Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

(link)

(link)

şu iki yağdan birini veya her ikisini kullanan var mı, tecrübeleri neledir...Shimano kullanıyorum ama çok memnun kalmadım..

Merhaba @MertV C3 olanı yaklaşık 30.000 kilometredir kullanıyorum. Düşüncelerim şu konudaki videonun sonlarında mevcut :) 4 dakikada doğru zincir ve bisiklet temizliği + yağlama

wd 40 tek başına başarılımı ve farklı yağ ların kullanılmasından ziyade en başından beri tek belirlenmiş bir yağ ile gitmek daha iyi olmazmı.ince olup yağlama performansı en iyi olan secenekler daha faydalı olur mu.

WD40 başlı başına bir yağ değildir sayın @SITH LORD DARTH VADER Hem çözücü hem yağlayıcıdır; bu yüzden saf zincir yağı performansı vermeyecektir.

Scudo
@Anonim xcp güzel yağ yalnız zinciri yeniden yağlamak için 800-1000 km beklemenizi tavsiye etmem. Xcp ile yağladığım zincirimi 400 km kadar asfalt ve beton yolda kullandım. Son kontrolde yağın yenilenmesi gerektiğine karar verip mazota yatırdım. Bayram sonrası yeniden yağlayıp bisiklete takacağım.
Xcp ve chain L miydi tam hatırlamıyorum, bir detayı var hocam. İlk yağlamadan sonra 150-200 km olunca tekrar yağlıyorsun 1500km falan görüyor diye hatırlıyorum tekrar araştırmam lazım.

@Anonim teşekkür ederim fakat benim genel bakım zamanım 250 km civarı oluyor zincirde de link olduğu için sökme takma sorun olmuyor en fazla 30 dk içerisinde zinciri eden geçirip devam ediyorum. her daim temiz ve yağlı zincir daha iyi oluyor.

Son düzenleme:
Yağlanmış bir yüzeyin toz toplamam gibi şansı yok. Fiziki olarak imkansız. Yağ dediğiniz kimyasal madde yapışkan bir madde zaten. Silikonlu ise şayet bir nebze daha az olabilir.

Bana şunu video ile çekim yapın : Zincirinizi yağlayın daha sonra elinize bir avuç toprak alın ve zincirin üzerine atın bakalım toz toprak yapışıyor mı yapışmıyor mu?

Yağlama sadece ve sadece mekanikteki sürtünmeyi aza indirmek içindir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben bir suredir parafin +ptfe (kuru yağlama ) karisimi kullaniyorum , zincirde neredeyse hic toz ve kir olmuyor , bu arada zincirin omrunu uzatıyor , yaklasik 2500 km dir kullaniyorum ve zincirde hic uzama olmadi

meraklisi videoyu izleyebilir

(link)

ben bir suredir parafin +ptfe (kuru yağlama ) karisimi kullaniyorum , zincirde neredeyse hic toz ve kir olmuyor , bu arada zincirin omrunu uzatıyor , yaklasik 2500 km dir kullaniyorum ve zincirde hic uzama olmadi

meraklisi videoyu izleyebilir

(link)

Tam zincir temizleyici aparat alip chain L uygulayacagim bir zamanda videoyu paylastiniz, acilmamis chain l i satacagim bu gidisle :) birkac soru sormak istiyorum size.

Kati parafin bulmak baya kolay ama pfte nin toz halini satan bir yer bulamadim googleda arastirdigimda, siz nerden aliyorsunuz acaba, link paylaşabilir misiniz?

Videoda greaser diyor, kullandigi sprey wd40 gibi birsey mi yoksa balata temizleme spreyi mi? Yada nedir?

Uygulama yaptıktan sonra tenceredeki karisimi bir sonraki uygulama icin saklayacakmiyiz, yoksa atip her uygulama icin yenisinimi yapacağız?

