Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zıpkın

@Kuzey Ege Bu zihniyetle balık yemeyelim o zaman benim savunduğum kurallarına ve limitlerine göre vurulup yenmesi,öyle zıpkını alıp şuursuzca her önüne gelen balığa tetik düşürme olayı değil.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Scudo
@Kuzey Ege zıpkıncılar öldürüyor canlı florasını yani öyle mi? :):):)

Çünkü biz avlanmaya gittiğimizde her seferinde limit üstü av yapabilecek akciğere ve kısmete sahibiz (limit trofe hariç 5 kilodur...), balık yuvalarını yıkıp dağıtıyoruz, su altı florasında oraya buraya dinamit atıp patlatıyoruz, el kadar yavru balıkları yemek için değil de sırf soyları kurusun diye yok ediyoruz, manyağız çünkü.... Baktık nefesle gündüz dalarak soylarını kurutamıyoruz bu balık milletinin, gece scuba takımıyla girip Allah ne verdiyse artık....

Haa bu arada, dibi tarayıp deniz florasının gerçek anlamda a.k. trolcüler, ticari balıkçılar falan da "pamuk prenses" tabi... Onlar sayesinde balık yiyiyorsunuz zira...

zipkinci.com 'u biraz inceleyin rica ederim. Belki bu sayede sürdürülebilir ve etik avcılık konusunda bir nebze fikriniz olur..

Bilinçli dalış ve güvenlik öncelik olmalı. Ve avlanma limitlerine ve avcılık etiğine uyulmalı.
Söylenildiği gibi zipkinci.com iyi bir kaynak.
Benim tavsiyem yeni başlayanlar için giriş seviyesi Apnea modelleri. Zıpkın işinde bir defa alayım en iyisini alayim mantığı geçerli değil. İlerledikçe ekipmanlarınızı degistirirsiniz zaten.

Zıpkıncılık balık avlama/oldurme uzerine kurulu goruluyor bazilarinca...
Bu durumda kimse balık yemesin, et yemesin! Her turlu balıkcılık ve hayvancilik yasaklansin ;)
Denizlerin ve canli floranin esas dusmani bilincsiz profesyonel balikcilik, atık su denetimsizligi (kanalizasyon, fabrika atiklari, kirletilmis akar su kaynaklari), denizlere dolayli ve direkt olarak atilan copler (naylon poset, izmarit), petrol tankeri vb. gemi tasimaciligi kazalaridir.
Kuresel kirlenme ile atmosferik degisimlerin etkisi son zamanlarda eriyen buzullar, yukselen sularin mercan florasinin yasam alanini tehdit edip yukselmesi olarak baska bir sekilde yuzunu gosterdi.
Listeye konulacaksa zipkinci tehdidi son siralara duser bu durumda.
Zipkinciya dusen gorev, av limitlerine, turlerin uremesine gore avlanacagi periyot ve boyuta, avlayacagi ture dair gunluk kotaya uymasi olacaktir.
Ben nadiren zipkina giderim. Alamayacagim yuvadaki baliga atmam, ''dur 3 sn. / 1 metre daha zorlarsam alirim su baligi'' riskine girmem, kendimi zorladigim dalis ardindan hiperventilasyon, sig su bayilmasina sebep olabilecek ardisik dalis ve nefes tekniklerine bulasmam. Bazen balık kovalamak yerine ufak baliklara kabuk kirip seyreder, bazen kamerayla ceker, kucuk ahtopotlarla oynayip salar, bazende bos kabuklari toplayip evde sus gibi dizerim.
Zipkincilik cogu kisi icin katliam yapmak degil, denizle bulusmak, baska bir dunyada kesfe cikmak, huzur bulmak, keyifli bir hobi ile ugrasmak, farkli bir spor yapmaktir. Yuzme ve dalis yercekimi etkisinin minimize edildigi, eklemlerinize yuk vermeden, cigerlerinizi ve kaslarinizi calistiran, vucut ritminizi duzenleyen ve sakinliginizi korumayi ogreten, esnekliginizi arttiran bir ugrastir. Bir cesit meditasyondur.

Zipkincilara bisikletli gormus modifiye sahin surucusu gozuyle bakmamak lazim. Hatali olani yok mu? Elbette var! Gece dalip avlaniyorsa, scuba unitesi (tup) ile avlaniyorsa, yasak turleri yasak donemde avliyorsa, halka acik plajlarda tehdit yaratacak sekilde daliyorsa sikayet edebilir, tenkit edebilirsiniz...

Tek el ile bisiklet sürüp aynı anda zıpkın kullanabilen var mı??? :hihi::hihi:

• Beğen
Tepkiler: Can_517
avcılığa karşı değiliz. Ancak acıyı bildiğiniz halde hobi ve zevk için acıyı yaşatmak, av fantezileriniz için hayvanların ölmesi doğru gelmiyor.
Spor veya hobi Dediğiniz için böyle tepki veriyorum yoksa besin ihtiyacınız varsa ona SAYGI duyarım.

