Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zwift

zwift ant+ dongle acaba sigma'nın sts sistemi dedikleri hız kadans ve nabız sensörlerini de tanır mı bilgisi olan deneyen var mıdır? duruma göre usb dongle sipariş etmeyi düşünüyorum, veya @amoush00 Beyin konfigürasyon için biraz daha bekleyeceğim..

Scudo
@Halil Barış Çaldıran sanırım olmaz sinyalleri ant+ protokolünde göndermesi lazım yada ziwft bluetooth da destekliyor..@aytacdirek evet 900 watt ürettiği kendi bilgilerinde yazıyor. 3. kademe zor bir 1 saat çevirmek ciddi efor ister.. 2. kademe de kadansı zorlarsanız 350 380 wattları görüyorsunuz.. nabız atım sayınızda önemli .. 140 160 170 değerleri arasında gidip geliyorum ben.. zaten yaş 42 nabız üst değeri çok yüksek olamıyor..
Bu listede ant+ destekleyen bütün cihazların isimlerini bulabilirsiniz.. (link) telefonundan power metresinden her türlü cihaz..

Zwift kullanmadım ancak bende smart olmayan bir trainer var. Benim yaşadığım sorunu siz de yaşıyor musunuz merak ettim. Şöyle anlatayım: İki aydır spor salonuna gidiyorum; salondaki farklı bisikletleri test ettim (spin bike, yatay bisiklet, kondüsyon bisikleti), ister istemez trainer'la ve yoldaki bisiklet deneyimimle kıyaslıyorum.

İlk farkettiğim şu oldu: Yatay bisiklet ve spin bike'ta zorluk seviyesini arttırınca pedalı hareket ettirmek zor oluyor, haliyle bir direnç var. Eğer kadansı belli bir seviyenin üstüne çıkarmayınca bu direnç devam ediyor ve bu şekilde kullanmak yorucu oluyor (yokuş çıkar gibi veya rüzgara karşı sürer gibi). Ancak ne zaman pedala fazladan kuvvet uygulayıp kadansı belli bir seviyenin üstüne çıkartınca iş birden kolaylaşıyor. Bu durumda da kaslardaki güç yerine aerobik kapasite önem kazanıyor ama düşük kadansa göre çok daha uzun süre gidebiliyorum. Bu durum yolda büyük aynakol düşük ruble sürüşlerime benziyor. Düşük kadansla gitmek gerçekten zor ama ilk hızı kazanmışsam; örneğin yokuş aşağı inerken 53/13-14 durumdaysam düz yoldayken bu vites ayarında yüksek kadansı bir süre koruyabiliyorum çünkü zorlanma bacaklarımda değil nefesimde oluyor.

Bu durumu evde trainer'da yaşamıyorum; hangi zorluk derecesine alırsam alayım hangi kadansta olursam olayım direnç aynı kalıyor. Sizdeki trainer'lar bu bahsettiğim durumdan farklı mı?

@Bahadır Gürel Spor salonundakş Spinning bike veya eliptik bisikletlerin direnç mekanizmalarının trainerların direnç ünitelerinden farklı olabileceğini düşünüyorum.Bundan dolayı olabilir.Ayrıca trainer'ın arka lastiğe temas eden silindirinin ayar vidasını ne kadar çok sıkarsanız direnç bir o kadar daha artıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Bahadır Gürel
Şöye olabilir, model bilmiyorum o yüzden tahmini konuşuyorum.
Bu tür aletlerde 2 mod olabiliyor,
1- Direnç sabit modu, 2- Güç (Watt) sabit modu.

Direnç sabit olduğunda uygulanan direnç sabittir, dolayısıyla düşük kadansta sürerseniz daha az watt üretmiş olursunuz. Bu durumda dşük kadansta dayüksek kadansta da pedala uyguladığınız kuvvet aynıdır. Kadans arrtıkça watt artar, tersinde azalır. Ancak güç sabit iken kadans düşük olduğundan belirli bir gücü üretebilmek için oldukça fazla bir kuvvet uygulamanız gerekiyor. Kadansı artırdıkça pedala uyguladığınız kuvvet azalır. Yani spor salonundaki alette siz seviye değiştirdiğinizde direnci değil de gücü değiştiriyor olabilirsiniz.

@Çakırgöz
Kisaca demek istedigim sey bisikleti duz yolda surmekle salonda spin bike surmek birbirine benziyor. Ama trainerda hep yokus cikar gibiyim. Tum trainerlar boyle mi? Umarim derdimi anlatabildim.

@Bahadır Gürel Trainerlarda (smart olmayanlarda özellikle) düz yol veya yokuş aşağı simülasyonu yoktur, ve sürekli sabit güçte (sizin ayarladığınız dereceye göre) fren yapar. kadansınızı sabit tutabileceğiniz bir güç ayarıyla başlamak en mantıklısıdır, aralara intervallerle yükleme serpiştirirseniz de daha hızlı ilerleme kaydedersiniz.

