Bir vatandaş
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.060
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Scott
Her baklaya bir damla damlatıp zinciri tüm dişlilerde iyice çevirip yağlanmasını sağladıktan sonra fazlasını kuruluyorum. Forumdaki çoğu kişi böyle yaptığını tarif ediyor. Yine de bir iki sürüşten sonra tozlar yapışıyor, doğal olarak yağ kararıyor. Başlangıçta ruble ve zincir beyaz kalsın diye ben de kafama takıyordum; ama sonra düşündüm ki biz bu bisikleti sokaklarda sürüyoruz, yağa tozun yapışması çok doğal bir sonuç. Arabayı sokakta sürüp de kirlenmemesini beklemek gibi bir şey değil mi? Farklı marka yağlar da tavsiye edilmiş, kararmadığı söylenmiş; ama sonuç olarak yağa toz, kir, tüy, kıl ister istemez yapışır ve er geç kararır diye düşünüyorum.Abi biz galiba fazla sürüyoruz ya. Ben artık 5 damla falan sürüp bırakıcam. Çünkü fabrikadan gelen halinde de yağı azdı yani öyle denicem son kere iyice temizleyip xcp yi. Olmazsa bay bay
Belki sık sık temizlemek gerekiyordur kararmasına fırsat kalmadan beyaz kalmış olur. Ben Shimano PTFE kullanıyorum yaz mevsiminde, sessizlik konusunda başarılı, ama asfaltta 50-100 km sürüşten sonra kararma başlıyor.