Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
Yağmurlu havalarda bisiklet kullanmıyorum. O yüzden linkteki ürünü almayı planlıyorum. Kış aylarında bunu kullanmam bir sorun oluşturur mu? (link)

Arabanın bakımından kalan Mobil-1 0w30 tam sentetik motor yağı sürdüm, şırıngayla her baklaya 1 damla. sonuç ne olur bilmiyorum.

Ben zincir yağı meselesinden sıkılmış biri olarak, artık wax kullanmaya başladım ve ilk uygulamayı yaptım. Kısaca anlatmaya çalışayım.

Bisikleti sportif amaçla kullanıyorum. Bu sebeple vitesinin, aktarma organlarının sıkıntısız ve akıcı çalışması benim için önemli. Sadece kuru havada ve asfalt zeminde kullanmama rağmen yağını, temizliğini aksatmam. Kısaca temiz kullanmayı severim.

Fakat bu yağlama işi bana hep zahmetli gelmiştir. Üstündeki eski yağı sök, bunu neyle yapacağın konusunda bin bir tane farklı doğru olsun, sonra yağlama kısmına geç, burada da çeşit çeşit ürün olsun ve hepsi farklı şeyler vaad etsin.. Al birini dene, olmadı başka bir şey dene.. Hatta arada zinciri sök detaylı temizle falan.. Gerçekten artık sıkıcı olmuştu benim için. Ayrıca en iyi yağın dahi illaki toz kir toplayacağını düşünüyorum.

Bu sebeple wax tabir edilen ve yağdan tamamen farklı bir uygulama olan "mumlama" yöntemine geçtim.

Bunun için kullandığım ürün chsinreactions.com ya da wiggle gibi sitelerde bulabileceğiniz "Squirt Wax" marka ürünü kullandım. Fakat genel olarak çoğu ürün aynı şekilde kullanılıyor.

İlk uygulamayı tamamen temiz bir zincir üzerine yapıyorsunuz. Bunun için zinciri yağdan tamamen arındırmanız lazım. Ben en iyi yağ sökücünün gaz yağı olduğunu düşünüyorum. O yüzden çıkardığım zinciri gaz yağı dolu pet şişe içinde biraz çalkalayıp, diş fırçası ile ovaladım. sonra yeni bir pet şişede tekrar gaz yağı içinde beklettim. Bu aşamadan sonra da ılık suda yağ çözücü pril ile güzelce fırçaladım yıkadım. Böylece gaz yağından da kurtulup zincirle baş başa kalıyorsunuz :) . Kurutma işini asarak yapmanın zararlı olacağını ve paslanma başlatacağını düşündüğüm için zinciri önce sildim sonra da saç kurutma makinası ile kuruttum.

Buraya kadar çok zahmetli gelebilir ama bunu ilk uygulama için zincir hazırlığı olarak düşünün.

Zinciri bisiklete taktıktan sonra yapılması gereken şey, her bakla birleşimine 1 damla wax sürmek. Sonra 5 dk. kadar bekleyip, 1 damla daha damlatıyorsunuz. Hepsi bu.

Temizliği ise pek mesele değil. Zinciri fırçalamanız, eski wax'dan kurtulmanız için yeterki. Zincir yenisine hazır hale geliyor. Benim aldığım ürün kuru havalar için çok iyi geri bildirimler almış fakat ıslak ortamda biraz şüpheli. Üretici, yol ve kullanım şartlarına bağlı olarak 6 saatlik kullanımda, sürüş sonrası uygulama yapın tavsiyesi veriyor. Böylece diğer sürüşe hazır hale geliyor.

Yani yağ sökmek, tekrar yağlamak yok. Zincir durumuna göre, arada fırçala ve sür. Zincir sökmeye falan gerek yok.

Ben yağdan arındırdığım zinciri takıp şöyle bir pedalları çevirince gürül gürül zincir sesi geldi tabii.. Sonra waxladım ve tekrar çevirdim. Açıkçası ses azalmış olsa da hâlâ yetersiz yağlanmış zincirden gelen ses geliyordu. Fakat bu wax olayında şöyle bir şey var, uygulama yapıldıktan sonra biraz zaman geçmesi gerekiyor. Zaten üretici de bunu tavsiye ediyor, waxlayacaksan bunu sürüş başında yapma diyor.

Ben perşembe günü uygulama yaptım ama şu an bisikletim başka yerde ve seyahat yasağı olduğu için gidip tekrar bakamadım. Ama kullanım kolaylığı ve vites ile zinciri daha koruduğu ileri sürüldüğü için nasıl olacak merakla denemeyi bekliyorum.

Arkadaşlar yorumları okudum ancak karar varamadım çok bilgim yok zincir bakımında yağ konusunda nasıl seçim yapmam gerek genelde yağışsız havada kullanıyorum. araziye girdiğimde oluyor .Cyclocros bisikletim mevcut

Konuda daha önce bahsedildiyse gözümden kaçmış fakat aklımdan geçen bir konu var, biraz fantastik gelebilir :D

Yukarıda waxtan bahsedilince ben ilk olarak doğal waxları düşündüm, acaba balmumu ile de yağlama işlemi yapılabilir mi? Sanırım yüzeyde uzunca bir süre kalıcı olacaktır fakat aşındırmayı azaltmaya, kayganlığı artırmaya nasıl katkısı olur bilemeyeceğim.

