Zwift kullanmadım ancak bende smart olmayan bir trainer var. Benim yaşadığım sorunu siz de yaşıyor musunuz merak ettim. Şöyle anlatayım: İki aydır spor salonuna gidiyorum; salondaki farklı bisikletleri test ettim (spin bike, yatay bisiklet, kondüsyon bisikleti), ister istemez trainer'la ve yoldaki bisiklet deneyimimle kıyaslıyorum.
İlk farkettiğim şu oldu: Yatay bisiklet ve spin bike'ta zorluk seviyesini arttırınca pedalı hareket ettirmek zor oluyor, haliyle bir direnç var. Eğer kadansı belli bir seviyenin üstüne çıkarmayınca bu direnç devam ediyor ve bu şekilde kullanmak yorucu oluyor (yokuş çıkar gibi veya rüzgara karşı sürer gibi). Ancak ne zaman pedala fazladan kuvvet uygulayıp kadansı belli bir seviyenin üstüne çıkartınca iş birden kolaylaşıyor. Bu durumda da kaslardaki güç yerine aerobik kapasite önem kazanıyor ama düşük kadansa göre çok daha uzun süre gidebiliyorum. Bu durum yolda büyük aynakol düşük ruble sürüşlerime benziyor. Düşük kadansla gitmek gerçekten zor ama ilk hızı kazanmışsam; örneğin yokuş aşağı inerken 53/13-14 durumdaysam düz yoldayken bu vites ayarında yüksek kadansı bir süre koruyabiliyorum çünkü zorlanma bacaklarımda değil nefesimde oluyor.
Bu durumu evde trainer'da yaşamıyorum; hangi zorluk derecesine alırsam alayım hangi kadansta olursam olayım direnç aynı kalıyor. Sizdeki trainer'lar bu bahsettiğim durumdan farklı mı?