Birde sizin ekleyeceginiz birsey var mi uygulama acisindan?
Mesela yavas pisiren bir tencere ve derece sart mi?

apsara2000
parafin bulunabilir ve pahalı olmayan bir malzeme (yarım kilosu 29tl) olduğuna göre denemek lazım.tabi kuru yağlama spreyide lazımoda 50tl civarı,esas videonun sonu beni aldı götürdü nerelere,adamların emeklileri üst düzey makinelerle turlar yaparken,canım vatanımın emeklileri kıt kanaat maaşla ay sonunu zor getiriyor :( babalarımızdan biliyorum

Son düzenleme:
parafin kolay bulunuyor ptfe yi ben ali express de aldim , linki asagida
bu karisim tekrar tekrar kullaniliyor , ben her 200, 300 km arasi yapıyorum en az 10000km için yeterli olur herhalde
ama dikkat edin parafin yanici bir malzeme , direkt ateşe koymuyorum , su doldurulmuş bir tencerenin içine ikinci bir metal kap içerisinde isitip zinciri içine atiyorum

kolay gelsin

(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Parafin mum değil mi arkadaşlar?

Bu arada ingilizcem yok.

Yapılan işlemi biri özet geçebilir mi?

zinciri eritilmiş parafine yatırıyor, parafin donunca zincir kaskatı oluyor onu haraketli hale getiriyor sonrasını anlamadım teflonu nerede nasıl kullanıyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

(link)

şu iki yağdan birini veya her ikisini kullanan var mı, tecrübeleri neledir...Shimano kullanıyorum ama çok memnun kalmadım..

Muc-off c3 kullanıyorum 1 yıldır, daha once shimano ptfe kullanıyordum. Shimano çok kir ve toz tutuyordu, c3 e geçince kir ve toz tutma sorunu kalktı. C3 daha uzun sure dayanıyor seramik katkılı oldugu için. Yalnız yağlamadan sonra hemen kullanamıyorsun, yağladıktan sonra 4 saat beklenmesi lazım, seramik katmanı oluşturması için.

Muc-off c3 wet (pembe)versiyonuda kullnaıyorum. Yağmurlu havalarda oldukça iyi dayanıyor, akıp gitmiyor. Vites geçişleri pürüzsüz oluyor ve paslanmayı onluyor. Shimano akıp gidiyordu, kupkuru zincirde paslanmalar oluşturuyordu. Yalnız muc-off c3 dry olanı yağmura hiç dayanmıyor, 40dk yağmur altında kullan ve zincir yağsız kaldıgı goruyorsun.

Parafin mum değil mi arkadaşlar?

Bu arada ingilizcem yok.

Yapılan işlemi biri özet geçebilir mi?

zinciri eritilmiş parafine yatırıyor, parafin donunca zincir kaskatı oluyor onu haraketli hale getiriyor sonrasını anlamadım teflonu nerede nasıl kullanıyor
Evet mum. Eriyen parafinin icine teflonu atip, karistiriyor. Karisimin icine zinciri atiyor

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
parafin ptfe karisimini ilk defa zincire uygularken üzerinden ve içinden butun yagi almak lazim ,

bir defa bu yapildi mi , diğer uygulamalarda zinciri sadece sicak sudan geçirmek yetiyor ve tabii parafine sokmadan iyice kurulamak , cunku parafin islak zincire yapismiyor

Sadece erimiş mum uygulansa ne olur peki

Aslında bu pek yağlama olmuyor mumlama, mum ile teflon karışımı ile kaplama oluyor.

shimano nun 3 katı fiyatı varmış :) değer diyorsanız alıyorum bi tane :)
Chan-L kullandım öncesinde , shimano ile karşılaştırma yapamam. ama ürün premıum bir ürün pro peletonda bunu kullanıyor diye biliyorum. (muc off sponsoru olan)

Chan-L kullandım öncesinde shminano ile karşılaştırma yapamam. ama ürün preimıum bir ürün pro peletonda bunu kullanıyor diye biliyorum. (muc off sponsoru olan)

teşekkür ederim bi denemekte fayda var ..

valla bazı yağlar öyle bi fiyata gelmiş ki o fiyata komple aktarma elemanları seti alırsınız gariban serilerden :)

Diderot un sabahlık hikayesi gibi. Gitgide daha da pahalanıyor .🤣😂😁😂
[/QUOTE

1 saat uğraşıp pırıl pırıl yaptığım zincirle dişlilerin,50 km sonra kararmasını görmenin verdiği hayalkırıklığının maddi bir karşılığı yok 😂

Geri