Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

@ibrahimguler firma daha önce chain-l satıyordu, şimdi ise xcp markası altında bulunan ürünleri pazarlıyor. Ben kendilerinden patlak önleyici sıvı aldım yanında hediye olarak küçük bir miktar xcp zincir yağı yollamışlar.
@erman35 öyle aman aman bi el becerisi isteyen bi iş değil. Zincirinize quick link taktırın bisikletçinize, sonra da belli periyotlarla zinciri söküp gaz yagi, deterjanlı su, kurutma ve yaglama işini yapın. Böyle ufak işleri kendiniz hallettmezseniz bisiklet tamircileri (istisnalar kaideyi bozmaz) adamı bisikletten soğutur.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Scudo
Daha önce de yazmıştım tekrarlıyorum, zinciri gres yağı dışında bütün yağlarla yağlayabilirsiniz, kullanıma göre iş görür. Ama şu yağın kararma süresi var ya, o tamamen zinciri ve çekiş sistemini ne oranda doğru temizlediğinizle ve yağlama işlemini nasıl yaptığınızla alakalı.
@mali.ozdemir Dağ bisikletimde zinciri senelerce 1 liraya aldığım Singer Makina Yağı ile yağladım, doğru yaptım demiyorum ama yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Merhaba bisikleti gres yağı ile yaglarken yağ jantlara lastigede sıçradı bende bez ile temizleyim derken dahada kötü her taraf yağ oldu bunu nasıl temizleyebilir m

Hanıma çaktırmadan bulaşık makinesine atsak? 🙄

Yağ çözücü aerosol temizleyiciler kullanın. Würth balata spreyi gibi.

XCP zincir yağı kullanıp memnun olan var mı? Shimano ptfe ve wet modelleri aşırı kararıyor ve çok fazla kir ve toz tutuyor. XCP denemek istiyorum ama kullanan varsa tecrübesini bilmek isterim. Birde zincir ve rubledeki yağı temizlemek için würth kullanıyordum. Evde iki bisiklet olunca würth bir süre sonra pahalı oluyor. Yine XCP nin extreme temizlik sıvısı daha iyi olur mu? Kullanan oldu mu?

@Anonim Extreme temizlik sıvısı ile 2 kere temizlik yaptım. Çok başarılı tavsiye ederim. XCP yağ kullanmadım, bir şey diyemem.

Ben de würth ile temizliyordum önceden. Sizin gibi pahalı gelmeye başladı. Ucuz bir yol ararken bisikletçim bu ürünü tavsiye etti. Dandik zincir temizleme aparatı ile bile tertemiz yapıyor. İlk temizlemede zinciri söküp sıvıyı koyduğum bir kabın içine koydum. Hayatımda görmediğim pislik tabakaları çıktı zincirden.

XCP zincir yağı kullanıp memnun olan var mı? Shimano ptfe ve wet modelleri aşırı kararıyor ve çok fazla kir ve toz tutuyor. XCP denemek istiyorum ama kullanan varsa tecrübesini bilmek isterim. Birde zincir ve rubledeki yağı temizlemek için würth kullanıyordum. Evde iki bisiklet olunca würth bir süre sonra pahalı oluyor. Yine XCP nin extreme temizlik sıvısı daha iyi olur mu? Kullanan oldu mu?

Ben ikidir kullanıyorum. Dün yolda giderken birden pedala bastıkça belirli aralıklarla çat çat çat sesler gelmeye başladı; sanki vites atıyor gibiydi. Durup kontrol ettiğimde zincirden bir baklanın katlandığını gördüm. Oysa zinciri yağlayalı henüz birkaç hafta olmuştu. İş yerime geldiğimde katlanan baklayı "pense" ile zoraki hareket ettirebildim. Sanki kaynak olmuş gibiydi. Defalarca pas sökücü sıktım. Yeminle yarım saate yakın neredeyse hiç sonuç alamadım. Bu kez iki penseyle baklayı hareket ettire ettire biraz gevşettim.

Kısacası, fazla olmamıştı, en son XCP ile yağlama yapmıştım. Buna rağmen zincirin oldukça kirli olduğunu gördüm. Bu baklanın kilitlenme mevzusunu halen tam anlamış değilim; yağ ile "yakın ilgisi" olabilir diye düşünüyorum. Bu ürün bana hediye gelmişti; sanırım sonraki sefere başka bir marka deneyeceğim.

@Voltaire Bakla sıkışmasının yağ ile pek ilgili olduğunu düşünmüyorum. İyi temizlenmediyse kirli yağlar pimlerin arasına dolup sıkıştırmış olabilir.

@Voltaire Bakla sıkışmasının yağ ile pek ilgili olduğunu düşünmüyorum. İyi temizlenmediyse kirli yağlar pimlerin arasına dolup sıkıştırmış olabilir.

Mümkündür çünkü o zamanlar ilk defa zincir yağlama yapmıştım ve açıkçası biraz korkak davranmıştım. Dün elimde temizlik bezleri, pas & kir sökücü spreyler, penseler baya baya giriştim :) XCP görebildiğim kadarıyla zincir yağı konusunda çok popüler ve tanınmış bir marka. Bilemiyorum, yine de insanları yanıltmış olmayayım, hata benden de kaynaklı olabilir.

Dün sipariş verdim bugün kargolandı. Çok büyük miktarlar almadım, 100ml yağ 100ml temizlik sıvısı 100ml genel bakım spreyi olan seti aldım. 3 ürün 60 TL. Daha önce chain-L kullanan kişilerden duyduğumda çok şaşırdım, 50ml yağı iki senedir kullanıyorum daha yarı oldu diyen gördüm. Aynı firma olduğu için denemeden bilemem deyip sipariş verdim. Dün würth ile zincir ruble ve aynakolu temizlemiştim. Ne kadar würth kullansam da zincirde kir kalıyor. Zinciri sökmeden bütün kiri temizleme imkanı yok sanırım. XCP shimanoya göre biraz daha ince sanırım. İnce olduğu için baklaların arasının yeterince temiz olması gerekiyor, yoksa o kısımlara nüfuz edemez. Pazartesi kargom gelir sanırım, temizliği bitirdikten sonra uygularım. 1 gün bekletin deniliyor. Denilen şekilde uygulayıp kullanırım nasip olursa. Uzun kullanım sonucunu ne zaman paylaşırım bilmiyorum ama ilk izlenimi burada paylaşırım. Shimano yağdan kurtulmak istiyorum artık. Wet ve ptfe yağlardan almıştım ikisinin de yarısı duruyor. Shimano 200-250km sonra hem çok kir toplamış oluyor hemde ses çıkarmaya başlıyor. Bu yüzden memnun değildim. 250km dediğini hiç sürmesen 2 haftada yapıyorsun zaten, 2 hafta sonra tekrar temizlemeden yağlayım devam ediyim gibi bir durum söz konusu değil, çok kir tuttuğu için baklaların içi doluyor. Üstelik ankarada sadece asfaltta kullanıyorum. 2 haftada bir iki bisiklete hem würth hem yağ hem uğraştırıcı oluyor hem maliyetli oluyor.

Mümkündür çünkü o zamanlar ilk defa zincir yağlama yapmıştım ve açıkçası biraz korkak davranmıştım. Dün elimde temizlik bezleri, pas & kir sökücü spreyler, penseler baya baya giriştim :) XCP görebildiğim kadarıyla zincir yağı konusunda çok popüler ve tanınmış bir marka. Bilemiyorum, yine de insanları yanıltmış olmayayım, hata benden de kaynaklı olabilir.
Extreme temizlik sıvısı kullan abi sen de. Tertemiz oluyor zincir. pahalı bişey de değil bence.

shimano dry lube kullanıyorum , öncesinde zincir aparatıyla gaz yağıyla temizledim, zinciri çok ihmal etmişim..

(link)
Arkadaşlar, bu yağı kullanan var mı acaba?
Artı ve eksilerini bilmek istiyorum...

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
(link)
Arkadaşlar, bu yağı kullanan var mı acaba?
Artı ve eksilerini bilmek istiyorum...
Aldım ama daha kullanmak nasip olmadı hocam. 105 zincirin Quick linkini açamadım maalesef. Kullanayım yorum yaparım.

@Mustaac Yeni aldığım quick link'i ilk açmaya çalıştığımda ben de bayağı bir zorlandım. Bağcık geçirip ters yönlere doğru sert asılınca açıldı. Belki işinize yarayabilir..

Aldım ama daha kullanmak nasip olmadı hocam. 105 zincirin Quick linkini açamadım maalesef. Kullanayım yorum yaparım.

Hocam bu yağı ben de kullanmak istiyorum. Siz yurtdışından mı aldınız acaba? Bir de benim zincirde quick link olup olmadığını nereden anlayabiliriz ?

Hocam bu yağı ben de kullanmak istiyorum. Siz yurtdışından mı aldınız acaba? Bir de benim zincirde quick link olup olmadığını nereden anlayabiliriz ?
Iki zincir baklasi arasında boşluk olan farklı bir bakla oluyor. Yurtdışından aldım evet.

@Mustaac ben Shimano 11'li Quicklink'i açmak her şeyi denedim ama açamadım. En sonunda şu aleti aldım mecburen;

superb-tb-3323-zincir-kilidi-sokme-takma-pensesi-241-jpg.jpeg

Şu videodaki gibi penselerle gerdirip açılabilir belki ama gücüm yetmedi benim 😅

Geri