Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Merhaba, Zincir yağı yerine parafin ve teflon karışımı kullanmanın sakıncaları var mıdır?
Teflon içerikli yag kullandim 2 defa. Zinciri kapkara ve aşırı yapışkan bir hale getirdi. 5 aydir xcp kullaniyorum. Cok memnunum. Bisikletin son bakimini yaptirirken Zefal Dry yag kullandılar. Ondan da cok memnunum 2 haftaya yakin zaman oldu. Zincir hala tertemiz ve cok sessiz.

Scudo
Gravel bisikletim icin bu yaglardan hangilerini alamam uygun olur. Bulundugum bölge sürekli yagmurlu oldugundan tam karar veremedim. Secim yapmamda yardimci olur musunuz?

Dosyalar

• Ekran Resmi 2021-04-18 16.36.18.png
    Ekran Resmi 2021-04-18 16.36.18.png
    370 KB · Okunma: 17
  • Ekran Resmi 2021-04-18 16.37.03.png
    Ekran Resmi 2021-04-18 16.37.03.png
    208,1 KB · Okunma: 17
  • Ekran Resmi 2021-04-18 16.37.31.png
    Ekran Resmi 2021-04-18 16.37.31.png
    199,7 KB · Okunma: 15
Yağmurluysa Muc-off Wet Lube alın. Kışın bende onu kullanıyorum Garevelda.

• Beğen
Tepkiler: Engerek
Xcp kullanıyorum, gayet memnunum. Uygun fiyatlı, kolay bulunabilen, uzun süre giden bir yağ. IMG_20210420_191611.jpg

• Beğen
Tepkiler: Alptug55
Ürün bu ancak fiyat cok ucuz ilginc geldi bana. Ben de alayim 1-2 tane daha bari

Bu pahalı olanı . tabi fiyat gösterilen 10 tl değil. seçince gramaja göre 40 50 tl lere çıkıyor . Nil timsahı gibi nehre yatar ölü fiyattan her zaman son kalan 7 8 ürünü alırım . Başka satıcıdan 100 ml 30 kusur liraya omuzladım .Şu an ortlieb çantalar için pusudayım :)

Zincir bakımı yaparken öncelikle WD40 spreyi zincire arka dişlilere ve artırıcılara son olarak da aynakol dişlilerine uyguluyorum zaten 2 dakikada yağ yere düşüyor. Sonra sabunlu veya bulaşık sıvısı olan süngerle yıkıyorum. Kutuduktan sonra ise XPC tabiki. Zincirin iyi kuruması burada bence çok önemli nokta

Merhaba arkadaşlar bende zincir ve ruble temizliğinde gaz yağı kullanıyorum hatta arka aktarıcı ya bile sıkıyorum zincirim ve rublem bem beyaz oluyor bütün kiri ve yağı söküp atıyor herkesin 1 defada olsa denemesini tavsiye ederim daha önce CHAİN-L yağ kullanıyordum çok memnundum baya iyiydi şimdi ise xcp yağ kullanıyorum fena bir yağ değil ama bir CHAİN-L gibi değil eğer ki bilseydim zamanında 100 ml alır kenara koyardım CHAİN-L yağdan

• Beğen
Tepkiler: Grantou
@Tolga Özdemir Bu ürün, satıcı ve satış yöntemiyle sanki chain_l isim değiştirmiş gibi.

Chain-L kullandım şimdide el mahkum Xcp aldım ama farklılar bariz olarak.... Chain-L daha yoğundu ve uzun ömürlüydü. Bir de aynı şekilde uyguladıktan sonra Chain-L ile zincir sesi minimuma iniyor ve daha iyi ivmeleniyor . Xcp kötü değil ama aynı tadı yok ... :(

edit. Muc-off deniyeceğim bir de.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Shimano pfte dry lube güzel , vites geçişleri rahatlıyor ve sessizleşiyor ama çok çabuk kararıyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
İlk defa zincir yağı aldığım için geçen yıl 500 ml XCP yağ almıştım. 100 ml bile beni baya götürürmüş. 200ml arkadaşla bölüştük 300ml duruyor. ihtiyacı olup Ankara'da olan varsa uygun fiyattan verebilirim :)

Bu konuda bir test yapmak istiyorum ancak yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. OZ Cycle kanalında teflon tozu ve saf mum maddesiyle yapılan karışım sonucu harika olduğu söyleniyor. Zincir hiç kirlenmiyor ve zincir ömrü epey uzuyormuş.

Kendim deneme adına aliexpress 'ten teflon tozu sipariş ettim 2 defa ancak ikisi de iptal oldu. Muhtemelen böyle bir maddednin ithalatı yasak bizim ülkemize. 0,16mikron inceltilmiş toz teflon bulabilen arkadaş olursa ücreti karşılığında , bana ulaştırırsa seve seve deneyip kanalda da video olarak deneyimi paylaşırım. Antalya 'da toz teflon yok-bulamadım . İnternet üzerinden de satılmıyor..

Bir fikir ?

Tur bisikleti aldım kadroyu parlatmakmak ve zincirj beyazlatmak istiyorum ne yapmalıyım maliyeti ne olur20210510_165444.jpg720210511_192456.jpg

Geri