Tacx blue motion pro kullanan arkadaşlar sizin direnç ayarı da kendi kendine 4'ten 3'e iniyor mu? Gidona havlu telefon vs. koyduğum için direnç ayarını trainerın arkasına koyuyorum. 2. kez oldu, son sürüşümü 4 yerine 3 ayarında yapmışım, kendi kendine inmiş.

(link)

Arkadaşlar konuya yabancıyım ama Strava'da görüp hep merak ediyorum.Herkes aynı rotada sürüyor "Watopia", başka rota yok mu acaba?

@Alper Arslantürk arkadaşın da belirttiği gibi watopia ve richmond var ancak ileride bir kaç harita daha ekleneceğini duydum. Bildiğim kadarıyla şu an için ücretsiz ( yada ilk kullanımda belli bir zaman ücretsiz) ancak program geliştikçe bir miktar para alacaklar.Tahminim strava gibi premium özelliği koyup diğer haritalar için premium üye olmanı isteyecekler ancak belirttiğim gibi bu yalnızca tahmin.

• Beğen
Tepkiler: Alper Arslantürk
Artık ilk 50 km veya 15 gün denemek için ücretsiz. Daha sonra aylık 10 dolar.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@Çakırgöz

@anıl şentürkk

Çok teşekkür ederim beyler.

@amoush00 kışları bir kaç ay üye olunabilirmiş..

Arkadaşlar

Şimdi bu zwift gerçek zamanlı tırmanış iniş similasyonuna göre değişimli direnç istemezsek, sıradan ucuz trainerlarla ilk antrenmanlarda kademe ayarı yapılarak gerekli hız kadans nabız ve usb aparatımız olduğu takdirde her trainerla kademe ayarını bir kez yaptıkdan sonra kullanılabiliyormu, yoksa illaki yeni model trainerlardanmı olması lazım..

@emrah9700 sanırım tam anlamı ile deneyimlemek için yeni nesil smart bir Trainer lazım. Çünkü öbür türlü sabit bir dirençte vites değiştirerek power değerinizi değiştiriyorsunuz. Gerisini program sanal hesaplıyor. Zaman daha akıcı oluyor. Sıkılımıyorsunuz.

Smart Tranier kullanıyorum gerçekten yokuş simülasyonu ve iniş simülasyonu çok etkin.

@amoush00 bey ben şöyle olduğunu duymuşdum yanılmıyorsam, eski tip sabit direnç ayarlarından birinde örneğin 3.kademede önce makina sizi test ederek verdiğiniz power'i buluyor, sonra hep o direnç değerinde yarışıyorsunuz, eğer direnç değerini değiştirirseniz program sizin ani değişen watt değerlerinden bi yanlışlık olduğunu tespit edip, bunun dışında kullanımınızı hatalı sayıp sizi yarış dışı bırakıyor veya saymıyor gibi birşeydi, yanlışım varsa bilenler düzeltsin..

kullananlar daha iyi biliyordur konunun ayrıntısını..

@emrah9700 yok öyle bir şey program sizin 3. Seviyede sabit dirençte olduğunuzu varsayıyor. Onun üzerinden kadans ve hız değerinize göre power hesaplıyor. O power değerinden programın içinde bir hız hesaplıyor. Bu hız o anki reel hızınızdan farklı. Eğer düz bir yerde sürüyorsanız tam aynı hızda oluyor. Smartta direnç değeri yokuş etkisi için yada rüzgar etkisi için otomatik ayarlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Bende de elite novo mag force trainer var yukaridaki yorumlari okuyunca aklima takildi ben mtb de kullaniyorum arka tekerin elastojelle mesafesini ayarlayan yer sonuna kadar sikili (biraz gevsek birakinca ani hizlanmalarda siyirdigini farkettim belki benim akordumdan da olabilir) bu durumda 3. Direnc seviyesinde ben 32 yada 34 ( orta aynakol tam emin olamadim) arkada 5-6 dayken (rublemde 32 li sanirim 22-24 filan oluyor) lastigim de 40-559 bu da benim belirttigim en yuksek degerlerle (34-22) 90 kadansla 16.7 kmh civari yapabiliyor ki ben bu hizi koruyamiyorum bile
Zwift bunun uzerinden hesapliyorsa ciddi hata var

@Hakan Can Onrat Aynı trainerı kul6lanıyoruz.Zwift'in Nova Force için belirlediği 3.seviye direnç ayarında kesinlikle bir hata var.FTP testinde zar zor 152 Watt'ı yakalayabidim ki bu mümkün değil,kendi performansımı biliyorum ben.Bence olması gereken direnç ayarı 2 ila 2.5 arası gibi biryerlerde bu nedenle bu aralar 2.direnç ayarında kullanıyorum.

Geri