerebileceğiniz bir zincir yağı var mı?

ben de Shimano ptfe kullanıyorum.
Yılda 3000 km yapıyorum. Ve ürünü 2-3 ay kullanıyorum.
Ürün sessiz, vites geçişleri mükemmel.
yağmurdan etkilenmiyor. Ama toz tutuyor ve yıkaması zor.

Shimano nun da Dry modeli var.
Yani kolay yıkanır ve yağmurda kullanılmayan yağ.

Fiyatı da gene 50 TL civarı ve daha uygun.

Ama kullanmadım ve kullanan varsa yorum yazarsa hepimize faydalı olur.:)

Mucoff dry lube. Dun yagmura yakalanmadim ama yerler islak oldugu icin su geldi zincire. Arkadas bir yag bu kadar cabuk akar mi ayiptir. Surusu bitirdigimde sanki hic yag yokuscasina ses geliyordu zincirden. Istanbul sartlarinda dry lube kullanmak buyuk risk.

Şu Shimano'nun kuru havalar için olanını geliştirip su sıçramalarından etkilenmeyen modelini yapsalar çok iyi olacak. Yağ gerçekten sesli çalışmayı azaltıyor ama yol kenarlarındaki çim sulamalarından bile hemen özelliğini yitirebiliyor. Yoksa PTFE modeli gayet iyi bir yağ.

Şu Shimano'nun kuru havalar için olanını geliştirip su sıçramalarından etkilenmeyen modelini yapsalar çok iyi olacak. Yağ gerçekten sesli çalışmayı azaltıyor ama yol kenarlarındaki çim sulamalarından bile hemen özelliğini yitirebiliyor. Yoksa PTFE modeli gayet iyi bir yağ.
Ptfe kuru havalar için wet ıslak havalar için. Wet kuru havada da kullanılabilir sanırım. Ben ptfe yağ ile yağladıktan sonra 1 kat wet geçiyordum ve sonuç iyi oluyordu. Shimanodan tek sıkıntım aşırı kir ve toz tutması ve zinciri kararması.

Merhabalar. Ben xcp seti aldım. Kullanan ve bilen arkadaşların fikrini almak isterim zira kafam karıştı.

Resimde gördüğünüz şeyler çıktı kutudan. Tamam en sağdaki ile yağlama yapacağız. Beyaz şişe de mevcut yağı akıtmak için. Fakat üstünde "kullandıktan sonra yıkayın" demiş. Bu benim kafamı karıştırdı. Su teması zamanla korozyon ve paslanmaya neden olmaz mı? Ya da beyaz şişedeki xformula 'yı kullandıktan ve şu ile zinciri rubleyi yıkadıktan sonra wd40 ya da ortadaki "xcp one" adlı su itici ürünü kullansam daha mı sağlıklı olur.

Bu arada bisiklet yeni ilk yağlanmasını yapacağım.

229907 dosyayı görüntüle
Zinciri tek yağlamada yaklaşık kaç ml gidiyor? Bu 100ml yağ+ 500ml temizleme sıvısı mı?

@Nurullaah18 100 ml yağ çok rahat 5 servis yapar ortalama 400 500 km de yaglasan 2500 km rahat götürür.

• Beğen
Tepkiler: Nurullaah18
@Nurullaah18 100 ml yağ çok rahat 5 servis yapar ortalama 400 500 km de yaglasan 2500 km rahat götürür.
Çok daha fazla gidiyor 100ml. 1 sene önce shimano ptfe aldım sonbahara doğru wet olanını aldım. 2 bisiklete ortalama ayda bir duruma göre daha erken bakım yaptım ikiside yarıda. Ve maksimum 250km görüyordu o yağlar, bisikletler 7-8er kez yağlanmıştır en az.

Zinciri tek yağlamada yaklaşık kaç ml gidiyor? Bu 100ml yağ+ 500ml temizleme sıvısı mı?

Ben biraz titizimdir. Ilk yağlamadan sonra 200 km de temizledim ve yağladım. Ama bu seferki yağlama daha ince temizlik yaptım. Bu ikincisi daha uzun gider diye düşünüyorum.

Ben bi acemi olarak baktım, yağ fiyatları internette olanlar, 50 den falan başlıyor motul,würth falan, yağa bu kadar para vermek istemiyorum açıkçası, şöyle bi ürün önüme geldi 3lt Veta BC30 yada, nalburdan zincir yağı alıcam. Bu arada 105 set kullanıyorum daha yol yapmadım.

