Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@anti panik 1-1,5 ayda bir yağlarım. Bazen daha uzun zaman. Ama yağmura yakalandığım da hemen temizler yağlarım. Zinciri yağladıktan sonra 1-2 km sonra zincirin taşan yağlarını silerim. Artık yağlar zincirde kalmaz. Zincirin yağlanması gereken yeri, zincirin baklaların daki burçların içidir. Fazla yağlar bezle veya kağıt havlu ile alınmalı.

Scudo
@Çağdaş78 @ali önder Ben MTB kullanıyorum. Araziye çıktığım zaman toz toprak oluyor. Arka vites makaralarına ot bile sarılıyor. Yolda kullandığım da bana göre sorun yok.
Yağmura yakalandığımda zinciri ve rubleyi wd40 ile temizleyip tekrar yağlıyorum.
228460 dosyayı görüntüle
Bu yağ 2015 te 15tl idi, şimdi olsun 30 TL. Diğer 100ml yağların fiyatı ile kıyaslandığında bana göre hiç birşey. Ben Shimano ıslak yağa 45tl verdiğim için pişmanlık duyuyorum.
Dostum sen camianin kurtaricisisin. Iste hayal ettiğim paylasim bu . Insanlar bisikletcileri cok fazla keriz yerine koyuyor yani ureticiler diyorum. Bi mal misal 5 lira ise önune bike ibaresi cakinca oluyor sana 50 lira

@Çağdaş78 @ali önder Ben MTB kullanıyorum. Araziye çıktığım zaman toz toprak oluyor. Arka vites makaralarına ot bile sarılıyor. Yolda kullandığım da bana göre sorun yok.
Yağmura yakalandığımda zinciri ve rubleyi wd40 ile temizleyip tekrar yağlıyorum.
228460 dosyayı görüntüle
Bu yağ 2015 te 15tl idi, şimdi olsun 30 TL. Diğer 100ml yağların fiyatı ile kıyaslandığında bana göre hiç birşey. Ben Shimano ıslak yağa 45tl verdiğim için pişmanlık duyuyorum.
Uygulamayi hangi yöntemle yapıyorsun başka bir şişeye koyup onun la mi yapiyorsun

Hepimiz alalım birer lt şanzıman yağı.
En iyisinden olsun.
Ve bu başlığı kapatalım. Sorun çözüldü.:suspus:
Sen kapatalim deyince hemen kapansın oldu.
Şuan yaptığın gibi takibi bırakman iyi olmuş

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Seramik bazlı ek katkilar var birazda ondan kattik mi kim tutar bizi beee

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Motorsiklet meraklısı bir arkadaş bu zincir yağı konusunda şunu dedi bana :

Zincir yağı koyu kıvamlı olmalı, çünkü zincir sürekli hızlı şekilde döndüğü için merkez kaç kuvvetinden dolayı etrafa sıçmarama yapar. E cıvık kıvamlı bir yağ malunuz sıçrar.
Aslında zincir yağı için kıvamı koyu olan chain-L dir. Bal gibi kıvamı var. Ama uygulaması için bildiğiniz cerahi operasyon yapmanız gerekli ve pahalıdır.

Ama koyu kıvamlı olarak arabaların çıkma yağları olabilir, tabi ben hiç görmedim çıkma yağlar ne kadar koyu kıvamlı, arabası olanlar görüşlerini bildirebilirler.

Bazıları ile para tuzağı v.s. gibi şeyler yazmışlar evet doğru haklılar para tuzağı olan ürünler ama olay zincir metalindeki sürtünmeyi azaltmak ve kayganlık isteniyorsa yani mantık o ise 1TL olan makine yağı da tuzaktır. Herkesin evinde sıvı yağ var. Şırıngaya çekin 20ml zincire yeter de artar bile.

Motorsiklet meraklısı bir arkadaş bu zincir yağı konusunda şunu dedi bana :

Zincir yağı koyu kıvamlı olmalı, çünkü zincir sürekli hızlı şekilde döndüğü için merkez kaç kuvvetinden dolayı etrafa sıçmarama yapar. E cıvık kıvamlı bir yağ malunuz sıçrar.
Aslında zincir yağı için kıvamı koyu olan chain-L dir. Bal gibi kıvamı var. Ama uygulaması için bildiğiniz cerahi operasyon yapmanız gerekli ve pahalıdır.

Ama koyu kıvamlı olarak arabaların çıkma yağları olabilir, tabi ben hiç görmedim çıkma yağlar ne kadar koyu kıvamlı, arabası olanlar görüşlerini bildirebilirler.

Bazıları ile para tuzağı v.s. gibi şeyler yazmışlar evet doğru haklılar para tuzağı olan ürünler ama olay zincir metalindeki sürtünmeyi azaltmak ve kayganlık isteniyorsa yani mantık o ise 1TL olan makine yağı da tuzaktır. Herkesin evinde sıvı yağ var. Şırıngaya çekin 20ml zincire yeter de artar bile.
Motor zincir dinamiği ile bisiklet zincir dinamikleri çok farklı, sizin motor (bacaklarınız) 80-100 rpm dönerken motorun içten yanmalı motoru 8-10 bin rpm dönüyor. O yüzden motor zincir yağı viskozitesi ile bisiklet zincir yağı viskozitesi bir olmamalı bisiklet yağı daha ince olmalı. Zincirlere binen yükler de çok farklı motor ile bisiklet arasında

delta bisiklette muc off 5 litrelik yağlar var. fiyatı 750TL. 5 kişi toplanıp bu yağdan alın adam başı 150TLye 1 litre yağ almış olursunuz. biz grupca bu şekilde bir alım yaptık ve önümüzdeki 3-4 sene yağ konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız.
Tam bunu yazıyordum konuya sen yazmışsın :) Topluca yağa girin arkadaşlar. Cidden çok uyguna geliyor :harika:

Chain-l yağını uygulamak neden pahalı olsun ki? 1 tane quick link e bakıyor olay. Sök gazyağı ile arındır, yıka yağla toplam 20 dk.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Tam bunu yazıyordum konuya sen yazmışsın :) Topluca yağa girin arkadaşlar. Cidden çok uyguna geliyor :harika:
Bu arada bu mesaj sanırım ufak harfle başlıyor diye silinmiş 🤨 Konuyu okuyanlar göremiyorsa diye buraya yapıştırayım:

"delta bisiklette muc off 5 litrelik yağlar var. fiyatı 750TL. 5 kişi toplanıp bu yağdan alın adam başı 150TLye 1 litre yağ almış olursunuz. biz grupca bu şekilde bir alım yaptık ve önümüzdeki 3-4 sene yağ konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız."

Chain-L başarılı bayağı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Geri