Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Muc-off c3 kullanıyorum 1 yıldır, daha once shimano ptfe kullanıyordum. Shimano çok kir ve toz tutuyordu, c3 e geçince kir ve toz tutma sorunu kalktı. C3 daha uzun sure dayanıyor seramik katkılı oldugu için. Yalnız yağlamadan sonra hemen kullanamıyorsun, yağladıktan sonra 4 saat beklenmesi lazım, seramik katmanı oluşturması için.

Muc-off c3 wet (pembe)versiyonuda kullnaıyorum. Yağmurlu havalarda oldukça iyi dayanıyor, akıp gitmiyor. Vites geçişleri pürüzsüz oluyor ve paslanmayı onluyor. Shimano akıp gidiyordu, kupkuru zincirde paslanmalar oluşturuyordu. Yalnız muc-off c3 dry olanı yağmura hiç dayanmıyor, 40dk yağmur altında kullan ve zincir yağsız kaldıgı goruyorsun.

Muc off C3 bence yaz için iyi bir seçenek gibi görünüyor. Yazdığınız gibi yağmur altında hemen akıyorsa kışın kullanım sıkıntı.
Ha bisikleti ulaşım değil de hobi için kullanılıyorsa, yağmurda tura çıkmayacağımız için kışın da olabilir.
Hatta bunu bilip yağmurlu havada Turlayıp yağı akıtıp, Sonra Temizlik bile yapılabilir.

Yağmurda akma özelliği fıskiye ile kolay yıkanan yağ olduğu için yani suya dayanıklı değil, kaçınılmaz bir sonuç.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burak B.
Scudo
@anti panik Kışın çig ve yağmur olmadıgı sürece sorun olmuyor, eksi 5 derecedede kullandım sıkıntı yaratmadı, vites geçişleri rahat. Fakat dediğin gibi c3 dry olan yağmurda akıp gidiyor, vites geçişleri zorlaşıyor ve ses yapıyor. C3 wet olan oldukça iyi dayanıyor, yıllık ortalama 10k km yapıyorum, işe gidip geliyorum haftanın 6 gunu ve hava güzel olunca işe gidip ve iş çıkış saatlerinde yolu uzatıp ufak çapta antreman yapıyorum :) Muc-off benim için yeterli

O değil de beyler yeni bisiklet aldım, yasak bitsin çıkarım diyodum havaya gel.
Accuwheater dan bakıp yağmurun durduğu saati yakaladım ve 1 saati geçik turumu tamamladım.
Tabii tempo yerler ıslak olunca düşüyor ama olsun, tur turdur.:)

Son düzenleme:
(link)
Bu ürünü bisiklet zincirinde kullanan ve yorum yapabilecek var mı ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bu tarz inanılmaz performanslıyla övünen markalara hep mesafeli yaklaşmışımdır, buda o markalardan biri, kullanıcı yorumu aşağıdaki gibi ama ben yine tercihimi muc-off c3ten yana yapcam :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
bu tarz inanılmaz performanslıyla övünen markalara hep mesafeli yaklaşmışımdır, buda o markalardan biri, kullanıcı yorumu aşağıdaki gibi ama ben yine tercihimi muc-off c3ten yana yapcam :)

Muc off C3 Ceramic siparişim bugün elime ulaştı.
120 ml olanı aldım. 50 ml ye göre fiyatı bana daha ekonomik geldi.:)

En altta dry damp wet diye skala var. Wet kısmı boş, yani yağmurlu kullanıma uygun değil. İlk etapta yazın kullanacağım. Sonrasına bakarım. Hafif çisenti vb de sorun çıkarmazsa da benim için sıkıntı olmaz:)

82E25B2A-9AFB-457F-A523-6DED90BFF159.jpeg

Ben de 4 yıldır Shimano PTFE kullanıyorum. Bunu kullanınca
Farkları kıyaslamasını yazarım.
Önce fiyat ile başlayayım:
Muc off c3 ceramic 120 ml için 101 TL
SHİMANO Ptfe 100 ml için 40 TL.
Fiyatı tam iki kat fark var.

Ama 3-4 yıl kullanırsam o kadar da benim için önemli değil. Çünkü Shimano nun temizliği daha zor ve oradan da maliyet oluşuyor.:)

Son düzenleme:
@anti panik merhaba. Shimano nun temizliği neden daha zor. Bu yağ içinde aynı aşamaları uygulamayacak mısınız? Shimano da ekstra bir işlem mi yapıyorsunuz?

