Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@ihsan onur şener Zincire 2 saniye su değdi, mikro düzeyde paslandı, gitti zincir diyen arkadaşın zaten havada "nem" diye bir şeyin olduğundan, zinciri en çok korozyona uğratan şeyin sudan çok tuz olduğundan da haberi yok galiba. Çok üstelememek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Scudo
@ihsan onur şener

Ben suya çözücü değil mi dedim? Paslanma olayı zaten suyun içindeki oksijen iyonları vasıtasıyla gerçekleşir. Bu yüzden paslanma'nın diğer bir karşılığı oksidasyondur.

Benim kaç yorumdur söylemeye çalıştığım şey, suyun ne kadar yüksek saflıkta olursa olsun metaller üzerinde korozyon oluşturacağı. Zinciri metale ilgisi olmayan çözücülerle temizlemek varken su kullanmayı mantıklı bulmuyorum dedim. Çamura bulanmış zincir hariç periyodik bakım ve yağlama için suya gerek yok dedim. Siz su kullanmaya devam edebilirsiniz...

@thedewil

Havadaki nem ile, zincirin içine nüfuz eden su aynı korozif etkiye mi sahip? Havadaki nemin zinciri paslandırması için saunada ya da marine ortamında zinciri bekletmeniz gerekir. Tuzlu su, saf suya göre daha korozif bir ortamdır da zinciri paslandırmak için tuzlu suya gerek yok ki. Yeri gelir kar suyu bile zinciri paslandırır.

@uguryilmaz144

kardeşim çok önemli değil bence demek. sen diyeceksinki bence böyle olur. kimse de sana ne izah etmeye çalışır nede senle inatlaşır. öncelikle çok aşırı dandik zincirler paslanır. her zincir paslanmaz suyla yıka bir daha yağ sürme 2 ay öyle gez paslanmayan zincirler 80tl ve üzeri tüm zincirleri yıkamayla ıslak bırakmayla zaten paslandıramazsın. ki paslansa da bir zincir hiç bir şey olmaz. paslanmayan hiç bir metaryel yoktur sadece biz göremeyiz kimi malzemeyi esir alır. kimi uçup gider. hareketli parçaya pas hiç bir şey yapamaz. bisiklet üzerindeki tüm parçalar suya ve açık hava şartlarına son derece dayanıklıdır. sen yeterki iyi kötü bakım yap bir şey olmaz. 30 40 liralık zincir paslı görünüme kavuşsa bile silince gider 10 liralık zincirler paslanıp kullanılmaz hale gelir. ben aramızda kimsede böyle bir zincir olduğunu düşünmüyorum. neyle temizlersen temizle iki tur bez çevir yağla iş görür. sorun olmaz. ne kadar tertemiz yaparsan yap ilk sürüşte yine yertemizliğini kaybedecektir o yüzden önemli olan sık sık temizlemektir. zinciri temizledikten sonra yanlara doğru kastırınca çıtır hışır etmeyecek kadar temizlemek en yeterlisidir. içinde kum toz kaldığının habercisidir bu ses. zinciri ve sistemi daha erken eskitmeye %15 kadar sebep olur. hepsi bu.

@smclk89

Hocam inatlaşabilirler, sonuçta herkesin kendi düşüncesidir. Ama ultegra zincir bile paslanıyorsa ucuz zincirlerin vay haline. Tabiki ufak tefek ihmaller sonucu zincire birşey olmuyor. Fakat ben kar suyunun yani bildiğiniz saf suyun ultegra zincire nasıl zarar verdiğini gördükten sonra mümkün mertebe suyu uzak tutuyorum. Gaz yağı ve mazot daha aynı temizliği yaparken suyla temizlik yapmak bana mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi anca bisikletin çamura bulanması lazım suyla temizlemem için.

Temizlik konusu biraz kişiye özel olduğu için herkesin kendine göre metodları var. Farklı marka zincirlerin alaşımlarını incelemek lazım. Zincirlerin alaşımlarını bilmiyorum, hiç inceleme fırsatım olmadı. Fakat eğer paslanmaz çelik zincirler varsa onların suyla yıkanmasında hiçbir mahsur yoktur.

