Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@Ceasar Bravo ben memnun kaldım. Kullanmaya devam ediyorum. Uzunca bir süre zincirim tertemiz gezdim. Wax kalıntılarını balata spreyi çözmüyor. Ama gazyagi çözüyor.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Scudo
Zefal pro dry ile yağladığım zincirimin yaklaşık 300 km'lik kullanımdan sonraki hali. Bu sefer beklediğimden çok çok daha az karardı, Fark olarak önceki yağlamamda fazla yağı kağıt havluyla iyice almıştım, demek ki olay buymuş :D

IMG_20200929_132906365.jpg
IMG_20200929_132939558.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Ceasar Bravo
@cazci
Zinciri 1600 km önce yaglamistim yaklaşık olarak. İlk başta bir iki sefer 150 km de bir, daha sonra 250 km de bir yaglamaya devam ettim. Zincir yaklaşık 250 km sonunda ses yapmaya ve kararmaya başlıyor. Ancak bu kararma yağ kaynaklı değil wax kaynaklı olduğu için bir kağıt havlu yardımı ile kolayca temizleniyor. Zincirden janta veya kadroya yağ sıçraması da olmuyor. Zinciri sokmeden ve herhangi bir degreaser kullanmadan kağıt havlu ile kabasını alıp(zincirde kararmış wax kalıntıları oluyor) tekrardan yağlıyorum.

Bugünkü rutin yağlamadan sonra zincirin son hali bu. Ben aradığım yağı bulduğumu düşünüyorum. Yağ arayışında olan pedal dostlarıma da şiddetle tavsiye ederim.

Dosyalar

• P01002-125918.jpg
    P01002-125918.jpg
    1,5 MB · Okunma: 78
  • P01002-125924.jpg
    P01002-125924.jpg
    1 MB · Okunma: 79
  • P01002-125950.jpg
    P01002-125950.jpg
    983,8 KB · Okunma: 75
  • P01002-125930.jpg
    P01002-125930.jpg
    1,1 MB · Okunma: 73
  • P01002-125945.jpg
    P01002-125945.jpg
    979,1 KB · Okunma: 91
  • P01002-130626.jpg
    P01002-130626.jpg
    1 MB · Okunma: 89
@Mustaac bende alıp ilk denemeyi iyice temizleyip kurutup uyguladım.
Yönergede her baklaya birer damladan sonra 5 dakika bekleyip aynı işlemi bir kez daha yapın diyor...
Uzun süre yağlamadan kullanabilmek kadar sessizliği ne kadar sağlayacak, onu merak ediyorum ???

@cazci ben yönergeyi biraz yetersiz buldum hocam. Zinciri bir anda komple yaglarsanız yağın çoğu dişlilere bulaşıyor. Aynakol problem değil ama aktarıcı dişlileri butun yağı alıyor. O yüzden zinciri iki üç seferde yaglıyorum. Üstte kalan parçasını (ruble ve aynakol dişlileri arası) yagladiktan sonra 5-6 dk bekliyorum. Sonra diğer kısmını yaglıyorum. Zincir baklaları aktariciya ulaşana kadar 10-12 dk geçmiş baklalar yagi yemiş oluyor.

İlk yağlamada bu işlemi iki kez tekrar etmeniz gerekiyor. Baklanin göbeğinde hiç yağ olmadığı için yapıyorsunuz bunu. Sonraki yaglamalarda degreaser kullanmadığımız için bakla merkezinde yağ olduğu için bir kez yağlamak yeterli oluyor. Düzenli yağladikca yağlama sıklığı da azalıyor.

@Ceasar Bravo
@cazci
Zinciri 1600 km önce yaglamistim yaklaşık olarak. İlk başta bir iki sefer 150 km de bir, daha sonra 250 km de bir yaglamaya devam ettim. Zincir yaklaşık 250 km sonunda ses yapmaya ve kararmaya başlıyor. Ancak bu kararma yağ kaynaklı değil wax kaynaklı olduğu için bir kağıt havlu yardımı ile kolayca temizleniyor. Zincirden janta veya kadroya yağ sıçraması da olmuyor. Zinciri sokmeden ve herhangi bir degreaser kullanmadan kağıt havlu ile kabasını alıp(zincirde kararmış wax kalıntıları oluyor) tekrardan yağlıyorum.

Bugünkü rutin yağlamadan sonra zincirin son hali bu. Ben aradığım yağı bulduğumu düşünüyorum. Yağ arayışında olan pedal dostlarıma da şiddetle tavsiye ederim.
Hocam siz de bu fikre vardıysanız hemen sipariş ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Ceasar Bravo
@cazci

Hangi yağ olduğunu ben kaçırmışım 🤔

@eshquiaa resimlere koymuştum hocam. Squirt

Aracımın bakımı için oto tamircideyim. Tezgahta şu ürün gözüme çarptı. 😁
Nedir ne değildir acaba?
IMG_20201003_153738.jpg

@suyunsesi Sitelerine göre bisiklet zinciri dahil zincir, konveyör vb. için kullanılabilirmiş.
(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@suyunsesi dizel araçlarda motor krank şaftından diğer parçalara hareket iletmekte genelde v kayış yerine zincir kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Keşke bisikleti de yanıma alsaymışım :p
Bir dahaki sefere aracı servise götürürken bisikletimi de yanıma alayım. :D

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
@Mustaac az evvel wiggle sitesinden bir adet sipariş geçtim. Bisiklet zincirini gaz yağı ile iyice temizleyip balata spreyi ile gaz yağınıda akıtıyorum. Kullandığım yağlar decathlon'da satılan yağ ve XCP yağ. Her ikisinde de zincir sesinin gelmesi fazla uzun sürmüyor. Umarım bu yağdan memnun kalırız.P00918-102404.jpg

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@ordi müsadenizle bir şey sormak istiyorum, şuana kadar balata spreyi ile temizledim, şimdi değiştirip gazyağı veya mazot düşünüyorum. Gazyağından sonra su ile temizleyip kullanılabilir mi? Gazyağı yerine mazot kullanılabilir mi? Gazyağı veya mazot kullandığımızda yağlamadan önce balata spreyi şart mı? Teşekkür ederim.

@ordi müsadenizle bir şey sormak istiyorum, şuana kadar balata spreyi ile temizledim, şimdi değiştirip gazyağı veya mazot düşünüyorum. Gazyağından sonra su ile temizleyip kullanılabilir mi? Gazyağı yerine mazot kullanılabilir mi? Gazyağı veya mazot kullandığımızda yağlamadan önce balata spreyi şart mı? Teşekkür ederim.
Balata spreyi ve mazot aynı işlevi görüyor diye biliyorum. Amaç yağı sökmek olduğundan mazotla temizledikten sonra mazotu bezle veya su ile temizlemek yeterli olacaktır ben öyle yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
@karamanyusufahmet teşekkür ederim. Şuan mazot almıştım ama temizledikten sonra extra bir şey gerekecek mi merak ediyordum, teşekkür ediyorum.

@Anonim merhaba, gaz yağı ile mazot aynı işi yapıyor. Ben balata spreyini en son olarak kalıntıları akıtmak için kullanıyorum. Balata spreyi yerine bulaşık deterjanı ile yıkayıp durulanabilir de. Yada eski atlet gibi bezler ile silinebilir.

Geri