Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

zincirden konu açılmışken bir sorum olacak:

bisikletinizde zinciri ne kadar sürede bir temizleyip yağlıyorsunuz?

Scudo
@pulka bisiklet zinciri kullanılan ortamla ilgilidir mtb ile dağ taş toprak dolaşır gelirsin zinciri temizlemen lazım Kadıköy sahilde gider gelirsin 200 km gider. Yani elini sürersin tam siyah un gibi eline bulaşır iste o nokta temizlenmesi gerekir siyah yağ olur ama elinde pütürlü hissetmezsin biraz daha gider.

• Beğen
Tepkiler: pulka
@Zekeriya Çab bilgilendirme için teşekkürler,aklımın bir köşesine yazayım.genelde sahilde dolaşıyorum ancak temizlemeyeli 250 km olmuştur.sorum bu yüzdendi.şimdi kontrol edeyim.

GCN'de Simon Richardson hem temizlemek için hemde yağlamak için WD-40 kullanıyor.

Buyrunuz:

Bu video'yu izledikten sonra bende hem temizlemek hemde yağlamak için kullanıyor herhangi bir zararını görmedim yeterince temizliyor ve yağlıyor.

Dikiş makinesi yağı güzel yağlar ama kısa ömürlü oluyor hemen tozu toprağı topluyor ince olduğu için. En güzel kuru ve ıslak ortam için ayrı ayrı üretilen bisiklet zinciri yağlarını kullanmak. wd-40 da yağlıyor ama ince olduğu için hemen akıp gidiyor çok sık yağlamak gerekiyor neredeyse her arazi sürüşünden sonra zincir kuruyor. temizlemek için de alınan km bir kıstas olmamalı en iyi yöntem her sürüşten sonra zinciri kontrol etmek ve kuruduysa yağlamak. Sürüşten hemen önce yağlanırsa zincirin arasına yeterince işleyemiyor yağ ve dıştan yağlı görünse bile içi kupkuru kalıp asıl sürtünmeye maruz kalan bölgeleri kuru kaldığı için çabuk aşınıyor zincirin ömrünü tüketiyor.

Yağ soruyorsanız würt hhs 2000 yada prochem mavi zincir yağı ikisinden biri. Sıvı gres olarak başka markalarda olabilir ama en iyi iş yapan yağ bunlar.

Arkadaşlar WD40 konusunda çok konuşuldu biliyorum ama çok farklı yorumlar var acaba sadece WD 40 ile temizleyip yağlamak yeterli olur mu? WD 40 pas sökme özellikli sanırım zincirim 3 aylık sadece deterjan suyla temizleyip Zefal Pro gibi bir yağla yağlayıp kullanmak yeterli olur mu ne dersiniz? (bisiklet mtb değil şehir bisikleti sadece toza maruz kalıyor)

Suyla temas ettikten sonra paslanan zincir ve rubleye wd40 siktiktan sonra zincir ve ruble karardi arkadaslar. Nedir bunun sebebi?

bende bi soru sorayım ;
zincir temizleme aparatları var. ebay gibi sitelerde 15 20 dolara satılıyor. gerci erdoganlar bisiklette 45 50 liraya var benzerleri.

bu aparatı kullanan varmı ? varsa tecrubelerini paylaşabilirmi ? aparatın icine mazot koyup temizlemek bana bu baslık altında anlatılan bir cok temizleme yonteminden daha pratik geldi.

Hafta sonu 4 tl'lik mazot alıp zinciri,aynakol ve rubleyi temizledim.Ardından,Joe's wet nano zincir yağı ile yağladım.Fark muhteşem,Sanki vites sistemi upgrade oldu.
Fiyatı,25-30tl civarı.Kesinlikle tavsiye ederim.

mazot ta iyi temizliyormuş bende öyle duydum ama denemedim

@sinobjk

malum çin sitesinden 3-5 dolara aldım, açıkçası ben çok verimli kullanamadım, zinciri çok iyi temizlemedi veya ben beceremedim. ilk kullanımda da tutma sapını kırdım :)

@Atacan bende ebay ve benzeri sitelerde 3 5 dolarada var 15 20 dolara da var. erdoganlardaki 45 lira fln yani bu 15 dolarlıklar aynı sanırım. elle fırçayla temizlemek zor geldi nedense pratik bi makina temizle gec diye düşündüm ama aynakolu rubleyi yine fırcalıcaz mecbur. bi kac video izledim. zincir temizlemede bu aparatı kullanmışlar.

cvp için tesekkür ederim. demekki 3 5 dolarlıktan almamak lazım :D acaba pahalı olanı kullanan varmı ?

zinciri söküp pet şişe içine asprin(prins vb. isimleri de var. marketlerdeki su bazlı temizlik sıvısı) ve su ile kapatıp çalkalıyorum. zincirde ne varsa söküyor, ayrıca su bazlı olduğu için çevre dostu :) sonra yağlıyorum, yeni gibi oluyor..

@eyupozturk ne zamandan beri aspirini uyguluyorsunuz acaba ? aslında endişelenmesem en iyisi aspirinle temizlemek ama bilemedim.

1 yıldır :) ama ilaç olan değil, temizlik malzemesi olan ile

@CandanC

Ben 1 milyoncudan (milyon mu kaldi) fisfis şişesi aldım. Parfüm şişesi bulamazsanız aklınızda olsun
@Emre Örsel
İzin mevzusu var diye Kuştepe karakoluna gittim. Polis, akşam alındığında izin gerektiğini söyledi. Benzinciye bisikletle gidince hiçbir sıkıntı da olmadı direk doldurdu şişeyi. 1 litre aldım ama fisfisla taş catlasa 100ml kullanmisimdir.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
06011efc-dd17-4651-a34a-36590e0329dd.png arkadaşlar bu yağ kullanılırmı zincirde falan

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir aydır aktif olarak Kron bisiklet kullanıyorum. Mtb takılıyorum yani. Kullandığım yerler ince toprağın tozun olduğu dağ tepe mevkileri. sürat yapıyorum. atlayıp zıplıyorum. Bisikleti aldığımdan beri zincir arka dişli aynakol temizliği yapmadım (benim tembelliğim). Ve artık zamanının geldiğini söyledi bisikletim. Vites geçişlerinde sorun yaşıyorum sesler bir hayli arttı ve utanır hale geldim açıkcası :) . Ancak ne tür bir zincir TEMİZLEME ve YAĞLAMA maddesi (markası) kullanacağımı bilmiyorum. İki haftasonra falan bakımı var bisikletin ama o zaman kadar kendim bi temizlik yapsam iyi olur diye düşünüyorum.

Aramızda kıdemli arkadaşlar var bilgisi iyi olan. Forumu inceledim ama her kafadan ayrı ses çıkmış. İşin iyisini yapan bi madde önerirseniz çok mutlu olurum.

Bu forumdan öğrenecek daha çok şeyimiz var :)

Teşekkür ederim.

Geri