@adilmusazafer hocam sanırım zincirin üzerinde geldiğini bahsettiğiniz yağ hafiften katı,akışkan olmayan şeffaf renkli bir yağ.Pedro's ice wax ve rohloff chain lube bu ürünleri araştırırsanız aradığınız ürün bunların aynısı muhtemelen

• Beğen
Tepkiler: adilmusazafer
Bisiklet çok çamurluysa (Ki bu neredeyse her eve dönüşte öyle neredeyse) Bir kova ılık su + sünger ve Green Clean ile temizliyorum. (Bulaşık deterjanı kendisi, bitkisel ve muc-off gibi portakal yağı esas bileşeni. 9,90 TL fiyatı) Bir kaç damla ile suyu köpürttüğünde zincirdeki tüm kiri, yağı söküp atıyor. Sonra kuru bir bezle silip yağlama yapıyorum. Shimano'nun yağını kullanıyorum gayet memnunum. Bisikleti evin içinde tuttuğum için paketinden yeni çıkmış gibi temizlerim her dışarı çıktığımda. Henüz paslanma veya korozyon gibi bir sorun yaşamadım. WD-40 veya zincir temizleme için satılan ürünler basit bir temizlik işini gereksiz lüks bir harcamaya dönüştürüyor bence.

zefal kullanıyorum,memnunum, sadece bisikleti yıkarken zincir ve dişli bölümlerine fazla su tutmuyorum ve mümkün olduğunca az su kullanarak vede nemli,ıslak bezle temizlik yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Makine yağı yeterli yağlama yapar mı?

@Sado39
Yapar da neden bu ısrar makine yağında veya başka yağlarda.

Bisiklet yağı diye satılan yağlar fahiş fiyat değil.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@BerkEvren abicim çok şekilli yorum yapmışsın. ben bisiklete bulaşık deterjanı kullanmaya çok çekiniyorum çünki ara dere heryerin yağını götürüyor ovalamasan bile değdiği yeri matlaştırıyor yağdan eser kalmıyor. cilalı oto şampuanları ile bisikleti yıkayıp bahsettiğin pahalı ürünlerle de yağlı bölgeleri temizliyorum. bu portakallı kardeşimizi sipariş verdim çok deneyesim geldi. evde bulaşıktada deneyeceğim. ilk defa duydum çok güzel yorumları var.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hikaye chain l abd kapitalizm ürününden başka birşey değil...

Castrol magnatec kullansak ne olur. 1lt 25 civarı. Zefal pro lube 28tlden başlıyor....

Amaç fiyat değil. Otomobil gibi bir araçtaki sürtünmeyi önleyen bir ürün bizim zincirlerde iş yapar gibi geliyor ama.

motor yağı kısa vadede iş görür. ama uzun sürüşlerde kötü olur. adı üstünde motor yağı. kapalı devre yüksek basınç ısı ve sürtünme için üretilmiş.

benim aklıma motorlu testereler için yapılmış zincir yağı geldi.

Şu zamana kadar shimano nun metal kutu yağını denedim eskiden. chain l denedim. ve shimanonun plastik şişe kuru ortam yağını denedim.

en mantıklısı shimano kuru ortam yağı.

chain l anlatıldığı gibi değil. 300 km de iş görmez hale geldi.

zinciri söküp o şekil temizleyip uygulasam her yağ ile aynı sonucu alırım. sökme aleti aldık yazıldığı gibi uyguladık yeniden deneyeceğiz ama chain l pazarlama balonu. 1600 km yaptım diyen açıkça yalan söylüyordur. veya salonda trainer ile sürüyordur.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Mobil 1 ve Motul un tam sentetik motor yağı kıllanıyorum. Aracın bakımı sırasında illaki kutuda biraz yağ kalıyor bende onları biriktiriyorum sonra zincirleri yağlamada kullanıyorum. Şuana kadar bir problemle karşılaşmadım gayet memnunum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Rubleyi ve zinciri bir firca yardimiyla 100 ml mazot kullanarak temizliyorum, hic yag birikintisi kalmiyor. Daha sonra zinciri temiz bir bez arasinda tutarak yavasca ceviriyorum. Biraz birakip mazotun ucmasini bekliyorum. Sonra da wurthun zincir yagiyla yaglayip birakiyorum. Ne paslanma var ne de yag birikintisi... Maksat omrunu uzatmak, illaki suya temas edecek. Fazla cildirmaya gerek yok, zamani gelince o zincir degisecek zaten :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Zincir toz toplayıp tur sırasında çatur çıtır ses yapınca mecbur çıldırıyorsun :D

@ilkercom Yanlışınız olabilir hocam ben her gün işe bisikletle gidip gelen birisi olarak chain l kullanıp 1800 km yi gördüm artı bunun içinde yağmura yakalandığımda oldu ama sadece asfaltta sürüş yapıyorum ondan olabilir.

Şimdi şöyle bir şey yazayım.
Motorsiklet meraklısı bir arkadaşıma araba yağı olmaz mo dediğim zaman araba yağlarının yapısı akışkandır. Zincire kullanıldığı zaman ivmeden dolayı sıçratır atar dedi. Zincire sıvılığı az olan yağlar daha iyi olur dedi. Chain l doğru akışkanlığı az ama pazarlama şişirmesi bence de. Bal gibi yapıya sahip bir ürün yapış yapış bir yağ. Ama nasıl oluyorda toz v.s. yapışmıyor. Mantık dışı.

Geri