Scudo Sports

Zincirim bitmiş

Ben 2000km'de disk balata bile bitiremedim.(arka biraz zayıfladı.)

Scudo
Genel olarak bu zincir konusuna değinmek gerekirse biraz karışık bir konu...Zincir kilometresi konusunda birçok görüş var dünya üzerinde bisikletçiler arasında ...Kullanıma, vites değişimine, ağırlığa ve çevre şartlarına da bağlı... Atıyorum sürekli yokuş çıkan, sık vites değiştiren, zincir bakımını aksatan biri 1000 km de de bitirebilir, zinciri uzayabilir öte yandan genelde düz yolda kullanan bakımları aksatmayan biri 10.000 km ye kadar da götürebilir zinciri... Burada esas konu ruble ve aynakol dişlilerini de kontrol etmekte fayda var, zira uzamış bir zincir zamanla dişlileri yiyip genişletmiş olabilir dolayısıyla yeni zincir alındığında bile aynı ruble ve aynakol yapraklarıyka kullanımda bir öncekine göre çok daha kısa sürede uzayacaktır...

@Anonim

Fırat hocam merhaba :) Yarın almaya gidiyorum da Zefal DRY Lube hakkını veren bir ürün müdür ? Ne diyorsunuz.

@Tolga Çelebi Hocam bence alma alabiliyosan Chain-L al...Dry lube iyi hoş ben kullanıyordum bi şikayetimde yoktu ama 200 km de ciddi kir topluyor... Ha yurtdışı alamam dersen geçen gün bi arkadaş finish line ı öve öve bitiremiyordu...Gerçi bende kullanmadım hiç ama...

Bence zefal dry lube çok iyi pislik toplamıyo bircok yag denedim würt en kötüsüydü...

Üzülerek söylüyorum ki yine bir zincir/ruble/aynakol başlığında wd 40 eşiğine gelinmiş bulunulmakta.

Aman diyeyim, tehlikenin farkında mısınız?

• Beğen
Tepkiler: Ali Y.
Herkese merhaba tekrardan.Şimdi bir tane Shimano Ultegra 6700 Ruble alacağım ama dişli oranına karar veremedim.Benim bisikletim'de bugün gördüm 12-25 var.İnternetten yaptığım araştırmalar'da 12'yi kullanan bile var mı diyorlar.O kadar azmış yani 12-25 kullanan.Bana düz yolda yüksek hızlarda gitmemeye yarayacak oranlar lazım.Çok araştırdım ancak son noktayı burada koymak isterim.11-23 önerildi daha çok alayım mı sizce?

11-23 çok sert olmaz mı :naslyany:

@Uptown Cyclist

Yokuşlarda bacaklar iflas edebilir.Birde aynakol 2'liyse iş var iş. Kullanan yorumu duyman daha iyi olur tabii ki. Kendine güveniyorsan her oran gider gerçi :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Tolga Çelebi Ya ben yokuş bilerek çok kullanıyorum.Zaten yolumun üstüde yokuş.Şimdi dürüst olayım harika da tırmanmıyorum.20 gibi bir hızım oluyor.11-23 beni öldürür gibime geldi şimdi :D Yorum için çok teşekkür ederim Tolga.Kullanıcılardan da yorum alayım ona göre sipariş edeceğim

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@Tolga Çelebi herkes marco pantani değil 11-23 oranı düz yol için uygun sert yokuşlarda bisikleti eline almak istemiyorsa 28 ve büyük rubleler bize uygun.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Uptown Cyclist Senın yüzünden gene ban yemek istemiyorum,sen benim gibi genç sporculara laf söyle sonra torku kapanıyor türkiyede bisiklet bitiyor bıdı bıdı..

11-23 madem olmuyor o zaman ne oluyor? Şov yapmaya gerek yok.Yarış koşmuyorum ya da yalandan koşuyorum demiyorum.Kendi halinde takılan günlük 70 km ve 25 ortalama yapan sıradan bir sürücüyüm.Benim tavsiyeye ihtiyacım var.11-23 olmazsa ne olur?

@Erkin Kalender Kardeşim rica ediyorum, bir şey yazma.2 yaş küçüksün diye kardeşim diyorum.Hadi Allah'a emanet

Ha gene yardım edeceğim,11-23e sağlam kondisyon lazım.Aynakol 50-34 olsa bile yorar,ama bence 11-25 daha iyidir,hem kondisyonunu ister istemez arttırır hemde kondisyonun iyi düzeye geldiğinde 11-23 aramazsın.

@Erkin Kalender Teşekkür ederim.Aynakol 50/34.Dikkate alacağım denileni.

Geri