Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zwift

@İhsan Soykan bir şey sormak istiyorum. tacx satori smart aldığımız takdirde ek olarak yanında bir şey almamız gerekecek mi? ANT + dongle falan vb..

Scudo
Satori smart ile verimli kullanamazsınız çünkü Satori smart trainer'ların direnşlerini otomatik olarak Zwift üzerinden kontrol edemiyorsunuz.
Zwift için en uygun( ucuz ) çözüm,

TacX Vortex Smart Trainer
Yeni Nesil Ant+ USB Stick
Ant+ uyumlu kadans ve hız sensörü
Ant+ uyumlu Heart Rate Sensör

Kabaca sanırım 2500 tl civarı masraf yapmak gerekir. Ancak yukarıdaki konfigürasyonla gerçek bir Zwift tecrübesi yaşamak mümkün..

@Bener E. ANT+ dongle sizin trainerın gönderdiği verileri bilgisayarınızın alması için. Satori Smart ANT+ üzerinden bilgi gönderiyor, usb dongle da bunu alıyor.
Satori smart ın sitesinde Bluetooth da desteklediği yazıyor ancak Zwift sanırım Bluetooth desteklemiyor. Ya da en azından ben hiç görmedim.

Ayrıca smart trainer ın kadans, hız ve power bilgileri gönderdiğinden de tam emin olamadım çünkü
şu sayfanın en son satırında yazana göre Upgrade Smart almak gerekiyor. : (link)

Upgrade smart da şuymuş : (link)

Sizin mesajınız sonrası Satori Smart ı incelediğim kadarıyla satori smart = manuel trainer + speed/kadans sensörü anlamı çıkıyor. Direnci yine manual ayarlamanız gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Satori Smart'ta sadece ANT+ ve Bluetooth veri iletişimi var ancak bu iletişim ile otomatik olarak direnç değiştiremiyorsunuz.
Otomatik direnç değişimi için en az Vortex Smart almak gerekiyor.

Zwift henüz bluetooth desteklemiyor ama yakında desteklemeye başlayacakmış.

Smart Trainer'lar kadans ve hız göndermiyorlar, bunu ANT+ uyumlu bisikletinize takılı kadans ve hız sensörünün göndermesi gerekiyor.
Power bilgilerini ise eğer bir powermetre yoksa, Zwift programı sensörlerden gelen bilgilere göre ZPower denen bir algoritma ile yapıyor.
Bu algoritmanın sağlıklı çalışması için trainer'ınızın Zwift tarafından tam olarak desteklenmesi gerekiyor, çünkü her model trainer'ın direnç seviyeleri farklı..
Zwift Zpower trainer modeline gore güç hesaplaması yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@vercenik @İhsan Soykan arkadaşlar teşekkürler.

Bende Garmin 920 xt saat, Garmin kadans sensörü, Garmin nabız bandı var.

En ekonomik çözümü bulmak adına otomatik direnç değiştirme özelliğinden vazgeçtiğimizde diğer her özelliğini kullanabilmek adına Tacx Satori Smart'ın yanına bir de hız sensör ve ANT + dongle gerekli gibi anlıyorum. Normalde saat GPS ile bağlandığından hız sensörü almamıştım.

Teşekkür ederim.

Konu içindeki yorumlar arasında 10 dolar aylık ücreti olduğunu okumustum.

@Bener E.
Ben sizin yerinizde olsam imkanlarımı biraz daha zorlayıp Vortex Smart trainer alırdım. Çünkü Zwift'i eğlenceli hale getiren en temel özellik kanımca otomatik olarak direncin değişmesi..

Aslında Garmin GSC 10 Kadans+ Speed Sensör'ün fiyatı sadece Kadans sensörü ile neredeyse aynı.
Yeni sensör alacaklar GSC 10'u tercih ederse hem hız hem de kadans sensörleri olur.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Vortex Smart iyi görünüyor.
Vortex Smart ile Bushido Smart arasındaki fark birinde 950W a kadarken diğerinde 1400W(Bushido) a kadar direnç sağladığı. Bu Vortex % 7 eğime kadar verirken Bushido % 15 eğim verebiliyor. Ve tabi bir diğer önemli fark Bushido wireless ilen Vortex i elektriğe bağlamak gerekiyor.

Benim kullanımıma göre Vortex yeterli.
Ancak daha da iyisi Genius Smart ki bu alet yokuş aşağı inerken tekeri kendisi çeviriyor, yokuş aşağı inme efekti veriyor :)

Fiyata bakacak olursak
Deltada Vortex Smart : 1850 TL
Wiggle da Vortex Smart stoklarda yok

Deltada Genius Smart : 3700 TL
Wiggle da takipli kargo ile : 723 USD * 1,18 gümrü desek = 853 USD * 2,9 kur = 2500 TL yapıyor.

Aslında en güzeli bu tip aletleri EU ya giden birine aldırmak bu durumda 690 USD den(kargo hariç fiyat bu) % 12 vergi indirimi de olacak ki 2,9 kurlar fiyat 1765 TL ye geliyor. Yani TR deki Vortex Smart fiyatın ondan iki kar pahal oaln Genius Smart alabiliyorsunuz. Ondan sonra Avrupalılar neden bizden daha fit diyoruz :)

@okkesmutlu Evet 40 km ücretsiz deneme sürüşü ardından 10 USD aylık ücreti var satın alırsanız. Bu arada Strava premium üyelerine 2 aylık ücretsiz olduğunu da söylemek lazım.

