Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Bende chain-l sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Kullandığımda deneyimi paylaşırım. Ama genel olarak önerilen gazyağı ile temizlemek vede sonrasında kurulayıp uygun bir bisiklet yağı ile yağlanmasıdır zincirin. Çünkü bu şekilde hem zincirin ömrü uzar , hem vites geçişleri kolaylaşır hemde zincirden gelen ses azalmış olur. Mazot kullanmak , solvent içerikli temizleyici yağlayıcı kullanmak elbet hiç yağsız olmasına göre daha çok iş görecektir ancak uygun kuru yada ıslak yağ kullanımı tercih edilmelidir. Buda bisikletin tipine göre , kullanılacak fiziki ortama göre vede yapılacak yola göre değişiklik gösterebilir. Ama neticede bisiklet mekanik bir alet olduğundan periyodik olarak temizlik ve bakımının yapılıp yağlanması gerekecektir.

Scudo
@Mustafa Güldal
Mesajım sanırım ortada kaynadı. Son kez gözükmesi için alıntı yapıyorum yardım ederseniz sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: ahmetkirraz
doğru dersin tunç kardeşim..kısacası bana önereceğin nedir:)) Yavuz Kıroğlu

Yavuz abi benimki gelsin kullanayım , sonuca göre bakalım çeşit çok. Yeni bisiklete uygununu buluruz.

http://img.tapatalk.com/d/14/07/03/y3ara5ys.jpg

Bu alet gerek oluyor mu temizleme için... 4 5 dolar civari belki sipariş ederim

@Edip Dinçer
http://img.tapatalk.com/d/14/07/05/asume6eh.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/07/05/tubypa4a.jpg
Forumda yeni sayılırım bisikletden kanaatimce fazla anlamıyorum. Fotoğraflardaki gibi yağ var üzerinde. Nasıl çıkar bu meret? Daha önce balata spreyi kullanmıştım ama çıkmadı. Şöyle bir gıcır gıcır yapar mı bu dediğiniz sprey? Çok kir tutuyor kullandığım yağ. Iyi forumlar.

@semih s.

Ben eskiden kullanıyordum. Ama buradan bir abimin uyarısı üzerine vazgeçtim. Bu ürünler zinciri üstten temizlese de minik parçaları millerin arasına sokuyor. Bu yüzden zincirin ömrünü kısaltıyor. Bunun yerine bez kullanmak daha mantıklı :).

@turgutilbars

Chain-L temizleme spreyi değil, bir yağ.
Temizlemek için (gördüğüm kadarı ile paslanma da var), WD-40 kullanmanız daha iyi olur. Ben temizlerken spreyli kutuda sentetik tiner kullanıyorum fakat bundan da vazgeçmek üzereyim. Çünkü pek doğa dostu bir çözüm değil, bunun yerine ev yapımı yağ çözücüler kullanmayı planlıyorum. Hatta bir tarif de bulmuştum bir ara, en kısa sürede uygulamaya geçeceğim :).

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Şu siyah yağdan kurtulmanın yolları nedir bir bulabilsem çok hoş olacak. :( doğa dostu yönteminiz ne acaba?

Yine o kadar süper doğada çözünecek bir şey değil açıkçası ama tinerden daha doğa dostu diyeyim :)

%5 bulaşık deterjanı
%50 mavi ispirto
%5 Sodyum bikarbonat
%40 Su

Ama dediğim gibi siz WD40 kullanırsanız hem o siyah yağdan hem de pastan kurtulursunuz.
Sentetik tiner de hızlı ve bulması kolay bir çözümdür. Herhangi bir nalburdan alabilirsiniz. 250ml'lik kutu beni 1 yıldır idare ediyor. Kutunun dibinde hala bile var biraz :).

Mucc-off dry lube yeŞİl renklİ bİr yaĞ Çok dehŞettİr Şİddetle tavsİye ederİm

@tunç tuncay

Tunç Bey,

Ulaştı mı ürün? Kullandınız mı? Ben de merak ediyorum yorumunuzu :).

Edip bey USA daki bir arkadaşım bikaç malzemeyi topladı bugün kargoluyor bana. Bende zaten Brezilyadayım şu an iş için. Ağustos ayında test edip bilgi paylaşabilcem ancak. Bilginize.Ama oldukça güzel yorumlar okudum bu yağla ilgili bakalım görelim.

Önerebileceğim bir yağ markası yok çünkü sadece bir tane ürün kullanma fırsatım oldu, bu yüzden kesinlikle önermeyeceğim bir markadan bahsetmek istiyorum. (Swh)
Küçük bir kasabada yaşadığım için ürün yelpazesi gibi bir kavram yok, buradaki bisikletçi ne getiriyorsa onu kullanıyorsun, ya da alternatif olarak online alışveriş. Vaktim olmadığı için buradan aldım,
Markanın adı "Rex zincir yağı" üreticisi güngörür sprey (link)
Fiyatı 6,50 tl. Yani adam satarken hiç pişman olmayacaksın, inanılmaz bir falan dedi ama, keşke gres yağına batırsaydım, keşke margarin sürseydim de onu kullanmasaydım, sanki bütün yoldaki tozu topluyor, bırak tozu çapı ortalama 2-3 mm'ye varan partiküllerin hepsini zincir Ruble ve aynakola bir güzel yapıştırıyor. Lanet olsun cidden, canım çıktı temizlemek için. Almayın aldırmayın

zinciri mazotla temizliyoruz sonra FINISHLINE DRY TEFLON veya motorexle temizliyoruz. çıkardığım özet bu.

merhaba. zinciri gaz yağı ile temizleyip ardından yağlanması gerektiğini yazmışsınız. birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.
1. temizleme işleminde wd40 veya yağ temizleyici sprey (würth marka olanı aldım) kullanmak doğrumudur.
2. basınçlı tüp içinde sıvı gres (teroson marka) aldım uygunmudur. uygun değilse marka ve model belirterek hangi yağı almam gerektiğini yazarmısınız.
3. göbekler ile ön amortisörün temizlik ve yağlanması işleminde zincirden farklılık varmıdır. yoksa aynı malzeme ve yöntemleri mi kullanmam gerekiyor.

teşekkür ederim.

WD40 ile zinciri temizledikten sonra a-b-c marka pek farketmiyor zincir yağı olmasına dikkat etmeniz şartıyla herhangi bir zincir yağı ile yağlayabilirsiniz. Ben puck kullanıyorum ve herhangi bir şikayetim yok henüz.

(link)

@cs_jan

Gres yağı, kapalı düzeneklerin yağlanması için kullanılır. Her türlü dış etkene açık durumda olan zincir ve ruble gibi aksamları gresle yağlarsanız, çok çabuk bir şekilde toz, kir vs. toplayacaktır. Zincir ve ruble yağlamasında, bu iş için özel üretilmiş zincir yağlarını kullanın.

Jant göbekleri bilyalı sistem ise, belirli periyodlarla bakımının yapılıp yağlanması gerekiyor. Gres yağı işte burada kullanılıyor. Rulmanlı sistem ise bakıma ihtiyaç duymaz; gerektiğinde rulmanlar değiştirilir.

Amortisör bakımı ve yağlanması ise apayrı bir konu ve amortisörün modeline göre ileri düzeyde bilgi-tecrübe gerektirebiliyor; pek kendi başına yapabileceğiniz bir iş değildir.

Geri