Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlar hakkında

@ATALAY16
Tabi ki eski yağı tamamen temizlemeniz gerekecek :) Linkte belirtilen talimatlar net, anladığım kadarıyla da okumuşsunuz :)

(link)

Damla damla yetiyor ve uygun fiyata yıllarca kullanılacak yağınız olmuş oluyor.

Scudo
@ATALAY16

Yeni yağlama yaparken her zaman bir önceki yağı olabildiğince temizleyin (yağ sökücü ardından bol su ile durulama vs. gibi).
Kullanacağınız yağın pimlerin arasına işlemesi gerekir. Eğer temizlemezseniz yeni yağ hiçbir yere işleyemeyeceği için 1-2 gün içinde sanki hiç yağlamamışsınız gibi kalır yine ;).

@Edip Dinçer hocam mazotlu bir bez yardımıyla zinciri silsek iş görürmü acaba ?

@Sadettin Z. Eğer toplu siparişte kargo karı olacaksa toplu sipariş yapılabilir. Eğer yapılırsa ben katılırım :)

Bu arada her ne kadar sahada hiç test etme imkanım olmasada pedalladan aldığım superb chain lube yağ ile yağlanmış zincirde ses aşırı derecede kesildi.

@ATALAY16

Çok kirli bir zincir ise bence mazotun içinde bir süre bekletmek daha iyi olacaktır. Veya sprey yağ sökücüler ile yapılabilir.
Sadece silmek muhtemelen çok temizlemeyecektir, sadece üstten kirini alırsınız ama aradakiler hep kalır.

@mehmet.ali

Maalesef mesajınız biraz geç kalmış durumda. Siparişi vereli bir haftadan fazla oluyor. Başka arkadaşlarla birlikte sipariş vermeniz gerekecek.

Aslında yağın bayiliğini alsak hiç fena olmazdı :)

@Sadettin Z. Kısmet artık napalım başka sefere :)

Evet bayilik olsa çok güzel olacak.

Bende sipariş vereceğim lakin toplu olarak alınması kargo olarak çok bir kâr söz konusu olmayacak sanırım çünkü ben muğlada ikamet ediyorum. Ürün geldikten sonra bir de benim adresime kargo edilmesi gerekecek ki bu da takriben aynı fiyata gelmiş olur.

Selam arkadaşlar.Adresiniz uzun gibisinden bir mesaj aldım satıcıdan.ebay ve paybal aracılığı ile 100'e yakın alışverişim var.Verdigim adresi kullandığımı belirttim.Sabırsızlıkla beklediğimi belirttim.Ama gönderip, göndermedigine dair bilgi vermedi.İlk mesajımda takip no verecek misiniz diye de sormuştum.Nasıl gelişiyor süreç,kısa bahseder misiniz?

Shimano yağı bende kullanıyorum ve bu zamana kadar sorun yaşamadım. Kir toz toplama gibi durum olmadı. Belki ben ormanlık alanlara girmediğim içinde olabilir bu durum. Chain-L yağını İstanbul Avrupa Yakasından toplu almayı düşünen olursa bende katılabilirim.

@Edip Dinçer hocam zincir ve kaset temiz zaten daha önce temizlemiştim mazotla sonra üzerine 10 numara yağ sürdüm 2 hafta sonra da shımano nun yağını sıpariş ettim yani sadece amacım daha önceki yağı kaldırmak ortadan

Chain-L Türkiye'de satılıyor. n11.com'da ama sanki son 2 şişe kalmış gibi??

(link)

3 hafta önce zefal dry lube aldım. hiç beğenmedim. zinciri gazyağıyla temizledim, köpüklü suyla duruladım. kuruduktan sonra yağladım. bildiğin wd40 etkisi yapıyo zincirde. zaten damla damla da akmıyor. o kadar para verdik şişenin ucunu bile düzgün yapamamışlar. zincire dökemeden şişenin kenarından akıp gidiyo(siyiyo(yöresel tabirle)) bisikletçiye gidip shimano yağlara da baktım onlar da aynı bu zefale benziyor. pedal çevirirken hışır hışır zincir ötüyor, zincirin gürültüsünü absorbe etmesi lazım benim bildiğim. en iyi yağ makine yağı arkadaşlar. makine yağıyla yağladım bugün zinciri. zincir resmen kuvvetlendi. yağ gibi akıyor. sürüşe çok etkisi var zincirin. makine yağı biraz fazla toz kapıyor ama verdiği performansa bakınca kullandığımıza deyiyor.

dry-lube.jpg

ayrıca şunu belirtmekte fayda var, zinciri bile ilk aldığımızda üzerinde kalın bir yağ var(makine yağı). hatta şu videoda bile zincir üretiminde makine yağı kullanıldığını görebilirsiniz. bu da demek oluyor ki shimano ve zefal gibi markaların sattığı wd40 benzeri yağlar tamamen para tuzağı. çabuk bitsin diye şişenin ağzını bile baştan sağma yapmışlar

Benimde henüz karar veremediğim konu tavsiye alınır

Hem ıslak hem kuru için shimano öneriyorum. Yağmur çamur, toz toprak çamur her şartta işini yapıp sessiz çalışan az kir tutan bir sistem sunuyor. Yeterki zincir temizliğinizi uygun şekilde yapıp her baklaya bir damla uygulayın. (Zinciri yağlayıp 1000km yapanları çözemedim ben daha)

Zincire sürülen yağ. Yoğun olması gerekir. Çünkü zincirin dönmesinden dolayı yağ akıcı ise etrafa sıçrar merkez kaç kuvveti ile.

Yada hiç yağlamayın kuru havalarda.

Youtubea bisiklet zinciri neden yağlanmaz adı videoyu izleyin.

Ama benim fikrim hiç yağ yoktur ki üzerinde toz toprak yapışmasın. Yağ denen madde yapış yapış bir madde zaten.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bendeki yağ, sprey şeklinde, nasıl yağlamalıyım?

Merhabalar, Shimano PTFE lube kullanıyordum 2 senedir, konunun ilk sayfasında belirtildiği gibi çok çabuk kir topladığından dolayı pek hoşuma gitmemişti kama bitene kadar kullandım. Bugün ise Zefal Pro lube aldım fakat ptfe'ye göre kıvamı çok akışkan ve ince bir yağ gibi geldi bana, sahte almış olma ihtimalim var mıdır? Yoksa gerçekten kıvamı anlattığım gibi mi?

@ilker.prime
yaklaşık 2 senedir zefal dry lube kullanıyorum. bahsettiğiniz gibi akışkan bi yapısı var. zinciri iyi temizleyipte yağlarsan sıkıntı olmaz ama haftada 1 yada 2 haftada bir yağlamak gerekiyor. tabi bu sürüş sıklığına göre değişebilir. daha önceden shimano yağı kullanmadığım için zefal le kıyas yapamayacam

Tüm bisiklet ustaları sanayide her türlü iş için kullanılan 10 numara yağı tavsiye ediyor.ilginc ama mükemmel ?

@ATALAY16
Krallllll

Geri