Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@Ceasar Bravo merhaba. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama bazı videoları izledikten ve güvenilir bir bisikletçi ile konuştuktan sonra en ideal temizliğin bu şekilde olacağına karar verdim ve uyguladım. Sonuç gayet tatmin edici.
Önce Degreaser ile zincir temizleniyor. Sonra güzelce yıkanıyor. En son yağ.

Scudo
@Ceasar Bravo merhaba. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama bazı videoları izledikten ve güvenilir bir bisikletçi ile konuştuktan sonra en ideal temizliğin bu şekilde olacağına karar verdim ve uyguladım. Sonuç gayet tatmin edici.
Önce Degreaser ile zincir temizleniyor. Sonra güzelce yıkanıyor. En son yağ

Peki hocam yıkadıktan sonra zincir baklası içinde ya da arka rublede kalan su için wd40 benzeri bir ürün kullanmıyor musunuz? Ilk defa duydum ben de o yüzden şaşırdım.

Bir de su ile yıkama işini nasıl yapıyorsunuz?

@Ceasar Bravo önce shimano degreaser ı sıkıyorum. Biraz bekliyorum. Kirler akıyor. Sonra biraz bulaşık deterjanı koyduğum su ile güzelce yıkıyorum. Diş fırçası ile zincirin aralarını biraz daha büyük bir fırça ile ruble dişlileri ve aralarını fırçalıyorum. Sonra duruluyorum. Hortumun ucuna 6 fonksiyonlu bir başlık aldım. 😊 onunla güzel oluyor. Sonra zinciri temiz bir bez ile kuruluyorum. İyice kuruduktan sonra yağ tek tek zincir baklaları üzerine damlatıyorum. Zinciri rublelerde gezdirip rublelerinde yağlanmasını sağlıyorum. En son yine temiz bir bez ile zincirin dış kısmına taşan fazla yağı temizliyorum. Mis gibi oluyor.

@Ceasar Bravo önce shimano degreaser ı sıkıyorum. Biraz bekliyorum. Kirler akıyor. Sonra biraz bulaşık deterjanı koyduğum su ile güzelce yıkıyorum. Diş fırçası ile zincirin aralarını biraz daha büyük bir fırça ile ruble dişlileri ve aralarını fırçalıyorum. Sonra duruluyorum. Hortumun ucuna 6 fonksiyonlu bir başlık aldım. 😊 onunla güzel oluyor. Sonra zinciri temiz bir bez ile kuruluyorum. İyice kuruduktan sonra yağ tek tek zincir baklaları üzerine damlatıyorum. Zinciri rublelerde gezdirip rublelerinde yağlanmasını sağlıyorum. En son yine temiz bir bez ile zincirin dış kısmına taşan fazla yağı temizliyorum. Mis gibi oluyor.
Çok teşekkür ederim hocam ben de böyle bu şekilde yapayım o zaman.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Squirt zincir yağı tavsiye ediyorum.Balmumu barındırdığı için zincir kir tutmuyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
Zor oldu ama temizledim.

Bu arada bakla arası için hep diş fırçası önerisi yapılır. Benim de ilk fırsatta deneme yapacağım ve çok daha iyi sonuç alacağımı düşündüğüm bir yöntem duydum.

AYAKKABI BAĞI özellikle mazotlu olarak. Nasıl fikir?

Ha bulaşık makinesi atanı da duydum, ama tek bir zincir için biraz fazla masrsflı ve su israfı olarak düşünüyorum.

Dosyalar

• 20200611_153207.jpg
    20200611_153207.jpg
    159,5 KB · Okunma: 58
Muc of ile zinciri yağlayalı 550km olmuş, bugün azda olsa zincir ses yapmaya basladı. Zincir hala temiz gözüküyor. Pazar son bi sürüş yapcam tekrardan temizleyip, yağlıcam...

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Ben zefal'in 4 mevsim yağı var onu kullanıyorum, toz çok aşırı olmasada biraz topluyor ama memnunum.

Biraz sık kirleniyor ama 20w/50 motor yağı da hafiften kalın olduğu için iş görüyor. Gayet sessiz şuan için.

Zor oldu ama temizledim.