Serdar Kılıç'ta doğada zor durumlarda Ağaç reçinesi ile yağlama ihtiyacının giderilebileceğini söylüyordu, peki sürekli kullanılsa nasıl olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum :)

Tecrübesi olan, bilgisi olan yahut bu konuya kafa yormuş olan varsa fikirlerini almak isterim.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Ben zincir yağı meselesinden sıkılmış biri olarak, artık wax kullanmaya başladım ve ilk uygulamayı yaptım. Kısaca anlatmaya çalışayım.

Bisikleti sportif amaçla kullanıyorum. Bu sebeple vitesinin, aktarma organlarının sıkıntısız ve akıcı çalışması benim için önemli. Sadece kuru havada ve asfalt zeminde kullanmama rağmen yağını, temizliğini aksatmam. Kısaca temiz kullanmayı severim.

Fakat bu yağlama işi bana hep zahmetli gelmiştir. Üstündeki eski yağı sök, bunu neyle yapacağın konusunda bin bir tane farklı doğru olsun, sonra yağlama kısmına geç, burada da çeşit çeşit ürün olsun ve hepsi farklı şeyler vaad etsin.. Al birini dene, olmadı başka bir şey dene.. Hatta arada zinciri sök detaylı temizle falan.. Gerçekten artık sıkıcı olmuştu benim için. Ayrıca en iyi yağın dahi illaki toz kir toplayacağını düşünüyorum.

Bu sebeple wax tabir edilen ve yağdan tamamen farklı bir uygulama olan "mumlama" yöntemine geçtim.

Bunun için kullandığım ürün chsinreactions.com ya da wiggle gibi sitelerde bulabileceğiniz "Squirt Wax" marka ürünü kullandım. Fakat genel olarak çoğu ürün aynı şekilde kullanılıyor.

İlk uygulamayı tamamen temiz bir zincir üzerine yapıyorsunuz. Bunun için zinciri yağdan tamamen arındırmanız lazım. Ben en iyi yağ sökücünün gaz yağı olduğunu düşünüyorum. O yüzden çıkardığım zinciri gaz yağı dolu pet şişe içinde biraz çalkalayıp, diş fırçası ile ovaladım. sonra yeni bir pet şişede tekrar gaz yağı içinde beklettim. Bu aşamadan sonra da ılık suda yağ çözücü pril ile güzelce fırçaladım yıkadım. Böylece gaz yağından da kurtulup zincirle baş başa kalıyorsunuz :) . Kurutma işini asarak yapmanın zararlı olacağını ve paslanma başlatacağını düşündüğüm için zinciri önce sildim sonra da saç kurutma makinası ile kuruttum.

Buraya kadar çok zahmetli gelebilir ama bunu ilk uygulama için zincir hazırlığı olarak düşünün.

Zinciri bisiklete taktıktan sonra yapılması gereken şey, her bakla birleşimine 1 damla wax sürmek. Sonra 5 dk. kadar bekleyip, 1 damla daha damlatıyorsunuz. Hepsi bu.

Temizliği ise pek mesele değil. Zinciri fırçalamanız, eski wax'dan kurtulmanız için yeterki. Zincir yenisine hazır hale geliyor. Benim aldığım ürün kuru havalar için çok iyi geri bildirimler almış fakat ıslak ortamda biraz şüpheli. Üretici, yol ve kullanım şartlarına bağlı olarak 6 saatlik kullanımda, sürüş sonrası uygulama yapın tavsiyesi veriyor. Böylece diğer sürüşe hazır hale geliyor.

Yani yağ sökmek, tekrar yağlamak yok. Zincir durumuna göre, arada fırçala ve sür. Zincir sökmeye falan gerek yok.

Ben yağdan arındırdığım zinciri takıp şöyle bir pedalları çevirince gürül gürül zincir sesi geldi tabii.. Sonra waxladım ve tekrar çevirdim. Açıkçası ses azalmış olsa da hâlâ yetersiz yağlanmış zincirden gelen ses geliyordu. Fakat bu wax olayında şöyle bir şey var, uygulama yapıldıktan sonra biraz zaman geçmesi gerekiyor. Zaten üretici de bunu tavsiye ediyor, waxlayacaksan bunu sürüş başında yapma diyor.

Ben perşembe günü uygulama yaptım ama şu an bisikletim başka yerde ve seyahat yasağı olduğu için gidip tekrar bakamadım. Ama kullanım kolaylığı ve vites ile zinciri daha koruduğu ileri sürüldüğü için nasıl olacak merakla denemeyi bekliyorum.
Mumlamada zincir erimiş mum içinde bekletilmiyor muydu? Oz cycles videolarından birinde denk gelmiştim, mum falanda aldım denemek için ama şu ilk temizliği üşendiğim için daha henüz kısmet olmadı. Elimdeki zincir yağlarının bitmesini bekliyorum.

