Scudo Sports

Zincirim bitmiş

The UGUR

1317-P.8
Tepki
2.018
İsim
Uğur
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet başlıkta dediğim gibi zincirim bitmiş.Bunu bugün Sirkeci'deki Yurt Bisiklet dedi.Daha doğrusu oradaki genç arkadaş.Kendisine ayrıca teşekkür ederim yaptığı vites ayarı için.Eline aldığı ufacık bir şeyi, 2 ya da 3 zincir baklası arasına koydu ve zincir bitmiş dedi.3.000 Km kadar ömrü varmış zincirin zaten benim bisiklet o civarda.Neyse bana 'Ultegra' zincir önerdi ve 90 TL dedi.İnternet fiyatlarına baktığım zaman bana gayet uygun geldi.Bisikletim'de ise Tiagra var.Ultegra uyuyor sıkıntı yok.Ancak neye dikkat edeyim bilmiyorum.Bisiklet konusunda cahil olduğum söylenemez ancak dişli oranlarından pek de anlamıyorum.Cevaplarınız benim için çok değerli.Şimdiden çok teşekkür ederim.:srnsml:

Scudo
dosdum ben bugun turdayken zincirim koptu. emin ol bu durumu yaşamanı istemem. değiştir hemen. :) tamir edinceye kadar 45 dakikamızı yedi :)

Ruble 9' lu mu? 10' lu mu? 11' li mi?

Ruble 10'lu

Zincir bitmesinin sebebi zincir biti dediğimiz küçük böceklerdir. Bu böceklerin yașam alanları genelde jant göbekleri ve sele altı çantalarıdır. Gündüz uyurlar geceleri beslenmek için dıșarıya çıkarlar. Temel besinleri zincirdir. Zincir yağına ekmek bananlar ve ekmeksiz yiyenler olarak ikiye ayrılırlar. Zinciri bu böceklerden korumak mümkün değildir.

@MuratHan Şu an zincir'e bakmam mümkün değil ancak bakacağım.Oradaki arkadaş baktı sonra Ultegra vereyim sana daha üst seviye dedi.Benimkinde bisikletle gelen zincir var.Tiagra olması lazım.Zaten şimdi Erdoğanlar'dan baktım Ultegra zincir (10'lu) oluyormuş Tiagra'ya.Asıl korktuğum, arkadaş dedi ki senin ruble'de bazı dişliler eskimiş.Zincir atlama yapabilir.Buna ne diyorsunuz? Ruble de mi değişmeli? :acpsnr:

Ayrıca sorayım, ruble değiştirirken Ultegra 6700 taksam nasıl olur sizce? Fiyatlar çok da pahalı değilmiş.100 gram kadar bir fark var aynı zamanda.Önerir misiniz daha rahat olur mu? Akıcılık fark eder mi?

Edit: Mesela şu an araştırdım ve 11-23 dişli oranı mantıklı geldi.Tırmanışta zorlayacak biraz ama olsun.Bunun 12-23'ten farkını göremedim ancak.Yani bir avantajı ya da dezavantajı vardır elbet.Ama nedir?

Kaç km dir kullanıyorsunuz? Aslında zincir değiştirilirken imkan var ise rubleyi de değiştirmek iyi olur. Ruble seçimi olarak 12-27 ya da 28. tavsiye ederim. Zincir fiyat olarak uygun o yüzden Ultegra tercih edebilirsiniz, hafiflik dışında önemli bir getirisi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@MuratHan
Yani 3000 km kadar oldu belki biraz fazla.Yarın zincirin fotosunu atacağım sizler de onay verirseniz yenisini alacağım.Ruble de alayım o zaman ben, risk almamış olurum.Neden 11-23 önermiyorsunuz da 12-27? Bikeradar'da uzun yol yapıyor çoğu zaman düz asfaltta iseniz 11-23 en iyi tercih olabilir diye okudum o yüzden merak ediyorum

@Uptown Cyclist

Bir önceki bisikletim de ki ruble de 11-23. Yalnız pro olmayan birinin dizlerini oldukça yıpratacak, sıkıntı yaratan bir oran. Kendim de hem yeni hem de eski bisikletim de 12-27 ruble kullanıyorum. Rahat edersiniz. Bu arada 3000 km rublenin aşınması için normal, zincir ile beraber değiştirin bence de.

eğer ciddi bir eskime söz konusuysa rubleyi de değiştirin, normalde belli bir km sonra zincir ve ruble birbirine alışır fakat birini yenileyince diğerini yenilemezseniz, eski olan yeniyi bozabilir gibi bir durum var(aslında zincir zamanında değilmezse ruble ve aynakolu bozuyo durum bundan ibaret) tam yazıya dökemedim ama çok eski değilse değiştirmeyin ilerde rubleyle beraber değiştirin :D Yani bozulma varsa hepsinin değişmesi lazım..

• Beğen
Çok teşekkür ederim cevaplarını için gerçekten yardimci oldu.Asfaltta ağlamaya gerek benim için 12-27 bulursam öyle alayım.Pekiyi Dedigim gibi Tiagra ruble ve zincir yerine az daha masraflı ama Ultegra zincir ve ruble daha mantıklı değil mi? Öyle diyorsanız Ultegra zincir ile 6700 ruble alacağım

hocam hemen değiştirin yoksa çok tatsız durumlarla karşılaşabilirsiniz

• Beğen
@ATALAY16
Korkutmayın beni değiştireceğim :D zaten bu hafta finaller var diye sürülmeyecek.Ruble parası birikene kadar zincir alsam da sürmem artık

Ben 105 ruble, ultegra 6700 zincir kullanıyorum. Böyle bir seti bizde 270 TL den aşağı alamıyoruz. Yurt dışından alırsanız 160 TL ye alabiliyorsunuz. Ben de zamanın da Merlin'den almıştım.

(link)

(link)

Kargo dahil 180 oluyo bence hemen sipariş verin finaller ve bütler bitene kadar gelir :D kargo dahil zincir bile 80e geliyoken, 90a satmaları da biraz şov bence :D

Çok teşekkür ederim linkleri aldım.Burada uygun ne de olsa dedim bakmadım bile yurtdışına enayi gibi :D

@Mert S.

Kargo dahil 156 TL ye geliyor. Bu arada yurt dışından alırken hafta içleri sipariş vermeye dikkat edin, hafta sonu az da olsa kur farkı fiyatı etkiliyor.

Geri