Hayatta kalmak icin avlanirsin eyvallah da, zevk icin hobi icin baska bir canliyi oldurmek cinayetten baska bir sey degil.
Bir de spor eklemler kaslar huzur vs diyorsunuz ya, ne yalan soyleyeyim gülmek geldi icimden.
Adamin yaşam alanina giriyorsun, hayatina kastediyorsun, sonra huzur. Iyiymis.
Ben gökceadaliyim, orada buyudum, ve 30 yildir serbest dalış yaparım. Dalmaktaki amacım kendimi suyun altında özgür hissediyor olmam.
Ancak cok degil, 3-5 yil oncesine kadar bile gordugumuz cesitliligi ve yogunlugu artik goremez olduk. Bunda cevresel etkenlerin be bilincsiz avlanmanin yanisira senin de payin var sevgili dostum. Hic kendini rahatlatmaya calisma. Dunya uzerinde zipkinla avlanan milyonlarca avci var.
Insanoglu dogal kaynaklari tuketmeye kendini adamis ac bir kanser hucresi gibi bu gezegende. Diger canlilardan ustun olmamiz, onlari katletmemiz gerektigi anlamina gelmiyor.
Hic vicdaninizi rahatlatmaya calismayin. Hepimiz gezegeni mahfetmeye odaklanmis, tahripkar ve tuketen bir turun bireyleriyiz. Bunu olabildigince aza indirgemek, yasadigimiz gezegene saygili bir bir birey olarak cocuklarimiza daha saf temiz ve daha canli cesitliligine sahip bir dunya birakmak, yegane sorumlulugumuzdur.
Biz bu dunyayi atalarimizdan miras degil, cocuklarimizdan borc olarak aldik.
Not: Sutu yumurtayi olabildigince az tuketen, balik ve tavuk asla tuketmeyen, kirmizi eti de iki haftada bir 100 gr kadar tuketen oldukca saglikli bir bireyim.

@Kuzey Ege Gulmek iyidir! Keyfini cikarin dunyanin ;)
Katliam yaparken sizi eglendirebilmis olmamda guzel bir sey sonucta :D

Bu arada vicdanimi rahatlatmaya calismiyorum rahatim cunku!
Insanoglunun kendi turu basta olmak uzere tahripkarligi ve bencilligi yadsinamaz buna kesinlikle katiliyorum. Insanlar birbirini olduruyor, nesli tukenen canlilari avlayip poz veriyor, buldugu yesilligi kesip beton dokuyor vs. vs. vs...
Isin felsefesine girersek, yasam tarzlarini irdelemeye kalkarsak herkesin egrisi dogrusu kabul ettigi reddettigi birbiri ile ortusmez!
Neyse siz kendi deniz ve beslenme aliskanliginizla benden daha ust seviye bir bireysiniz tebrik ederim!
Bende ugrastigim size gore canilikte iceren hobi ve sporlarim, beslenme aliskanliklarimla, kapital dunyadaki yikici ve bencil buyuk bir cogunluktan daha duyarli oldugum kanisindayim.
Umarim herkesin ortak paydada bulustugu utopik ve ideal dunya gorusunde karsilasiriz paralel evrende...

Canliyla beslenmemek...en azindan fiziksel olarak saptanabilir bir beyni ve kalbi olaniyla...bir yasam felsefesi olabilir. Ben et tuketiyorum ancak konu hakkinda farkli dusunen kisilere de saygi duyuyorum, hatta onlarin bu dusuncelerinin felsefik temellerini dinlemek isterdim. Zira cogunlukla inanc temelli basit "size helal kilindi" aciklamasindan farkli olarak onlarin da yasamina saygi duymak, oldurmemek !!!gercekten uzerinde cok ciddi dusunulmesi gereken bir konu.
Yine de meseleyi dogayla mucadele olarak gorup sadece doyacagim kadar avlanmaya calisiyorum.
Konu hakkinda kendini egitebilmis avcilar tezgahlarda gordukleri henuz ureme boyutuna gelmemis baligi almadigi gibi, ise yaramasa da gereken yerlere durumu bildiriyorlar.

75 ile başlamanı tavsiye etmem. En azından 85 veya 95 lik apnea amarok al derim. amarok iyidir. uzun ömürlü olur senin için. Değiştirme gereği duymazsın daha uzun zıpkına geçtiğindede bu yedek kısa zıpkın olarak kalır. 75 taş altı içindir genelde açıkta balıkvurmak zor olur. ben bir çok zıpkın kullandım şuan 95 lik cressi geronimo elite kullanıyorum her işimi görüyor, artık derin dalmadığım için.

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
@yyokes @cYclopath Bisiklet sitesinde biraz ilginc olacak ama bir de maske tavsiyesi verebilir misiniz? Ankara'da elden deneyerek almayi tercih ederim. Dechatlon'da 4 maske var fena durmayan ama anlayamadim iyi mi kotu mu?
(link)
(link)
(link)
(link)

Omer alıen en iyisi tavsiye ederim.Bu fiyata kaçırılmaz.Ayrıca bu bölümün amacı zaten diğer hobiler Hakkı'nda konuşmak fikir alışverişi yapmak.

• Beğen
Tepkiler: Saikou
Technisub micromask. Neredeyse yuzune uymayan gormedim. Ama maskede marka ikinci plan. Deneyerek alacaksiniz. Yuzde vakumlama yapmali ve kayisla kafayi sabitlemeden nefesini tuttugunda yuzunde kalmali. Mumkunse cift etekli ama mutlaka kaliteli yumusak silikondan imal olmali.

• Beğen
@Yusuf Z. Şipal Ben de deneyerek almak istiyorum ama Ankara' da maske satan bir magaza bilmiyorum.

Micromask olmak zorunda degil. Decathlondan bakabilirsiniz. Hatta orada bu bahsettigim modelin kalibini kullanan firmalarin maskeleri de var.

• Beğen
Omer, technisub, sporasub, cressi... Envai çeşit maske denedim ama Apnea maskedeki konforu ve yüze oturmayı hiçbir maskede bulamadım... 4 yıldır aynı maskeyi kullanıyorum..
Markadan ziyade yüze oturması önemli... Maske denemeden alınmaz..

Sporasub'ın silikonu da güzeldir, yumuşaktır..

• Beğen
Geri