Scudo Sports

Zwift

Scudo
@green59

Zwift kullanmak için power metre veya smart trainer kullanmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki bahsettiğiniz Trainer'ı Zwift destekliyor ve kullanabilirsiniz.

Elinizde Garmin Edge 520 varmış zaten. Usb ant+ dongle alıp, elinizdeki garmin sensörlerini Bilgisayarınızda kurulu olan Zwift uygulaması ile eşleştirerek sürüş yapabilirsiniz. Kurulum aşamasında Trainer zorluk seviyesini 4.kademe de tutmanız yeterli olacaktır.

Yok ben bluetooth ile telefon üzerinden kullanmak istiyorum diyorsanız, telefonunuzu destekleyen ant+ dongle almanız aynı işi görecektir.

150-250 TL verip usb ant+ dongle almanızda gerekmiyor, aşağıdaki ürün aynı işi görüyor.
(link)

Ben zwifti antrenman amaçlı kullanıyorum. Hızım ve kadansım sabit bir halde iken kullanabileceğim maksimum süreyi anlamaya çalışıyorum. Bu sayede tempomu yükseltmek istiyorum. Bu yüzden zwiftte eğim arttığında direncin yükselmesi falan benim gözümde çok da önemli değil açıkcası. Bir nevi interval çalışması şeklinde uyguluyorum. Tavsiyem bu amaçlı kullanım yapılması zaten.

Inanin zwift ile bir haftalık sabit kadans/hız/watt/nabız ile çalışma yapmanız halinde parkura/araziye çıktığınızda kendinizde gözle görülür bir değişim yaşayacağınız..

bende aliexpresten daha minimal olan ant+ usb stick i aldım fazla para vermeye gerek yok
power metre kullanmıyorum bende akılsız olan trainerlardan var bendede :) speed ve cadance sensör ile kullanıyoum
(link)

@Bigpatron

Bu bilgi doğru değil. Zwift için herhangi bir hız sensörünü bilgisayara bağlamak yeterli. (iPhone varsa telefonda da zwift uygulaması -smart link değil- var, o şekilde de kullanılabiliyor... tabi ya sensörün bluetooth olması, ya da ant+ dongle gerekiyor...)

@ekranci
Evet ben yanlış biliyormuşum diğer tecrübe eden arkadaşlarda yazdı yukarıda zaten. Sayelerinde bende öğrenmiş oldum ;)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar merhaba, aramızda apple tv ile zwift uygulamasını kullanan var mı?

Arkadaşlar merhabalar. Ben tranier olarak Elite TurboMuin kullanıyorum. Zwift i bilgisayara kurdum. Ant+usb de takılı ama bir türlü program tranieri görmüyor . Neyi eksik yaptım?

15228524441861297815539.jpg

Search a bastığımda devamlı arıyor ama bir şey bulamıyor :)

pedalı cevirdinizmi taktıktan sonra , direk takıp bekleyince görmüyor sensörleri , be bi tur cevirip senörleri aktive ediyoyorum direk görüyor (tacx senör bendekiler)

• Beğen
Tepkiler: caesar
@caesar Cadance'ı da ayrıca tanıtmanız gerekiyor. Sadece trainer ı tanıtmak yeterli değil. HR' yi de unutmayın.

@re_death çevirdim dostum. Uzun bir süre çevirdim hatta ama olmadı. Çok ilginç

@Kemal Koyunlu onlarida görmüyor. Yol bilgisayarında deniyorum kadans sensörüve hr çalışıyor ama zwift görmüyor

@caesar Usb stick doğru olarak yüklendimi bilgisayar tanıdımı acaba. Aygıt yöneticinizde gözüküyor mu?

• Beğen
@trainspotting35 dostum bilgisayar otomatik gördü. Aygıt yöneticisinden kontrol ettim görünüyor. Garip bir sorun anlamadım

Bisikletede ekstra bir aparat takılıyor mu. Bilgisayara taktığım ant usb den başka bir şey takmadım.

searc yaptığınızda tepki vermiyorsa acaba traineda bir aktifleştirme gibi birşey olabilirmi sensörleri

• Beğen
@re_death benimde aklıma geldi böyle bir şey ama Tranier de nasıl bit aktifleştirme olabilir. Dışardan müdahale edebileceğimiz bir kontrol tuşu vs yok. Ayrıca hr Tranier den bağımsız. Onuda görmüyor

@caesarhr bandını da gormuyorsa sorun usb stick te gibi dusunuyorum

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özhun ve caesar
@hayriünal olabilir. Bilgisayar sorunsuz görüyor usb yi ama Tranier görmüyor.

Tranier bu. Tranier den herhangi bir şey yapmıyoruz değil mi?

Kalp sensörü. Bunuda görmüyor program
1522919948571234361681.jpg

Dosyalar

• 152291981440368491309.jpg
    152291981440368491309.jpg
    211,4 KB · Okunma: 76
kalp sensörü blutooth senin sticker ant+ bunu görmez , bendede 2 sensör var biri ant+ , diğeri bluetooth sadece ant+ yı görüyor , kalp sensörünü mobil zwift uygulamasından eşleştirip bilgisayarına wifi üstünden gösterebiirsin
kadans ve speed sensörünü bilmiorum malesef bende ,bu trinerı kullanan biri ancak cevap verebilir

• Beğen
Kurulumu yaptım ama bu seferde gidemiyorum:)

15229215332331122370468.jpg

Son durum bu. Gidemiyorum

@re_death dostum sağolasın o işi hallettimama gidemiyorum şu an :)

@re_death
Kadans, speed, kalp ve power metreyi ben mobil zwift uygulaması ile bluetooth ile bağlayarak gösteriyorum. Zira ant+ kullanırsam biraz uzak kaldığı için görmüyor yada kopmalar yaratıyor bende.

Geri