Aynı zamanda bir motorcu olarak temizleme önerisi verebilirim. Yarım litre gaz yağı edininiz. Benzinliklerde bulunur ve oldukça ucuzdur. Yarım litre gaz yağı sizi 1 sene civarı götürecektir. Diş fırçası yardımıyla ve gaz yağıyla zincirlerinizi bir güzel temizleyin. İşlemden sonra ilk günkü rengine döndüğünü göreceksiniz. Gaz yağının zincirinizin üzerinden uçup gitmesi için takribi yarım saat bekleyin. Akabinde elinizde bulunan yağ ile işleminizi tamamlayın ( Stoğumda motul zincir yağı olduğu için ben onu kullanıyorum.) Bu işlemi yaparken lütfen yere gazete kağıdı ya da naylon serin. Zincirden akan yağlar çevreye ciddi zarar veriyor. Keyifli sürüşler.

Bu mesajımda wax uygulaması yaptığımı belirtmiştim. Uygulama sonrası gözlemlerimi de fotolarla beraber paylaşayım.

Öncelikle dediğim gibi uygulama işi kolay ve basit. Bu açıdan memnunum.

Uygulayıp aradan bir kaç gün geçtikten sonra trainerda ilk sürüşümü yaptım. Fakat bu sürüşte bir kaç aksaklık yaşadım ki birisi benim salaklığım. Sen tut zinciri arka aktarıcıda tırnağın yanlış tarafından geçir 🤦‍♂️. Normal şartlarda zincirin sesli dönmesinden anlardım sorun olduğunu fakat hem bisikleti ilk kullanışım, hem wax ı ilk denemem olduğu için farklı farklı şeyler düşündüm. Hatta içimden "wax kötü, internette yazılanlar yalan, kullanmayın" yazacağız demek ki dedim :) . Yaptığım hatanın fotosunu da koyayım.

IMG-20210105-WA0039.jpg

Neyse 1 saatlik sürüşten sonra düzelttim 🤦‍♂️

Geçelim wax meselesine. Öncelikle zincirde nasıl gözüktüğünü göstereyim.

20210105_160825.jpg

20210105_160841.jpg

Gördüğünüz gibi pek gözükmüyor. Tabii dışarda sürüş yapmadığım için toz toprak gibi dış etkenlerden tamamen bağımsız bir deneme oldu. O yüzden şu an kir toplama olayına ilişkin bana fikir veren videoyu paylaşayım.

(link)

Gerçi trainer sürüşü bile olsa ve dry lube ince bir yağ bile olsa hafif kararma oluyordu. Bu yok açıkçası.

Kullanım sonrası zincirdeki dönmeden dolayı aradaki wax hafif kepeklenme yaparak dökülüyor. Şu şekilde;

20210105_161647.jpg

İşte bu yüzden 5 6 saatte bir birer damla bakla aralarına damlatmak lazım sanıyorum.

Ses açısından ben oldukça memnun kaldım. Son derece sessiz. Ve zincirin rahat bir şekilde döndüğünü hissediyorsunuz. Aslında video koymak için çok uğraştım ama olmadı bir türlü. Mp4 videosu niye koyamadım anlamadım.

Neyse sonuç olarak tavsiye ederim.

(link)
arkadaşlar delta bisikletde muc off dry ptfe chain lube 400ml zincir yağı 100tl alınır mı ?

• Beğen
Tepkiler: Eduardo Bianchi

Dosyalar

• motosiklet-zincir-yagi-400-ml-mxs__0728073489203699.jpg
    motosiklet-zincir-yagi-400-ml-mxs__0728073489203699.jpg
    15,2 KB · Okunma: 42
Bu zincir yağı ruble ve zincir aynakolu temiz tutuyor siyahlaşma yok pırıl pırıl (sürmeden zincir ruble aynakolu mazot veya gaz yağı ile yıkayın) ürün n11.com da mevcutindir.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
@semih59 Aynısını kullanıyorum ve dediğiniz gibi güzel bir temizlik sonrası her baklaya bir damla ve 1 gece de sürmeden bisikleti bırakınca yağ zincirin içlerinde yer ediyor ve kararma görmedim şimdiye kadar. Ama yalap-şap yapılırsa kararma oluyor. Denedim ordan biliyorum :)

@TatanQa_tr peki bunun da kuru veya ıslak gibi durumlari söz konusu mu

Kullandım bu markayı önceden. İyi bir yağ fakat ıslak havaya uygun değil. İnce bir yağ.

Shimano PTFE Dry lube zincir yağı siparişi verdim .Bakalım.Birde yine shimanonun yağ çözücü spreyini aldım.Ekim ayında aldım bisikleti ve o günden beri 700 km yaptım .İlk temizliğini yapacam ürünler gelsin 😉

Geri