@Yldrm07 shimano zincirde biraz daha kir topluyor oyüzden

kusura bakmayın ben biraz acemiyim bu konularda. Yavaş yavaş bu işleri kendim yapmaya başlayacağım artık. Bir sürü video izledim. Herkes farklı birşey diyor. Ben çok uzun sürüşler yapmıyorum. Bilgisine güvendiğim bir bayi shimano degreaser ile temizleyip shimano yağ kullanmamı önerdi. bende bunu uygulamak için ürünleri Aldım. Bakalım uzun vadede beğenmezsem değiştiririm. Olmazsa muc off a geçerim. 👍

@Yldrm07
Aynen. Zamanla kir topluyor. Kir topladıkça zincir sesli çalışıyor. Ve kir nedeniyle sürtünme arttığı için bisikletin akıcılığı bozuluyor.
Bizim gibi tozlu memlekete hiç toz tutmayan yağ lazım. :)

Bir de Shimano değil de Shinano ptfe diye düzelteyim. Marka olarak negatif mesaj olmasın. Belki Shimano nun da toz tutmayanı vardır?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Bisikletimin zincirini temizleme de ben fren balata temizleme spreyi kullanıyorum. Alışveriş sitesinde arama yaparken aşağıda linkini verdiğim ürüne denk geldim.

Bir arkadaş parafin kullandığını yazmıştı. Acaba aşağıdaki ürün aynı işlevi görebilir mi?

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erman35
Merhaba. Castrol şanzıman yağı kullanıyorum. 2015 in başında 15tl ye 1lt almıştım hala yarı olmadı. Yaklaşık 24.000 km oldu kullanıyorum memnunum. Bu kış ıslak Shimano yağ aldım. Pek memnun kalmadım. Çok sıvı ,işe gidip geliyorum bir haftada zincir de yağ kalmıyor. Shimano ıslak için normal mıdır? Yine Castrol şanzıman yağına dönüş yapacağım. 6 yıllık bu tecrübe ile 100ml 120ml yağlara o paraları veremeyeceğim. Castrol şanzıman yağını tavsiye ederim.

@çimtay aradığım cevap teşekkürler . Litresi 500 tl olan shimano ile aşağı yukarı ayni diyorsanız ne gerek var fazla para vermeye.
Resim yada etiket bilgisi paylaşabilirmisiniz?
Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@çimtay harbiden iyi mi? Bisikletçi arkadaş kullanabilirsin demişti. Toz toplaması nasıl? Islak zeminde nekadar etkili oluyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba. Castrol şanzıman yağı kullanıyorum. 2015 in başında 15tl ye 1lt almıştım hala yarı olmadı. Yaklaşık 24.000 km oldu kullanıyorum memnunum. Bu kış ıslak Shimano yağ aldım. Pek memnun kalmadım. Çok sıvı ,işe gidip geliyorum bir haftada zincir de yağ kalmıyor. Shimano ıslak için normal mıdır? Yine Castrol şanzıman yağına dönüş yapacağım. 6 yıllık bu tecrübe ile 100ml 120ml yağlara o paraları veremeyeceğim. Castrol şanzıman yağını tavsiye ederim.
Bence de para tuzaklarına dikkat etmemiz açısından faydalı oldu paylaşımınız. Siparişimi iptal ettim. Teşekkürler

@Çağdaş78 @ali önder Ben MTB kullanıyorum. Araziye çıktığım zaman toz toprak oluyor. Arka vites makaralarına ot bile sarılıyor. Yolda kullandığım da bana göre sorun yok.
Yağmura yakalandığımda zinciri ve rubleyi wd40 ile temizleyip tekrar yağlıyorum.
IMG_20200531_220034.jpg
Bu yağ 2015 te 15tl idi, şimdi olsun 30 TL. Diğer 100ml yağların fiyatı ile kıyaslandığında bana göre hiç birşey. Ben Shimano ıslak yağa 45tl verdiğim için pişmanlık duyuyorum.

@Çağdaş78 @ali önder Ben MTB kullanıyorum. Araziye çıktığım zaman toz toprak oluyor. Arka vites makaralarına ot bile sarılıyor. Yolda kullandığım da bana göre sorun yok. 228460 dosyayı görüntüle
Bu yağ 2015 te 15tl idi, şimdi olsun 30 TL. Diğer 100ml yağların fiyatı ile kıyaslandığında bana göre hiç birşey. Ben Shimano ıslak yağa 45tl verdiğim için pişmanlık duyuyorum.

birkaç ay kullandığınızda zincir nasıl görünüyor?
Ayda kaç km yapıyorsunuz? Kullanım hangi aylarda?
Toz toplama durumu nasıl?
Kaç ayda bir zincir ve aktarıcı temizliyorsunuz?

bende de zincirli testere yağı var. Sürtünmeye çok dayanıklı ve fiyatı ucuz.

her ürün kullanıldığı yere ve amaca göre üretilir. Bisiklet yağları açıkta uzun süre toz tutmayı azalttığı için diğer yağlardan farklıdır.

Geri