Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
@Eser Sevinç

evet tozlu binişlerde kuru yağ daha iyi bir performans sağlayacaktır. ben kullandım şimdi de tozlu alanlarda sürüş için finish line dry lube teflon kullanıyorum. tozu daha az tutuyor ancak yine de zincir tozu yedi mi yapacak bişey yok kuru yağ da olsa ıslak yağ da olsa temizliyorsunuz :) ancak zincir sağlığı açısından elbette tozlu şartlarda kuru yağ kullanmak doğru olacaktır

ben wd 40 ı zinciri yağlamak için önermiyorum. sprey yerine sıvı olan yağların kullanılması yağın zincire nüfus etmesi açısından önemli diye düşünüyorum. zaten öyle pahalı yağlar değiller. finishline marka yağları gönül rahatlığıyla önerebilirim. veya motorex de bu konuda fena değil. tozlu ve kuru koşullar için dry lube ıslak koşullar için ise wet lube

@eray akyol

Finish line dry lube teflon, bu yağı nereden temin edebiliriz acaba? yurtiçinde online satan yer bulamadım.

yurtiçinde bildiğim kadarıyla olmaması lazım. finishline yerine motorex de kullanılabilir. çok müthiş farkları yok. motorex de fena değildir. motorex dry lube

mazotla ilgili bende bişi söylüyeyim bari. mesleğimle ilgili erezyon diye makineler vardır demiri kesmede yardımcı olsun diye aşındırmayı artıran mazotu kullanıyoruz. yanma tehlikesi olduğundan şimdiki makinelerde başka sıvılar varda genede kullananlar var. ben loctite 8150 diye yağlayıcı kullanıyorum bu ürünü büyük endüstriyel ürün satan mağazalarda bulabilirsin mesela bursada tokgözler diye bir yer var fiyatı şimdi ne kadardır bilemem ama ben 30 liraya almıştım. ürün biraz pahalı ama en az bir sene seni idare edeceğine eminim. başka yağlayııcılarda yapı marketlerden çok rahat bulunabilir bide bu ürünler solventli olduğu için çalkalanıp kullanılması ve yağlama yapıldıktan sonra solventin uçup gitmesinide bir süre beklemek gerekir. yağ böylece zincir üzerinde bir film tabakası oluşturacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Aseuz ve Rocketman
@buğra kuddaş

bende bisikleti yeni aldım, senin söylediğin gibi yapmaya başlayacağım bakalım sorun çıkaracak mı ?

WD-40 gibi solvent içeren yağlar zincir yağlamak için uygun değildir, çok ince yağ olduğu için zincirin üzerinde uzun süre kalmaz ve ön lastiğin fırlattığı tozu kiri toplar.
Kalın bir yağ kullanırsanız bu da zincirin içine giremez ve zincirin içindeki aksamlar daha çabuk aşınır. Solventle karışık kalın yağlar var, solvent yağın zincirin içine girmesine yardım ediyor, sonra uçuyor ve zinciriniz yağlanmış oluyor.
Zincir üreticileri ısıtılınca incelen bir yağ kullanıyor, sıcak bir yağ banyosuna zincir daldırılıyor ve zincir yağlanmış oluyor. Bu yağlama şekli dışarıdan yapabileceğiniz herhangi bir yağlamadan daha üstün. Bu yağdan bulabilirseniz tava benzeri bir şeyde yağı ısıtıp içine zinciri atarak da zinciri yağlamış olursunuz. Yalnız çok pis ve kötü kokan bir işlem.
Bu yüzden en iyi metot, ince bir yağ kullanıp zinciri sıkça temizlemek ve yeniden yağlamak.
Hangi yağdan kullanıyorsun derseniz nalburdan alınmış ince zincir yağı kullanıyorum.

Makine yağı tabir edilen bu yağlarla zincir yağlamakta sıkıntı yok değil mi?
http://www.turkoilmarket.com/modules/catalog/products/pr_01_3990_min.jpg

Bu yağlar biraz ince olduğu için dayanmıyor.Geçici çözüm olarak iş görür ama tavsiyem biraz daha kalın olan motor yağı kullanmanız.

Bu aralar zinciri temizlemeyi düşünüyordum konuyu buldum ancak net bir bilgiye ulaşamadım.
İlk önce mazot ile diş fırçasıyla temizleyip sonrasında motor yağı kullansam normal kullanımda kaç km yeterli olur bu sistem ?
Rubleyi temizlememe gerek var mı ?
Son olarak bu temizlikleri yaparken disk frenleri iyice izole etmem gerekir mi ?