Bu arada bakla arası için hep diş fırçası önerisi yapılır. Benim de ilk fırsatta deneme yapacağım ve çok daha iyi sonuç alacağımı düşündüğüm bir yöntem duydum.

AYAKKABI BAĞI özellikle mazotlu olarak. Nasıl fikir?

Ha bulaşık makinesi atanı da duydum, ama tek bir zincir için biraz fazla masrsflı ve su israfı olarak düşünüyorum.

Ayakkabı bağı naylon gibi bir malzeme. Mazotu çekince zincirin üstünde sadece kayabilir üstünde zincire takılabilecek bir pürüz yok kirleri çıkartması için.

Geçen gün youtube'ta gördüm. İki diş fırçasını birbirine bantlayıp zinciri arasından geçiriyordu. 2 fırça ile iyi temizleneceğini düşünüyorum.

Zincir yağı konusunda ben Zefal Dry kullanıyorum. 2017'de 2 kutu aldım hala kullanıyorum. Ortalama 200-250 km'de bir balata spreyi, yıkama, kurutma ve yağlamayı yapıyorum.

Yollar rezil halde olduğundan bisiklette çamur oluyor, haftada 1 yada 2 haftada bir komple temizlemiş oluyorum böylece.

Köpük konusunda Valet Pro Snow Foam kullanmayı düşünüyorum. Arabayla birlikte mis gibi yıkanır bisiklette.

bir bisikletçi bana 5*30 kullan demişti kendisi onu kullanıyormuş sizce nasıl olur??

@MertV şimdilik elimde bira shimano var yeni xcp aldım bakalım bunlardan sonra muhtemelen dediğin gibi ya 10*40 yad sanzuman yağı

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Gerçek olabilir. Zincire kullanacağınız yağın yoğunluğu kalın olanı makbuldur. Zincir hızlı döndüğünden merkez kaç kuvvetinden etrafa sıçrar. Gres deme sakına o başka bir tür yağ.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Elimdeki Chain-L bir iki sene daha yeter sanırım. Sonrasına bakacağız artık. Son uygulayalı 200 km'yi geçti. Ruble ve zincir temiz.

zincir.jpg

Gerçek olabilir. Zincire kullanacağınız yağın yoğunluğu kalın olanı makbuldur. Zincir hızlı döndüğünden merkez kaç kuvvetinden etrafa sıçrar. Gres deme sakına o başka bir tür yağ.

Ben ironi yapmıştım ama siz ciddiye almışsınız :)

Merhaba sevgili forumdaşlar ve bisiklet sevenler...Konuya farklı bir boyut getirerek kauçuklu gres diyorum.şaka şaka 🙃.Ben bisikletlerimin temizliğini,bakımını geleneksel yağ çöz,şampuan,kurutma ve yağlama ile sonlandırıyorum.Yenilikçi yöntem olarak teflon ile mumlayıp kullanma konusunda girişimlere başladım.Getirisi götürüsü nedir? Bunu uygulayan forumdaşlar son izlenimlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.
Saygılarımla selamlıyorum herkesi...

Ben xpc zincir temizleme sıvısı ile temizleme yaptım ve sonrasında xpc zincir yağı ile yağladım. Henüz yeni yağlama yaptığım için net bir fikir yazamıyorum. Fakat xpc temizleme sıvısının performansından memnun kaldım. Daha önce würth ile temizliyordum zinciri. Kesinlikle würth'den daha iyi temizliyor.

Fakat asıl söylemek istedigim şey şu ki, Sayın Mehmet Karataş kutuya bir de xpc one diye bir sıvı hediyesi koymuş. Kendisini çekinerek aradım bilgi almak için ama sağolsun uzun uzun anlattı ilgilendi. Çok memnun oldum. Bahsettigim hediye sıvı ile kadro, gidon ve gidon üstünde yer alan plastik aksamın (fren kolları plastikleri gibi) temizliğini yaptim ve inanılmaz memnun kaldım. Pırıl pırıl yaptı.

Anlıyorum :) bu kadar detaya girdiğimize göre aynı zamanda carbon safe olduğunu da kıymetli izleyicilerimize aktarmayı unutmayalım.o_O :D
Ben ironi yapmıştım ama siz ciddiye almışsınız :)
Bence ciddiye alıp uygulayanlar olacak ve sonuçları kötü olacak diye korkuyorum.

Geri