Ben bi acemi olarak baktım, yağ fiyatları internette olanlar, 50 den falan başlıyor motul,würth falan, yağa bu kadar para vermek istemiyorum açıkçası, şöyle bi ürün önüme geldi 3lt Veta BC30 yada, nalburdan zincir yağı alıcam. Bu arada 105 set kullanıyorum daha yol yapmadım.
105 set bir aktarıcı 350-400₺. Shimano hg53-54 zincir 120₺. Shimano 105 cs-r7000 11-34 ruble 400₺. Düzgün bir yağ kullanmadığınız zaman önce zincir özelliğini kaybetmeye başlayacak sonra aktarıcı makaraları ve ruble kısa sürede özelliğini kaybetmeye başlayacaktır. 50₺ yağ 6 ay ile 1 sene arasında yeterli oluyor. 50 ₺vermediğiniz zaman uzun dönemde 900-1000₺ arası masraf çıkacaktır. Daha önce yaşadıklarını paylaşan kişilerden okuyabilirsiniz. İmkanım olsa link verir fotoğraf paylaşırdım ama bulamam sanırım.

Ankara'da olup XCP yağ alacak varsa beraber alabiliriz. Miktar arttıkça fiyat ucuzluyor :)

boşver sen kardeş buradaki burnu havada tipleri ben 40yıldır bisiklet süren birinden duydum makine yağından başka birşey kullanmadım dedi şu nalburlardaki 1tl olan yağdan hani.
Ha ben ondan kullanmıyorum ama şu linkteki gibi kullanmayı denemek istiyorum.

Linkteki gibi uygulamak istiyorsan zinciri sökmek durumundasın videoda görüldüğü üzere kullandığı yağ nalnurlardaki 1 tl olan yağdan

(link)

boşver sen kardeş buradaki burnu havada tipleri ben 40yıldır bisiklet süren birinden duydum makine yağından başka birşey kullanmadım dedi şu nalburlardaki 1tl olan yağdan hani.
Ha ben ondan kullanmıyorum ama şu linkteki gibi kullanmayı denemek istiyorum.

Linkteki gibi uygulamak istiyorsan zinciri sökmek durumundasın videoda görüldüğü üzere kullandığı yağ nalnurlardaki 1 tl olan yağdan

(link)

Ne zamandır bisikletine doğru bakım yapanlar burnu havada tipler oldu ? :)

Önerdiğiniz şeyi başkasından duymuşsunuz kendiniz de kullanmamışsınız bide !

Geçen sefer yazmıyım dedim ama tipik halkımıza ait günü kurtarma hareketleri, yağ pahalı gelir gider ucuz yap alır bi süre sonra ruble zincir çabuk aşınınca da keşke sizi dinleseydim dersiniz :)

Kullandığınız bisikletteki zincir 50 liralık zincir ruble de 60 70 liralık mega range ise kullanın 1 liralık yağ ama 100liralık zincir 400 500 liralık ruble varsa bisikletinizde bakımını düzgün yapın da 2 gün sonra ay bu niye böyle oldu demeyin !

boşver sen kardeş buradaki burnu havada tipleri
Bu burnu havada tipler hangi tiplermiş bir söyleyinde bizde bilelim bu tipleri! Ne zamandan beridir bisikletine gerekli özeni gösteripte,40 50 liralık yağı alanlar burnu havada tipler olmuş bakalım.

Evet dostlar karşılıklı küçümseme/laf atma durumundan çıkalım bir an önce. İsteyen istediği maliyetde ürün alır ve kimse buna yorum yapamaz - yapmamalı.
Bisiklet işi bir hobidir ve hobiye haracananlar geriye aranmazlar. Zevk işi bu. Ben XCP aldım 55TL kargo dahil ve bekliyorum. Yolda akışkanlık ve komponentlerin korunması benim için 30-40TL farkdan daha önemli. Uzun turda zinciriniz kopar , rubleniz yamulur v.b. durumlarda o kaçtığınız 30-40TL nin kat be kat fazlasını keşke verseydim dersiniz.

İki paket sigara parası altı üstü eğer yorum arıyorsanız. Ben bisikletimi severim , elimden geldiğince de iyi komponent/bakım ürünleri kullanmaya çalışırım. Zaman zaman yanılırım ama tecrübe olur. Misal Decathlon yağı ... Tavsiye etmiyorum , her 100-150km de temizlik yaparım derseniz başka ki bu şehir içinde oluşan durum. Toprak arazide bu mesafe yarıya kadar iner muhtemelen.

Geri