Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Tur bisikleti aldım kadroyu parlatmakmak ve zincirj beyazlatmak istiyorum ne yapmalıyım maliyeti ne olur264598 dosyayı görüntüle7264599 dosyayı görüntüle

(link)
Şöyle 3lü bi paket var. Xcp zincir yağı tavsiye ediliyordu, zincir temizleyici ve kadro parlatıcıyı denemedim ama yorumlar fena değil. Daha uygun olarak da asperox'la zincir dahil temizlenebilir evdeki eski bir bisiklette denedim kiri güzel çıkarttı. En son da yine yağlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: kerk123
Scudo
arkadaşlar bi 20 sayfa felan okudum ama tam olarak ne alacağıma karar veremedim. bana bişey söyleyin :)

• Beğen
Tepkiler: eccesolitarius
arkadaşlar bi 20 sayfa felan okudum ama tam olarak ne alacağıma karar veremedim. bana bişey söyleyin :)

Ben shimano dry-lube tavsiye ediyorum. Xcp de var elimde ancak shimano daha iyi geldi .

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Ben 10-40 Motor yağı kullanıyorum. Bazen farklı incelikte yağlar da denk geliyor. Babama diyorum bana yağ lazım diye stokları dolduruyorum. Arabanın yağını değiştirirken 500 ml pet şişeye ayırırsanız ömürlük götürür. Ben 400 km de bir değiştiriyorum. Öyle çok toz da toplamıyor. Ama her baklaya bir damla olacak şekilde ve sonradan silmek şartıyla yağlıyorum, buna da dikkat edin.

sıvı gres hakkında ne dersiniz würth lpc 200 mesala veya hhs200
sanayide kullanılan zincirlerde kullanılıyorlar forklift zinciri
makine zinciri ben kullanıyorum 400 km civarı kararıyor ama ses yok

Ben 10-40 Motor yağı kullanıyorum. Bazen farklı incelikte yağlar da denk geliyor. Babama diyorum bana yağ lazım diye stokları dolduruyorum. Arabanın yağını değiştirirken 500 ml pet şişeye ayırırsanız ömürlük götürür. Ben 400 km de bir değiştiriyorum. Öyle çok toz da toplamıyor. Ama her baklaya bir damla olacak şekilde ve sonradan silmek şartıyla yağlıyorum, buna da dikkat edin.

ATF yağı ile karıştırırsanız daha iyi oluyor. yada ben 20w50 yağ ile karıştırdığım için öyle geliyor bana

Ben bunu kullanıyorum, fena değil arazi sürüşlerinde biraz toz tutuyo zincir
(link)

XCP Türkiyede alınacak Fiyat Performans ürünü diyebilirim. Tavsiyem Finish Line Seramik Wax yağı

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Bir milyoncudan aldığım yağı kullanıyorum yıllardır. Öncesinde bisiklete özel yağlardan kullanıyordum. 1 liralık yağı kullanmaya başladıktan sonra hiçbir şey değişmedi. Çok memnunum. Ama her baklaya bir damla gelecek şekilde damlatıp sonrasında fazla yağı temizliyorum. Hiç toz toplamıyor. Düzenli olarak yağlayıp temizlediğim için şimdiye kadar sorun çıkarmadı.

Bir milyoncudan aldığım yağı kullanıyorum yıllardır. Öncesinde bisiklete özel yağlardan kullanıyordum. 1 liralık yağı kullanmaya başladıktan sonra hiçbir şey değişmedi. Çok memnunum. Ama her baklaya bir damla gelecek şekilde damlatıp sonrasında fazla yağı temizliyorum. Hiç toz toplamıyor. Düzenli olarak yağlayıp temizlediğim için şimdiye kadar sorun çıkarmadı.
Merhaba kullandığınız yağ makine yağı mı ?

2-3 sene önce aldığım tft marka zincir yağım var. Son zamanlarda yağladıktan kısa bir süre sonra çok çabuk akıp gidiyor zincir üzerinden. Tutunmuyor. Yağ zamanla özelliğini kaybetmiş olabilir mi? 2-3 sürüşten sonra hiç yağlanmamış gibi tekrar ses gelmeye başlıyor zincirden. Önceden öyle değildi. Uzun zaman gayet sessiz çalışıyordu.

Bende 2 yıl oldu dechatlondan almıştım hem yağ temizleme hem zincir yağı, aslında epey işimi gördü, sadece siyahlık konusu biraz kafama takıldı, temizleyip sürüşe çıktığım ilk sürüşten sonra zincir simsiyah oluyor, bende bunun sebebini merak ediyorum aslında.

xcp ucuz ve başarılı ürün

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Bende 2 yıl oldu dechatlondan almıştım hem yağ temizleme hem zincir yağı, aslında epey işimi gördü, sadece siyahlık konusu biraz kafama takıldı, temizleyip sürüşe çıktığım ilk sürüşten sonra zincir simsiyah oluyor, bende bunun sebebini merak ediyorum aslında.
Yağ özelinde bir durum. Yolda toz toprak ne olursa yapışıyor ve kararıyor. Belli bir yere kadar performans anlamında sorun olmaz ama yağlama süreniz kısalır ve kirli zincirde temizlemeden tekrar yağlamak iyi performans vermiyor. Shimano'da da aynı problem var. Ortalama 200-250 km'de bir yağlamak gerekiyor ama kirli olduğu için temizlemek gerekiyor. Bu dertlerden kurtulmak için XCP'ye geçtim. Performans olarak Shimano vites geçişlerinde ve sessiz çalışmada daha iyi ama XCP kirlenip toz tutmuyor ve 200-250 km'de temizlemeden yağlama imkanım oluyor. Çok daha iyi yağlar var ama ya Türkiye'de yok ya da çok pahalı. Şimdilik böyle iyiyim :D

Yağ özelinde bir durum. Yolda toz toprak ne olursa yapışıyor ve kararıyor. Belli bir yere kadar performans anlamında sorun olmaz ama yağlama süreniz kısalır ve kirli zincirde temizlemeden tekrar yağlamak iyi performans vermiyor. Shimano'da da aynı problem var. Ortalama 200-250 km'de bir yağlamak gerekiyor ama kirli olduğu için temizlemek gerekiyor. Bu dertlerden kurtulmak için XCP'ye geçtim. Performans olarak Shimano vites geçişlerinde ve sessiz çalışmada daha iyi ama XCP kirlenip toz tutmuyor ve 200-250 km'de temizlemeden yağlama imkanım oluyor. Çok daha iyi yağlar var ama ya Türkiye'de yok ya da çok pahalı. Şimdilik böyle iyiyim :D
İşin aslı ben de halimden şu an memnunum, zaten 6 aydır hastalık sebebiyle binemiyordum, bindiğim zamanlarda da dediğiniz gibi hafta da bir temizliyorum iş görüyor, sadece kozmetik olarak benim rahatsız ediyordu karar mı durumu sanki bisikletine hiç bakmayan bir kişi gibi gözükmek var :))

Geri