Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@h.kozan Bugüne kadar zincir söküp yağlamadım hiç. Dolayısı ile ruble ve zinciri sökmeden titiz bir şekilde temizliği yapıp yağlamak mümkünmüdür nette her telden bir video var kafamız karıştı :)

Scudo
@Arseyus Yukarida anlattım zaten. Eger o urunden alırsan, yaninda zincir temizle iksiri de veriyorlar hatta bir de parlatici da hediye (n11 sitesinden aldim) o temizle solusyonu ile yıka, sökmeden güzelce, bezle veya firca yonetimi ile sil, kurula sonra o yağı bisiklet uzerinde uygula, zinciri sökmene gerek yok. Endise etme.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
Arkadaşlar ben chain L kullanıyorum açıkcası çok memnunum. Sizlere bu yağı öneririm. Nasıl uygulanır videosuda burada .

@ihsan onur şener

Zincirdeki yabancı partikülleri uzaklaştırmak suyla yıkayayım derken, korozyona davetiye çıkarmaya gerek yok. Diğer metal aksamda olduğu için zincirdin de suyla yıkanmasını tavsiye etmiyorum.

@thedewil
Yanlışınız var. Videoda zincir zaten yağ ve kirden arındırıldığı için wd40 kullanımına gerek olmadığını söylüyor. O yüzden wd40 kullanmak yerine doğrudan yağlamayı tercih ediyor. Bkz. 7:12. Ayrıca yıkama sonrasında geçen sürede zincir ıslak kalacağı için mikro düzeyde paslanma oluşacak ve zincir eski akıcılığını kaybedecektir.

Bir de bu şekilde yıkamak bisiklet çamur içinde kaldığında mantıklı oluyor. Onun dışındaki periyodik bakım için suya gerek yok, bolca kullanılan gaz yağı ya da mazot zinciri güzelce temizliyor. Gazyağı mazota göre çok daha uçucu olduğu için zincirden arındırması daha kolay oluyor, çoğu zaman temiz bir bez yeterli. Bu aşamadan sonra zinciri yağlarken biraz fazla yağlayıp yağın zincirden akmasını sağlarsanız zincirin içinde kalan son gaz yağı ve mazot kalıntılarını da gidermiş olursunuz. Bu şekilde yaparak hiç su kullanmadan zinciri temizleyip yağlayabilirsiniz.

Dediğim gibi, su kullanmak bisiklet çok kirli olduğu zaman başvurulan bir uygulama, onun haricinde faydasından çok zarar getiriyor. Yine de siz bilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Rutin temizlik için

Würth fren balata temizleyici sprey(sprey olduğu için zincir-ruble-aynakola tayizli uyguluyor) 1 kutu yetiryor.

Yağalama için ise deneme amaçlı chain-l aldım.
Zefal pro lube de var.

Yağ konusunda şu kocaman bir yalan "toz kir toplamıyor" yağın hangisi olursa olsun evdeki kızartmalık yağdan bisiklet yağına araba içine konulan yağa kadar hepsi sıvıdır. Uygulandığı yüzeye toz kir v.s. ya-pı-şır.

Bana şöyle bir yağ diyin ki zincir uyguladım. Bir avuç kum alıp attım zerre üstüne yapışmadı. Hikaye...

Belli periyotlar ile temizlik yapacaksınız. Bu sizin binmenize bindiğiniz ortama göre uzar veya kısalır. NOKTA

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uguryilmaz144 Zincir kurutulup yağlandıktan sonra neden durduk yere pas yapsın :D

@ihsan onur şener

Kurutup yağlamadan önce bir süre suya maruz kaldığı için olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Bende de bir kştap var, ordada yıkamayı önermişler

Zinciri tamamen çıkartıp temizlemek daha doğru olmaz mı? Bisikletin üzerinde zinciri temizlemek bana pek mantıklı gelmiyor. Sürekli döndürüyorsun ve dişli aynakol o yağ ve birikinti sürekli geziyor. Zincir aynakol ve arka dişlileri ayrı ayrı, zinciri çıkartıp temizlemek zaman ve emek alsa da bu şekilde bir temizlemeden daha iyi bir iş olacağını düşünüyorum.

@Retro Enthusiast
Zincir çıkmıyorsa ne yapıcaz

@Taxonera

Paslanırsın diye gözünü korkutun :kyfmyrn:

Şaka bir yana zinciri çıkarmak çokta zor değil, bende zinciri çıkararak detaylı temizlik sonrası yağlamanın uygun olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Liberi Spiritu
Torkuda koşturmuş bir arkadaşım; "Kalın numara araç yağı ile yağlayıp bir süre bekletiyorduk sonra kuru tozsuz bir bez ile (fiber olabilir) kuruluyorduk" demişti. Hiç denemedim gerçi. Şahsen bende shimano zincir yağı, zefal prolube yağı ve çeşitli zincir yağı kullanmış biri olarak zincire çok fazla toz çekmeyen çok fazla karartmayan bir yağ arıyorum.Bu sene bisikleti yeniledim, zincirin üzerindeki orjinal yağ gibi bir yağ varmıdır bilen?

@CY3535
Zincir sökülmesi için olan seyyar bakla yok bende onu kastettim aslında. Aparat ile zaten denemem

en mantıklısı wd40. ama gaz yağı ile de temizledim. gaz yağı her yerde bulunmuyor ve wd40 göre daha maliyetli oluyor sprey şeklinde olmadığı için. wd40 ile zincirleriniz tertemiz. hiç bez vurmanıza bile gerek yok. direk wd40 layın ve dinlendirin birkaç saat. sonrasında hemen yağlayın. sonuç muhteşem.

@uguryilmaz144 Ciddi anlamda beyin yaşınızı merak ettim açıkçası. Bir şey ortaya atıp arkasında durmuyorsunuz. Oksijende yavaş yanmaya sebep olur. Yağlarsan bu yanma durur zaten. Suyun en iyi çözücü olduğunu birisinin size öğretmesi lazım bence.

Geri