Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
"Mobil1 5 w30 ESP Formula Tam Sentetik" Arabanın yağını değiştirdiğimde artan yağ. Mis gibi oluyor çıt yok :):):):harika::harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Bir önceki Merlin siparişime eklemiş olduğum muc-off zincir yağını deniyorum yaklaşık 250 km dir. Öncesinde zefal dry lube kullanıyordum denemek için bu yağı aldım. Gerçekten değişik bir ürün açık mavi bir rengi var zincire uyguladıktan sonra içine nufus ediyor rengi de saydamlaşıyor. İlginç bir şekilde kokusu da bana çok güzel geldi . Ayrıca uv özellikli bir yağ yanında gelen küçük uv ışıkla yağlanmış bölgelerin kontrolü yapılabiliyor, her ne kadar bana pek pratik gelmese de. Dediğim gibi şuan 250 km civarındayım halen geçişler sessiz ve pürüzsüz denemeye devam. 20150825_091649.jpg

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Abdullah Uğraşkan Ben Ankara'da yakın zaman önce bisikletimi bakıma verdim. Bisikletin bakımını aynı zamanda milli yarışlara da katılmış ve çok pahalı bisikletlerin de bakımı hususunda tercih edilen usta yaptı. Zincir yağlanması hususunda bana tavsiyesi 30 numara motor yağı oldu. WD40 'ı kendisine sorduğumda temizlik için kullanılan bir yağ o dedi. WD 40 Pas sökücü ve temizleyicidir. Kendisinin bana önerdiği söylediğim gibi 30 numara motor yağı, ya da aşağıda linkini gönderdiğim WURTH HHS 2000 sıvı gress yağı ok. Zincir için en ideal olanın bunlar olduğunu söyledi
(link)

Zincir yağı bulamayacağım galiba. Onun yerine ne kullanabilirim?

Ben de uzun süredir temizlemediğim zincirleri temizleme işine koyuldum . Yağ ve kir çıkarmada mazotu duydum ve kullanmaya karar verdim oldukça başarılı .Sonrasında zincire nomal küçük damlatmalı kutuda satılan dikiş makinası yağından sürdüm ama yalnızca zincir bağlantılarının üzerine sıkarak. Ardından bütün fazlalık yağları dışta kalan yağları sildim kir ve toz tutmaması açısından. Düzenli temizlik ve yağlama ile pahalı yağların yerini tutabileceğini düşünüyorum .

Mazotla yaptığım temizliği burdan görebilirsiniz .

10 yıl zeytin yağı ile yaglayarak kullandım bir sıkıntı yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
n11 de satılan nano yag kullanın ama bısıkletın uzerındekı yagı ıyıce sılmenız cıkarmanız lazım sonra 500 km surdum banamısın demedı keyfımden tekrar mazotlayıp yagladım dahada gıderdı belkıde ama temızlık cok ıyı olmalı uygulama oncesi.

@Contry
Zeytinyağı ısıyla çok çabuk incelen bir yağ, bunun dışında elbette mucize gibi bir yağ. Bir kez denemek de pişman etmez herhalde. Würth'lemeye ara vericem bir kereliğine.

• Beğen
Tepkiler: Speker
http://aplbike.com/WebRoot/StoreES/Shops/ec2373/5194/F3C7/C1BB/1F7E/E5AB/AC10/140A/27F2/lubricante-shimano-ptfe-lube.jpg
yalnız çok pislik atıyo, ama sisteminizi koruyor,
içine atmasında :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Contry Kardeşim ben çukurovaya yakın bir bölgede yaşadığım için pamuk yağı kullanıyordum. Zeytinyağından memnunsan hemen ona geçeyim ben de ? Akışkanlık nasıl, kir topluyor mu ?

@Contry
O kadar zengin misiniz??? :eek::hihi::D

@OsmanAltuntekin
Würth Drylube alabilirsiniz:harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Arkadaslar bisikletim yeni, zinciri az yağlı göndermisler yine de temizlemem lazim mi yağlamadan önce?
Bir de mazotla veya balata temizleyicisiyle temizlemenin zararli oldugunu okuyorum, bunlar disinda ne ile temizleyebilirim? Yağı yağ ile temizleyebilir miyim? Temizlerken nasil bi yol izlemem lazim? Bir de uygun fiyatli maksimum 30 liraya bi yağ önerir misiniz uzun süre kullanabilecegim? Zefal dry ve zefal wet buldum ancak birisi kuru birisi ıslak icin yani kuru olani alsam kullansam hafif bi yagmur yagsa yazın o yağ akar mı ? Chain L ye baktim da 10ml 10 lira, 10ml yetiyor mu bir kez yaglamaya onu da merak ettim :(

@Auron Sanchez merhaba,
yağı mazot ve balata spreyi ile çıkarma konusunda zarar görmedim bu zamana kadar ama söyleyen kişiler haklı olabilir.Yaz için dry lube kullanılabilir.Bahsettiğiniz markanın her hava koşulunda kullanılabilen aynı ambalajlarda satılan kırmızı etiketli pro lube çeşidi var.Bunun dışında size kendi uygulamamdan bahsedeyim.Genellikle işim acele ise bisiklet zinciri bisikletin üzerindeyken balata spreyi ile temizlerim,kirini akıtır ve uçmasını bekleyip yağı her zincir baklasına bir damla gelecek kadar sürer sonrasında fazlalık varsa temiz bez ya da kağıt havlu yardımıyla onları üstünden siler ve sürerim.Eğer zincirimde fazla pislik birikimi olmuş ve zamanımda varsa zinciri söker ve temiz ayrı bir kaba koyarım.Kullanacağınız kap eski bir cam kavanoz ya da eski metal kaplardan olabilir.Sonrasında mazot döker ve pislik çıkana kadar fırça yardımı ile tertemiz yaptıktan sonra zinciri biraz bekletip üzerindeki mazot sızılıp kuruyunca yine yağlarım.Kabı plastik kullandığımda mazottaki solvent gibi çözücüler nedeniyle plastiğin aşınıp temizlik bitince zincire yapıştığını gözlemledim.Bunun dışında işlemleri yaparken koruyucu eldiven şart.Yoksa cildiniz sprey ya da mazottan ciddi şekilde tahriş olabilir.
Eklemekte fayda var bisikletiniz yeni ise büyük ihtimalle üzerindeki yağ yeterlidir,bu dediklerimi ihtiyaç halinde uyguladığınızdan emin olun.

@Orhan ÇAYHAN anladim hocam cok tesekkur ederim uzun uzun yazdiginiz icin. Simdi zincir haric hareketli alsamlar icin bi wd40 aldım, zincir icin de bi würt ün temizleyicisini aldim, bir de dediginiz zefal pro lube aldim. Umarim isimi gorur bunlar :)
Balata temizleyicisi kullandigimda neden söktü yaziyi anlamadim ama, o bisikleti sattim keske bi fotografini cekseydim diyorum

Geri