Scudo Sports

Zincirim bitmiş

Attığım fotolara göre yorum yapılmıyorsa ben direkt değiştireyim sonra adam gibi kullanayım

Scudo
bence kaset o kadar da kötü durumda değil. Zinciri bilemedim. Ölçmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@MeTaLioNs
Kasete zaten biraz biraz dedi yani çok yıpranmış demedi.Zinciri ölçmek gelmedi aklıma yarın bakayım artık

O kaset seni daha bir kaç bin km daha götürür. Benimki 7000 km civarı oldu. Neredeyse seninki gibi. Sıkıntı yaşamıyorum.

• Beğen
@MeTaLioNs
Teşekkürler bilgi için.Rublem madem iyi dursun o zaman.Sahsen baktığım zaman dişlerde çok sıkıntı görmüyorum da ben

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Başka arkadaşlar da yorum yapar ona göre son kararını verirsin. @Uptown Cyclist

• Beğen
@Uptown Cyclist bence rublende oyle buyuk bi problem yok. Idare eder. Zincirin durumunu olcmeden soylemek yanlis olur. Ama benden ufak bi tavsiye: kullandigin yag cok toz cekiyor degistirmeyi dene :)

• Beğen
@Ahmet Onur Çakmak
Abi ben de markaya güvenerek kullanıyordum.Toz çektiğini fark etmiştim ne yazık ki.Ne önerirsin bana abi?

@Uptown Cyclist, Zincir ve vida başlarının içine sıkıp paslanmalarını önlemek için 4 senedir kullandığım sıvı gres, linki ürün görülsün diye ekledim. Dışarıda da rahatlıkla bulunabilecek bir ürün.

(link)

• Beğen
@MuratHan
Yani bunu yağlama'da kullanabilirim.Gcn'de gördüğüm şeyi uygulamaya karar vermiştim aslında.Wd - 40 ile yağlama yapacaktım

@Uptown Cyclist, Evet kullanabilirsin, hatta belirttiğim gibi pas yapmaya açık vida başları vs için de koruyucu özelliği var. wd-40 daha çok çözücü nitelikte uzun süreli koruyucu özelliği yok. Paslanmış bir yüzeye wd-40 sıkarsınız pası çözersiniz. Koruma ve aşınmayı önlemek için bu tür gres içerikli yağları kullanmak gerekir.

@MuratHan
Tamamdır o zaman.Linkini kaydettim.Çok çok teşekkür ederim

@Uptown Cyclist
WD40 denilince bizde klasik pas sökücü ürünü akla gelir. GCN de hangi urununu gordunuzbilmiyorum ama temizleme amacli ve yaglama amacli yeni WD40 Bisiklet urunleri var artık piyasada:
(link)

Turkiye de bulunup bulunmadigina dair bilgim yok...

Sivi gresler eklem vb. gibi elemanlarda ve kapali sistemlerde uygun olabilir. Ancak acik zincir sistemlerinde yine cok toz toplayacak cabuk kirlenme ve tortuya sebep olacaktir.
Ozellikle bisiklet zincirlerine ozgu islak ve kuru hava sartlarina ozel yaglar var. Online bisiklet magazalarinda bulabilirsiniz fakat "bisiklete ozel" ibaresi tasidiginda pek cok urun gibi fiyati artiveriyor :acpsnr:

Kullanabileceginiz en ucuz cozum marketlerde bile bulunan 2 TL civari satilan dikiş makinesi yağı olabilir.
En uygun fiyat performans urunu ise motorsiklet servislerinde satilan sprey zincir yaglari. Bunlarda kabul edilir fiyat aralıklarinda ve uygulamasi daha pratik.

Yinede iyice arastirin danisin ve karar verin. Ancak sivi gres denedikten sonra kesinlikle bir daha zincirde kullanmamaya karar verdim Daha ilk suruste ucusan ne varsa yapismaya basladi zincire :)
"Yok ben sıklıkla temizlerim tortuya izin vermem sivi gres kullanirim" derseniz siz bilirsiniz ;)

@suat akman
Detaylı mesajınız için teşekkür ederim [emoji39] Normal wd - 40 kullanılıyordu yani bu sitedekilerden ziyade bildiğimiz sıradan wd - 40.Makine yağı denedim çok fena toz çekmişti [emoji53]

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Uptown Cyclist surekli 200-300 km de bir yaglarim aksatmam diyorsan: (link)
Ben biraz daha sorunsuz olan shimano ptfe kullaniyorum. Zincirim temiz ama paril paril olmuyor. Yagin kendi rengi biraz koyu. Toz cekmiyor fakat orasi kesin.
(link)

• Beğen
Yağ olarak chain l baya tavsiye ediliyo ona bi bakın derim ama fiyst baya uçuk galiba

• Beğen
Merlinden bir mail geldi, 105 ruble ile beraber 6701 zincir 109 TL. Kargo dahil 130 TL ye geliyor ki çok iyi bir rakam.

(link)

• Beğen
Son karar olarak köşede dursun diye ultegra ruble alacağım ve ultegra zincir alacağım.Baktım zincir atlama yapıyor hemen takarım rubleyi.Yağ olarak yukarıda önerilmiş olan Shimano LTFE alacağım.Çok teşekkür ederim herkese, gerçekten çok yardımcı oldunuz [emoji5]

Yahu arkadaşlar 3000 km de ruble zincir bitermi yahu anlamadım

Geri