Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Gazyağı ile temizledikten sonra chain-l düzgün uygulanırsa bayağı dayanıyor.

Scudo
Buna ne dersiniz? 5 litre 500 tl

(link)

zincir1.jpg

Shimano’nun Decathlonda da satılan PTFE yağını kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Würth genel temizleme spreyi ile ruble ve zincir temizliğinden sonra Chain-l uyguladım. Üç günlük şehirlerarası tur da dahil olmak üzere toplamda 400 km'ye yaklaştım. Şimdilik tertemiz ve sıfır ses devam ediyoruz. Çok memnun kaldım ben Chain-l'den.

Merhaba, bisikletim için zincir yağı almak istiyorum.
Dry Lube ve Pro Lube isimli iki farklı ürünle karşılaştım hangisini almak daha mantıklı?
Pro lube 4 mevsim olarak geçiyor.

@IAMCYCLING
Zefal pro lube (4 mevsim olarak kullaniyorum)

@IAMCYCLING kuru havada dry lube, yerin ıslak olduğu veya yağmurun yağdığı havalarda wet lube kullanıyorum normali de bu. Kuru havalarda wet lube veya pro lube ağır kalabiliyor. Ama çok önemli değil benim için derseniz pro lube daha pratik.

Zinciri temizleyip yağladıktan 120 km (%70 arazi %30 asfalt) sonrasında Zefal Pro Lube 'un aldığı hal :

IMG_20180611_173158.jpg

Bu da yeni geçtiğim Shimano PTFE Dry lube 'un aynı mesafe sonrasındaki hali :
IMG_20180623_131823.jpg
Ayrıca pro lube'da rublede zincirin geçtiği yerler simsiyah olurken dry lube'da böyle bir şey oluşmadı.
IMG_20180611_173132.jpg IMG_20180622_123428.jpg
Sonuç olarak pro lube wet lube gibi suya dayanıklı ancak çok fazla toz topluyor.

Shimano PTF yağlar için kuru ortam-ıslak ortam arasında ki fark nedir ?

• Beğen
Tepkiler: mcb
Eskiden Finish Line kullanıyordum çok güzeldi ama artık bulamıyorum Türkiye'de satanı. (veya ben bulamadım)

(link)

@brstrmn

PTFE teflon içerikli yağdır, kuru ortamda kullanılır. Yani bisikletin yağış altında hemen hiç kullanılmadığı yaz ayları gibi. Teflon sayesinde küçük parçalara zarar vermez ve daha sessizdir. Sessizlik özellikle yüksek viteslere geçtiğinizde kendini çokça hissettiriyor. Islak ortamda ise Wet Lube denen yağı kullanmak gerekir. Bu da sessizlik sağlıyor ancak teflon içerikli değil. Amacı ıslak ortamda maksimum tutunma sağlayıp zincirin aşınmasını geciktirmek. Yağmur altında çıkmıyorsan PTFE alabilirsin.

"PTFE" teflon demektir.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşağıdaki linklerdeki ürünleri sipariş ettim. Bisikletim yeni sayılır. İlk defa zincir temizliği yapacağım. Gelsin bakalım nasılmış ürünler. Şu an kullanan var mı acaba ?
(link)
(link)

Merhaba arkadaşlar. Ürünler elime ulaştı. Şirkette kısıtlı bir vakitte yapmaya çalıştım. Çok fazla özenemedim. Sonuçları linkteki fotoğraflardan görebilirsiniz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu zincir yağları neden 2 gün sonra simsiyah çıkar anlamıyorum anlayan varsa izah etsin lütfen. Fabrika çıkışı bisikletlerde bulunan yağ aylarca tertemiz kalırken shimano yada muadil yağlar 2 gün içinde hem zinciri hem dişlileri simsiyah yapıyor.
Fabrika çıkışı üzerinde cımcılık bir yağ değil daha sert yapışkan bir yağ tabakası oluyor ve bu ne pislik topluyor ne simsiyah oluyor.
Kimi yerlerde fabrikalarda ısıl işlem yapılır falan yazmış fakat bunu da daha deneyip aynı sonucu alanı görmedim.
O kadar yapışkan hissi veren bir yağlama nasıl pislik topalmadan bu kadar uzun zaman bembeyaz kalır deneyen sonuç alan birileri varsa yazsın lütfen.

@Mortevita

Zincirin nasil temizlendiği ile ilgili bir durum.
Zinciri sökup pet şişede gaz yağiyla çalkalayarak ve bu işlemi birkaç defa tekrarladiktan sonra (gaz yağinin rengi değişmeyene kadar) en son balata spreyinin içinde biraz bekletip kurulayın zincirde eski yağ dan eser kalmaz.

Ayrica rublelerin arasinı şerit kumaşlarla ileri geri yaparak temizlemek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Atasoy
Zaten herseferinde bu şekilde temizliyorum hocam. Hatta daha farklı işlemlerden de geçirip fabrika çıkışı hale getiriyorum. Yağlarken de sadece baklalara damlatarak yağlıyorum. Ama sonuç hep aynı, 2 gün sonra simsiyah bir zincir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: smhkvs ve Atasoy
Yağlamadan sonra peçete ile fazla yaği temizleyin. Her surüşte bunu tekrarlayin. Sonuçta rengi ilk gunkü gibi olmaz ama sonuçda temiz olduğunu biliyorsunuz rengine çok takilmayin

@ali tekintüre
@Mortevita
Al bir zincir temizleyici yada balata spreyi vs. (Bende Morgan Blue var ve gayet memnunum öneririm) 2-3 tur sık zincir, al bir kova sabunlu su. Süngeri batır sabunlu suya 5-6 tur çevir. Akratıcının makaralarını da temizlemen lazım. Ön dişlileri süngerle ve bir fırçayla temizle. Rubleyi de sabunlu suyla yıkayıp aralarını bir kumaş ile kurula. Kendi tecrübeme göre zincir temizliyiciler her zaman daha etkili.

Zinciri temizleme de sorun yok üstatlar. Temizledikten sonra ayna gibi parlıyor zaten.
Mesele bunları fabrika çıkışı nasıl yağlıyorlar da o yapışkan tabaka oluşuyor. Ve bu nasıl bir maddedir ki toz pislik toplamıyor ve parlak kalıyor?

• Beğen
Tepkiler: leon35
Geri