@Auron Sanchez,balata temizleyicisindeki çözücüler çok etkilidir.Bahsettiğiniz yazı boyalı ise ondan zarar vermiştir.Şöyle düşünün fren balatalarında bir damlanın yarısı kadar yağ teması halinde balata çöp olabilir.Frenler ya hiç tutmaz ya da baskı uygulansa bile rotor ile balata arasında yağ kaygan zemin oluşturacağından ve balatanın yapısı gereği yağı fazlası ile hapsettiğinden uyguladığınız baskı çoğalacaktır.Balata spreyi bu denli içe işlemiş yağı genellikle çözebilen bir spreydir ve ağır çözücüdür.Dolayısı ile bahsettiğiniz yazı boyalı ise ondan deforme olmuştur.
@Auron Sanchez yeni zincir ve rubledeki yağ senin alacapın en pahalı yağdan daha iyidir. Kirlenene kadar kullanmanda fayda var, özellijle cebine. Sanayiden çok daha ucuza sprey greslerden alabilirisin.
bugüne kadar bir çok yağ denedim bence ne kullanırsan kullan çok fark etmez bence , ama şuna karar verdim motul'ün yarış motosikletleri için ürettiği factory line diye bir serisi var n11 de 44 tl . Yarış motosikletlerinin 100-110 derece gibi sıcaklıklara çıktığını düşünürsek yani tabi şanzıman ve zincir üzerinde inanılmaz bir güç var bu yağ bunu minimale indiriyor ve yağı uzun süreli kullanıyorlar bence bisiklete kullanmanın bir sakıncası yok. Ben onu deneyeceğim hem fiyatı uygun ve motosikletler 250 kilometrede bir tekrar yağlanma yapıyor bisiklette bu çok daha uzun çünkü zincirde direnç fazla değil . Kısacası bisiklet yağları bence inanılmaz pahalı bu ürünlere göre ve bu ürünün çalıştığı şartlar ekstrem bence bisiklet için çok üst düzey ben alıp deneyeceğim kötü sonuç alacağımı sanmam.
@çağrı can hocam simdi bisiklet yeni diye iyisinden alayim dedim de sizin dediginiz yağ da isimi görüyorsa onu da denerim bu bittikten.sonra tesekkürler. @Orhan ÇAYHAN aynen olabilir kullanirken cok daha dikkatli olucam bu sefer önlemimi alicam
kış boyunca sıvı gres ve makine yagı kullandm bisiklet ıslanınca yada yagmur yiyince ozelliğini yitiriror sıvı gresle yagladıktan sonra greslemeye başladım ilk yıkamadan sonra hala gıcırdama yok
@Auron Sanchez bu satıcı FB ve N11'i aktif kullanıyor. Bir mesaj at durumu izah et derim. Belki kısmetine düşük olur. Bu arada yanında hediye olarak da zincir temizleme solüsyonu veriyorlar bilgine. yani 2 ürün alacaksın.
@Groims Aynen yorumlarda okudum hocam. Pek indirim yapacağını sanmıyorum da bi bakayım hocam ya olmadı o halini alırım Bisikletli kurye mi olsam napsam
Millet yazmış 1000 gidiyorum 1500 gidiyorum, özendim şimdi Dağ bisikletiyle her turumda komple temizlik ve yeniden yağlama yapıyorum mecbur.
Zincir arasından çıkan toprak, kum ve geçtiğiniz bölgenin endemik bitkileri adeta bir hatıra
Konuya dönersek, bisikleti bol sulu bir süngerle temizleyip wd 40 ile zincirdeki yağı ve pisliği temizliyorum.
Sonrasında Berner motorsiklet zincir yağı sürüyorum zincire. Fren kolları, aktarıcı gibi kısımlarıda aynı markanın yağlayıcısını sürüyorum az miktarda.
2200km dir kullaniyorum wurth teflonlu yaglayici memnunum. Islanmaya karsida direncli. Fakat hafiften zincir karardi ama bunun disinda geyet guzel bir urun. Max 30 liraya bulabilirsiniz.