Ne güzel denk geldi bu konu.
Geçen gün araştırırken yeni bir yağ buldum.
Olumsuz yorum yapan insan sayısı oldukça az. En kısa sürede sipariş verip kullanmaya başlayacağım :).

Dry lube gibi pislik ve kir toplamayıp wet lube gibi uzun süre zincir üzerinde kalıyormuş :).
Kullanan insanların çoğu çekiş sisteminin sessizliğine hayret etmiş.

(link)

@buğra kuddaş

wd40 ile nasıl temizleme yapılıyor benim bildiğim kadarıyla wd40 pas tutmuş aksamların yağlanmasında kullanılıyor pası çözüyor ve yağlıyor. Pas tutmamış yüzeylerde kullanılmasının gereksiz ve yanlış olduğunu söyleyen ustalar var. Siz wd40 dan sonra bir daha singer yağı kullanıyorsunuz zinciriniz gereğinden fazla yağlanmış olmuyormu

Zefal'in 4 mevsimlik yağlarından kullanıyorum, ince ve güzel bir yağ. Tavsiye ederim. Aslı Bisiklette mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam 20-25tl gibi bir fiyatı var.

@Edip Dinçer

Edip Merhaba..Ben Sunu almayı planlıyordum Zefal..22TL..Fakat Chain yazısını gördüm burda..sence hagisini almalı..Senin verdigin link ile 6TL lik olan aynı mı degil mi
(link) 6TL
(link) 22TL sence?...Tesekkürler

*özellik kesinlikle farklıdır..Marka aynı ise belki daha iyi olur diye düsündüm...

@Bora Doruk

Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla ikisi de Dry Lube. Yani kir toplamama konusunda ikisi de başarılı fakat yağlama sıklığınız artacaktır.
Hele ki yağmurlu/nemli ortamda kullanıyorsanız sıklık daha da artacaktır. Küçük olan yanınızda taşımak için (evet, bazı durumlarda dry lube'u yoldayken bile uygulamanız gerekebilir), diğeri evde kullanmak için.

Benim bağlantısını verdiğim ise Wet Lube olarak geçiyor (çok kir toplar ama sudan/nemden etkilenmez, 2-3 günde bir zinciri yağlamanıza gerek kalmaz) ama Dry Lube gibi toz toprak toplamıyor. Chain-L zaten her yerde satıla bir yağ değil, yurt dışından almak gerekiyor.

Çoğu yağ aynı işlevi görüyor, sizin karar vermeniz gereken şey wet mi dry mı kullanacağınız.

Arkadaşlar petrochem marka zincir yağı kullanıyorum. Çok memnunum. Karaköy perşembe pazarında dolaşırken arka sokakta sadece yağ satan (depo gibi bir dükkan dışardan ne sattığı pek belli olmuyor) bir dükkan buldum sora sora. Ordan ilk önce 200ml daha sonra bir daha gittiğimde 400ml olanından aldım.

İnternette 200 ml olanı 15tl civarı ben 5tl ye almıştım. 400ml olanına da 10 lira verdim. Ama adamda 1 adet adığım için çok fiyatına takılmadı kafadan 5 lira ver dedi. İkinciyi alırken de ben 10 lira verdim tamam dedi adam da. Belki de liste fiyatı farklı olabilir bilemiyorum.

(link)

http://s12.postimg.org/a1ibc5hlp/20140629_191052.jpg
http://s12.postimg.org/xr7r0ufz1/20140629_191141.jpg

Edit: Sitede aşağıdaki özellikler belirtilmiş

YÜKSEK KAYDIRMA, YAĞLAMA VE YAPIŞMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR. YAĞLAMA SONRASI, FIRLAYARAK ETRAFA SIÇRAMAZ, KİRLETMEZ. ANTİSTATİK ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI TOZLARI TOPLAMAZ.

@Edip Dinçer
Eywallah..Bilgilendim Tesekkürler.Sanırım DRY olucak gibi..

Daha önce kullanan oldu mu ya da yazıldı mı forumda bilmiyorum ama ben silah yağı kullanıyorum av malzemeleri satan dükkanlarda rahatça bulunabiliyor ve bugüne kadar oldukça güzel performans aldım dağ bisikletinde de yol bisikletinde de senelerdir kullanıyorum. Bir zararı yoktur değil mi sizlere de sormam gerekirse?

Geri