Arkadaslar merhaba.
Cok yazilmis cizilmis..kimisi dogru kimisi yanlistir bilmemde, bende zamani vaktinde A101 den aldigim pas sokucu ve yaglayici ibaresi yazan sprey bir urun var..muhtelif zamanlarda zinciri bu urun ile temizledim.evvelinde de sivi gres denen meretle yaglamistim ama cok kotu olmustu, bu spreyle zinciri anca toparladim..evde ayni zamanda kafasi kirmizi kucuk plastik sisede olan makine yagindan var..
Ogrenmek istedigim olay bu sprey pas sokucu ve yaglayici zinciri temizlemede ve yaglamada uygunmudur..wd40 muadilli bir sey sanki.
Yaglayici olarakta evdeki siradan makine yagi ise yararmi..
Bu ara zincirimde sesler olusmaya basladi..disli uzerinde sanki paklalar arasinda bosluk varmis gibi geliyor. Sanki vites ayari bozukmusda iki vites arasinda kararsiz kaliyormus gibi ses cikiyor.disli uzerindeyken yakindan bakinca 2,3 pakla disliye tam oturmus 2,3 paklada yarim oturmus gibi arada bosluk gorunuyor.yani ruble ve aynakola zincir tam oturmuyormus gibi...zinciri disli uzerinden gerdirince 2,,3 paklasi dizliden uzaklasiyor..zincirimde uzamami var, veya yaptigim bu temizlik ve yaglama islemleri zincirime zararmi verdi bilemedim..bisikleti sifir aldim 600 km anca kullandim..