Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
bisikletin bakımını kendim yapmayı düşünüyorum, würth balata temizleyici alacağım zincir yağında kararsız kaldım;
würth hhs2000 zincir yağı
würth lube kuru zincir yağı
zefal pro lube zincir yağı

son olarak würth kuru zincir yağı nasıl birşey aklım almadı kullanan aydınlatabilirse sevinirim :)

Merhabalar. Youtube da gezinirken böyle bir videoya denk geldim.
Videoyu çeken arkadaş bisiklet zincirini yaglamadan kullanımda toz toprak parcalarinın yapismadigi için zincir ve rublenin daha uzun ömürlü oldugu tezini çıkartmış. Sizce nekadar dogru olur yağsız kullanım?

Doğru olmaz. Tamam yapışma olmaz ama aralara giren kum yoz zerreciklerinin metala verdiği sürtünmeden kaynaklı zarar ne olacak yağ o aşınmayı ortadan kaldırıyor bir nebzede olsa.

As olan zincir yağının yoğunluğunun mümküm mertebe koyu olması. Zincirin dönmesinden kaynaklanan merkez kaçtan dolayı yağ sıçratma ile üstünden atacaktır.

Aslında ince enjektör ile gres yağı enjekte edilse nasıl olur.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera onun verdiği hasar yağlıyken aynı şeylerin dişliden geçerken vereceği hasardan daha az olacağı mutlak diyorum bende

@oguz169 şu videoda arkadaşın bahsettiği şu şekilde olmalı. tam olarak şudur ki. pislenmiş hışırdayan tozlanmış yaklaşık 200km sürülmüş yağlı bir zincir yerine. tertemiz yağsız tozsuz zincir sistemi daha geç eskitir. tanım budur. kuru havalarda kuru yağ kullanıp ıslak yağıda 2 sürüşte bir tertemiz temizleyip yağlamaktan kesinlikle yağsız kullanım daha zararlıdır. temiz ve yağlı bir metal daha geç eskir bunun aksini kimse idda edemez. ama yağı sürüpte 10 sürüş yaparsanız arkadaşın dediği doğrudur.

Farklı bir bakış açısı sunayım. Bizim zincirlerle benzer şartlara maruz kalan ama daha yüksek hızda çalışan ve daha ağır yüklerin altına giren motosiklet zincir yağlarını hiç denediniz mi? Yıllardır kullanıyorum çok memnunum. Daha önce Mobil'in tam sentetik motosiklet zincir yağını kullanıyordum ve çok memnundum(Ankara'da karda yağmurda çok kullandım) fakat bulamadığımdan şu anda yeni aldığım Motul'un C4 sprey yağını(yine motosikletler için) kullanıyorum. Şimdilik gayet iyi gözüküyor. Deneyin derim.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
rohloff alın arkanıza bakmayın bir daha...
50ml 25 tl civarına aldım ama 50 ml ile çok rahat 50'den fazla zincir yağlarsınız.Güzelce temizledikten sonra her baklaya birer damla damlattım şişenin üstündeki doluluk çizgisine-işaretine baktım baktım 1ml bile kullanmamışım

30-40-50 numara yağ kullanan varmı ? o yağlar nedense zamanla kararıp vıcıklaşıyor. kauçuklu yağ lazım

@Neil deGrasse Tyson
Rohloff zincir yağı yurtiçi satışı varsa link gönderebilir misiniz. Ben bulamadım maalesef.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ersinnsahin yurtiçi yok sanırım hocam ben yurtdışından aldım, Türkiyeye dönünce de yurtdışından 4-5 arkadaş ortak 1 litrelik almayı düşünüyoruz

@Neil deGrasse Tyson
Anladım hocam teşekkür ederim.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zefal güzeldir :)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: ersinnsahin
Würth HHS 2000 Kullsnan var mı? Varsa memnun musunız?

(link)

Bu yağı 1000 kilometredir kullanıyorum.Zincire toz toplamıyor,kararma yapmıyor.Vites geçişlerim gayet akışkan.Zincirden gelen sesler belirgin şekilde kesildi.

arkadaş bugün, motosiklet için aldığı ama sıçradığı için bir kereden başka kullanmadığı 404 zincir yağlayıcıyı bana getirmiş.. ilk uygulamadan sonra yorumu paylaşırım arkadaşlar..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri