Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

Sıkıntı yok yıpranmaya devam etsin eğer ek bir şey çıkarmazsa ama anlamadığım bu zinciri temizlerken mazot kullansam ben quicklink (ne olduğunu bilmiyorum) kullanmasam da mazota batırıp silsem kuruduktan sonra yağlasam olmaz mı yani aler kullanmadan veya zinciri çıkarmadan
2- fiyatı biraz uygun olan yağ varsa önerebilir mısınız yani belki kaliteli kadar olmasa da fiyatlar bana oldukça pahalı geldi tamam bisiklete özel ama bu kadar neden
@ Şerif Feridun
@Anonim
@ Şerif Feridun
@Anonim
@Şerif Feridun

Scudo
Birşey daha öğrendim bugün .d

@Devlet-i Ebed Müddet quicklink için google yardımcı olur. Bunu takınca zinciri sökme takma işi için alete edevata gerek olmaz. Silme istenen temizlik sağlanmaz malesef.
Xcp yağ sizin kriterlere uyar.

Teşekkür ederim @Şerif Feridun ben yağa pahalı diyorum quicklink yazdım baktım küçük bir alet 53 tl bisiklete çok masraf ederiz bu gidişle varsın tam temizlenmesin siz sağ olun :)

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
(link)
Arkadaşlar, bu yağı kullanan var mı acaba?
Artı ve eksilerini bilmek istiyorum...
@Ceasar Bravo
Hocam sonunda yağı kullanabildim. Zinciri gazyaginin içinde iyice eski yağdan arındırıp, her baklaya birer damla olarak yarim saat arayla iki defa uyguladım. 50 km ve 70 km lik iki tur sonrasında zincir hala tertemiz. Ama ses yapmaya başladı, yağı yenileyecegim bugün. Zaten 100-150 km de bir yağı yenilemek gerektiğini yazmışlar. Zinciri temizlemeden sadece üstten her baklaya bir damla uygulamak yeterli demişler.

Bakalım kullandıkça kararacak mı? Ama hiç kararma olacağa benzemiyor, diğer yaglar gibi zincirde bir yağ tabakası oluşmuyor. Yağ bir süre sonra donuyor ve zincirden atılıyor.

Dosyalar

• P00805-211212.jpg
    P00805-211212.jpg
    633,1 KB · Okunma: 58
Ben 0 carraro almıştım, geçenlerde zincirin çok siyah olduğunu gördüm, fabrika hangi yağı kullandıysa bilmiyorum, temizleyip ince makine yağıyla, sünger yardımıyla zincire sürdüm temizlememe rağmen sünger simsiyah oldu ve diğer bez de öyle.

@Ceasar Bravo
Hocam sonunda yağı kullanabildim. Zinciri gazyaginin içinde iyice eski yağdan arındırıp, her baklaya birer damla olarak yarim saat arayla iki defa uyguladım. 50 km ve 70 km lik iki tur sonrasında zincir hala tertemiz. Ama ses yapmaya başladı, yağı yenileyecegim bugün. Zaten 100-150 km de bir yağı yenilemek gerektiğini yazmışlar. Zinciri temizlemeden sadece üstten her baklaya bir damla uygulamak yeterli demişler.

Bakalım kullandıkça kararacak mı? Ama hiç kararma olacağa benzemiyor, diğer yaglar gibi zincirde bir yağ tabakası oluşmuyor. Yağ bir süre sonra donuyor ve zincirden atılıyor.
Hocam merakla bekliyordum deneyiminizi. Anlatımınız aslında kulağa hoş geliyor benim kullanım tarzıma göre. Yanı temiz olsun sık yağlıyım.. kaldı ki bunda ekstra bir yağ sökme durumu da yok..

Peki hocam kullanım neticesi hiç mı kirlenmedi zincir? Yağ yeni iken ses yaptı mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Klasik yağ mı bu mu? Kusura bakma mustafa hocam soruta boğdum seni :)

Hocam merakla bekliyordum deneyiminizi. Anlatımınız aslında kulağa hoş geliyor benim kullanım tarzıma göre. Yanı temiz olsun sık yağlıyım.. kaldı ki bunda ekstra bir yağ sökme durumu da yok..

Peki hocam kullanım neticesi hiç mı kirlenmedi zincir? Yağ yeni iken ses yaptı mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Klasik yağ mı bu mu? Kusura bakma mustafa hocam soruta boğdum seni :)
Estağfurullah, ne kusuru. Şimdi kontrol etmek ve tekrar yağlamak için indim, sizin mesajı görünce. Zincirde çok hafif kirlenme var ama eski yağın kalıntısı olduğunu düşünüyorum. Ruble aktarıcı ve aynakol u silsem de kalıntıları vardı. Ama onun haricinde zincir tertemiz. Şimdi üzerinden tekrar yağladım. Bir 100-150 km sonra tekrar yorum yaparım.

İlk basta hiç ses yoktu. 100 km yi geçince ses yapmaya başladı. Ben biraz daha kullanıp deneyimleme taraftarıyım.

Estağfurullah, ne kusuru. Şimdi kontrol etmek ve tekrar yağlamak için indim, sizin mesajı görünce. Zincirde çok hafif kirlenme var ama eski yağın kalıntısı olduğunu düşünüyorum. Ruble aktarıcı ve aynakol u silsem de kalıntıları vardı. Ama onun haricinde zincir tertemiz. Şimdi üzerinden tekrar yağladım. Bir 100-150 km sonra tekrar yorum yaparım.

İlk basta hiç ses yoktu. 100 km yi geçince ses yapmaya başladı. Ben biraz daha kullanıp deneyimleme taraftarıyım.
Cok teşekkür ediyorum hocam. Merakla bekliyorum nihai kararınızı. Sizden geçer not alırsa sipariş edecegim ben de..

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Cok teşekkür ediyorum hocam. Merakla bekliyorum nihai kararınızı. Sizden geçer not alırsa sipariş edecegim ben de..
Yaklaşık 200 km sonra zincir ve rublenin hali böyle. 50 km lik son turum öncesi yaglamıştım, şimdilik ses yok. Yağ nerdeyse hiç toz tutmuyor ama özelliğini çabuk yitiriyor. Yarın 100+ km lik bir turum var öncesinde yağlamadan çıkacağım. Bakalım o turdan sonra nihai yorumumu yaparım. Şimdilik çok memnunum.
Not: Zincir ve rubledeki tortular önceki yağdan kalma, iyi temizleyememiştim. Zinciri bir kez daha söküp gazyagı ile temizlemeyi düşünüyorum bu haftasonu. Umarım sonrasında tortu kalmayacak artık zincir ve rublede.

Dosyalar

• P00812-185138.jpg
    P00812-185138.jpg
    773,9 KB · Okunma: 95
  • P00812-185141.jpg
    P00812-185141.jpg
    691,3 KB · Okunma: 96
Yaklaşık 200 km sonra zincir ve rublenin hali böyle. 50 km lik son turum öncesi yaglamıştım, şimdilik ses yok. Yağ nerdeyse hiç toz tutmuyor ama özelliğini çabuk yitiriyor. Yarın 100+ km lik bir turum var öncesinde yağlamadan çıkacağım. Bakalım o turdan sonra nihai yorumumu yaparım. Şimdilik çok memnunum.
Not: Zincir ve rubledeki tortular önceki yağdan kalma, iyi temizleyememiştim. Zinciri bir kez daha söküp gazyagı ile temizlemeyi düşünüyorum bu haftasonu. Umarım sonrasında tortu kalmayacak artık zincir ve rublede.

Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için. Yani bana en cazip gelen kısmı, yağ akıtma yağ sökme gibi bir derdi olmaması. Varsın 100 150 km dayansın. Her turda ya da 2 turda bir (artık turun uzunluğuna göre) damlatırım her baklaya birer damla olur biter. Sonra sadece ara temizlik. Zincir sök yağ sök derdi de yok. Bu açıdan süper.

Yalnız mustafa hocam yanlış anlamayın resimden gördüğüm kadarı ile zincirde bayağı birikinti var gibi geldi bana. Gerçi demissiniz önceki yağdan kalan diye ama siz zaten önceki yağı sökmüştünüz. Nasıl öyle oldu ki? Acaba içindeki parafin, kalan yağdan dolayı mı boyandı?

Hocam bir de youtube da bir videoda deneyen bir eleman bir kaç watt kazandığımı hissediyorum güç aktarımına faydası oldu demiş. Sizin öyle bir gözleminiz oldu mu acaba?

Forumda bir kaç yerde zincirde temizlik için ıslak mendil kullandığını belirten kişiler gördüm. Kullanan deneyen var mı acaba? Pratik gibi duruyor aslında ama sağlıklı mı zincire bir zarar verir mi bilemiyorum?

Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için. Yani bana en cazip gelen kısmı, yağ akıtma yağ sökme gibi bir derdi olmaması. Varsın 100 150 km dayansın. Her turda ya da 2 turda bir (artık turun uzunluğuna göre) damlatırım her baklaya birer damla olur biter. Sonra sadece ara temizlik. Zincir sök yağ sök derdi de yok. Bu açıdan süper.

Yalnız mustafa hocam yanlış anlamayın resimden gördüğüm kadarı ile zincirde bayağı birikinti var gibi geldi bana. Gerçi demissiniz önceki yağdan kalan diye ama siz zaten önceki yağı sökmüştünüz. Nasıl öyle oldu ki? Acaba içindeki parafin, kalan yağdan dolayı mı boyandı?

Hocam bir de youtube da bir videoda deneyen bir eleman bir kaç watt kazandığımı hissediyorum güç aktarımına faydası oldu demiş. Sizin öyle bir gözleminiz oldu mu acaba?
Hocam temiz zincir her zaman güç aktarımına faydalıdır. Kalıntılar arka aktarıcıdan geldi çoğunlukla. Wax maddesi kalıntı yapıyor ama dökülüyor genelde. Bu kalanlar rublenin dişlerinin arasında kalan pislik. Orayı temizlemeyi unutmuştum yağlama yaparken , sonrasında islak mendil ile sildim.

Bir sonraki temizlikte balata spreyi ile ruble ve aktarıcıya da girişeceğim. O temizlikten sonra daha net belli olur artık :)

Ben shimanonun Ptfe yağını kullanıyordum. Her baklaya bir damla kullanmama rağmen zincir ilk turdan sonra simsiyah oluyordu. Bu bakımdan çok memnunum.

14.08.2020 düzenleme: 100 km lik son tur sonrasında zincirde ses yok, toz toplamıyor. Ben bu Squirt denilen yağdan genel itibariyle memnun kaldım gibi.

Tur sonrasında aktarıcının parçaları söküp aralarda kalan pisliklere kadar temizledim, zinciri söküp gazyagi ile, rubleyi de degreaser ile temizledim. Aynakol dişlerinin ve yapraklarının arasını da ıslak mendil ile temizlemeye çalıştım. Yarın tekrar yağlar, pazar günü yine bir tura çıkarım. Kararma oluyor mu olmuyor mu pazar günü net belli olur artık.

Dosyalar

• P00814-154520.jpg
    P00814-154520.jpg
    789,6 KB · Okunma: 32
  • P00814-154535.jpg
    P00814-154535.jpg
    767,1 KB · Okunma: 32
  • P00814-154530.jpg
    P00814-154530.jpg
    651 KB · Okunma: 32
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
1.5 senedir severek kullandığım tf2 marka yağ, bugün yeni bisikletimi 750km sonra ilk kez yağlayarak son görevini yerine getirdi. Yol bisikleti kullanıcılara bu markayı öneririm. 300-350km kararmadan, toz toplamadan başarılı bir şekilde görevini sürdürebiliyor.
508F2850-7648-4898-8C69-9825A677B200.jpeg

@Mustaac Hocam aynakol yapraklarının dişlerinin arasını da temizlediniz değil mi? Bu kısım genelde rubleden daha pis oluyor ama siyah renk olduğundan pek belli etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Şerif Feridun evet yurtdışından bir şeyler alırken 3-4 dolar diye atıvermiştim sepete.

@Ekincan33 Aynı yağın farklı modeli bende de var. Geçen sene lastik alırken sepete eklemiştim. 2 pound idi fiyatı. Zinciri iyi temizledikten sonra 300-350 km rahat dayanıyor.

Bende yeni zincir aldım üstündeki yağ mum tabakaaı gibi yapış yapış ve kalın kıvamlı bu normalmi direk toz toprak yapışacak bi yağ.

Geri