@vercenik hocam, illaki yeni nesil ant + stick mi gerekiyor? ben 10 dolara çin üzerinden ant+stick almıştım. zwift bunu şart mı koşuyor yani? göremedim böyle bir şey, merak ettim.

teşekkürler.

@Ali Demir ANT+ protokolü olduğuna göre buna uygun tüm stickleri kabul etmesi lazım mantıken.

Bu arada bu tip virtual training olaylarının hemen hemen tamamı ücretli. Ücretler de şöyle :
- Zwift : 10 USD / ay
- Trainerroad : 12 USD / ay ya da 99 USD / yıl
- Perfpro : 1 kereye mahsus 99.95 USD üstelik 3 sürücüye kadar lisans var.

Bunlardan en eğlencelisi Zwift, en iyi antreman programına sahip olanı da Trainerroad olarak gösteriliyor çeşitli yabancı forum sitelerinde. Ancak Zwiftdeki mantığın açık ara gelecek vaat ettiği de söyleniyor ki son derece mantıklı.

@Ali Demir

Ben de Çin'den benzeri bir ürün aldım, Zwift ile çalıştı :) Hatta ürün tam olarak şu;
(link)

USB2 olması yeterli, USB1 olarak geçen çubukları tanımıyor.

Smart trainer ların power verisine ben güvenmiyorum. 2 tane Tacx I-vortex modelini kullandım, bunların power verisini powermeter ile kıyasladım, aralarında açık ara fark var. Sırf otomatik direnç değişmesi için o miktarlarda para verilmesi bana çok mantıklı gelmiyor. O paraya her türlü antrenmanda kullanılıp çok daha faydalı olacak powermeter almak daha mantıklı.

@Çakırgöz Power meterlara da baktım. Garmin Vector 2 maşallahı var 1500 USD, Stages desen o da 900 USD gibi bir fiyata satılıyor ki bunlar yurtdışı fiyatı üzerine gümrük eklenecek yani.

Dediğiniz gibi power meterlar daha faydalı olabilir, ancak salt powermeter bu konuda yetersiz. Powermeter + trainer almak lazım bu durumda trainer a yine para veriliyor.

Trainer almayanlar için trainer mı yoksa smart trainer mu farkı yaklaşık 1300 TL olurken aradaki farka bir power meter alınamıyor (en azından ben görmedim) Trainer ı olanlar içinse upgrade imkanı 2. el satışla yine 1500 TL gibi bir fiyata patlar. Tabi en ucuz Vortex den bahsediyorum.

Bildiğiniz uygun fiyatlı bir power meter var mı ?

Bahsettiğiniz fiyatlar biraz tüksek gibi, stages fiyatları indirim hariç 500 euro dan başlıyor. Bunun haricinde üretimden kalkan modeller için daha indirimli ürün bulmak mümkün.
Garmin vector 2 yerine, vector 2s var daha hesaplı.
Bunların haricinde fiyatları daha hesaplı 4i (400 dolar) ve bepro s (500 euro civarı) powermetreleri var.

@Ali Demir@Ali Demir

eski nesil USB 1 Garmin Antstick'ler çalışmıyormuş, USB 2 Garmin Stick çalışıyor, ben kullanıyorum.
Başka marka USB 2 Ant+ sticklerle de sorunsuz kullanıyorlarmış.
Zwift Garmin Stick şart koşmamakla beraber, Garmin için % 100 uyum garantisi veriyor çünkü kendileride Garmin stick satıyorlar.
Eğer elinizdeki stick USB 2 ise çok büyük ihtimal çalışacaktır.
Sadece Zwift programını indirip bir deneyin isterseniz, uyumluluğu görmek için trainer'a gerek yok, diğer sensörlerde iş görür.

@Çakırgöz

Aslına bakarsanız Tacx I-Vortex'te garip power değerleri görmeniz normal çünkü Zwift T2170 serisi Trainer'ları desteklemiyor ve özel bir power algoritması yok bu yüzden okuduğunuz Power değerleri jenerik değerler.
Tam desteklenen bir trainer kullandığınız takdirde Powermetre'ler ile Zpower değerleri birbirine yakınmış. Kullananlar % 5 civarı bir farktan bahsediyorlar.

bir tane ant+ dongle lazım .. Ucuz yollu verebilecek var mı? Yada şuradan al abi diyebilecek biri? n11.com da satıyor adam 280 tl civarı..

Dün itibariyle Tacx Vortex almış bulunuyorum.
Son ana kadar Bushido ile arasında gittim geldim yokuş simulasyon farkı yüzünden.
İlk denememde dilimi dışarı çıkardı, yetecek bana. Arada da 900 Tl gibi bir fark var.
Yanına Wahoo Blue SC kadans ve hız sensörü ekledim.

Zwift'i arkadaşımın Elite RealTurboMuin traineri ile denedim. Şimdi ilk iş bir ANT+ usb dongle almak :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@amoush00
@Homer

(link)

Gelmesi 10-15 gün sürüyor ama oldukça ucuz ;)
Ben Zwift ile kullandım, bir sıkıntı çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Arkadaslar su (link) smart trainer'dan almayi dusunuyorum..butun ihtiyaclara cevap verecek bi urun mudur acaba?
Zwift kullanirken otomatik direnc arttirma power metre hassasiyeti falan gibi sorunlari tumden ortadan kaldirir mi acaba?

@ahmetcilak
Zwif'in sitesinde uyumlu olduğu akıllı ( smart ) Trainer listesinde bunu da hatırlıyorum. Sanırım daha reel bir zwift deneyimi olur sizinki. .

• Beğen
Tepkiler: ahmetcilak
Geri