Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zwift

@aytacdirek
Bende ant sensoru gecin nabiz veya km saati bile yok, evde sevdigim icin biniyorum sadece mesajlar dikkatimi cekti belirttigim gibi.
Bana gore o elastojelin lastige temas ettigi kismi ne kadar siktiginiz da zorlugunu degistiriyor; degiskenlere gore test etmek lazim en sonunda optimum ayar bulunur bence.
Size iyi antremanlar
 
Scudo
spinning bisikleti ile zwift kullanan var mı aramızda? hangi marka spinning bisikletleri ile kullanılabiliyor (türkiyede bulabileceğim) veya trainer örneğindeki gibi dışardan kadans ve hız ölçer takarak mümkün olur mu ki?
 
@Atacan GCN ün bir videosunda watt Bike diye birşey gördüm ama zwift uyumu nasıl bilmiyorum. Zwiftin sitesinde uyumlu cihazların listesi olmalı.
(link) bu sayfaya bir bak istersen.
 
Bir kaç kere Zwift yarışlarına katılmayı denedim ama sürekli gel git oluyor ve bir kere kopunca gruba yetişemiyorum doğal olarak. Sanırım zwift serverları bizim ülkeye biraz uzak kalıyor. Normal sürerken hiç lag sorunu yaşamayan var mı bizden merak ediyorum.

Yarış takvimi: (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Yarış yapmadım ama kopma da yaşamadım. Zaten power değerini yanlış hesaplıyor zwift. Bayağı bir yanlış hem de. Elite'in My e training programını aynı anda çalıştırıyorum. Power değerlerinin alakası yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Oğuzhan Y. Lag sorunu yaşıyorum zaman zaman. Zwift içinde ekran çözünülürlüğünü 1080 piksele ayarlamıştım.Ondan olabilir mi acaba?
 
Bazı sürüşlerimde sürüşü kaydedip programdan ıkmak isterken sürüşün sadece ilk 10-15km kısmını kaydediyor. Bu sebeple 50-100km lik sürüşlerin çoğu kaydedilememiş oluyor zwift ve stravcaya. BU sıkıntıyı yaşayan var mı ki benden başka?
 
@AykutÇ.
Ben henüz zwif'i 150 küsür km kullandım. Böyle bir durum başıma gelmedi. Ama bir arkadaşım dediğin durumdan şikayetçiydi. Facebook'ta gitti benim sürüşler gibi ibarelerini gördüm. Bu zwift ile benim için zaman kolay geçiyor. Daha önce de söylemiştim. Önüme bir de My e training programını açıyorum. Onunla da kayıt tutuyorum. Hatta yol bilgisayarını da takıyorum. Zwiftin power değerini düşük hesaplaması zaten gıcık ediyor beni. Sprint veya Yokuşlarda deli gibi kastırıyorum, nabız 160 veya 170 atıyor my e training 350 ila 400 watt gösterirken zwift 280 290 watt ürettiğimi söylüyor. Yanımdan tipler geçiyor Vizir vizir. :)
 
@amoush00

teşekkürler o sayfayı görmüştüm fakat sadece wattbike ve cycleops vermişler. Herhalde bunlar içerisinde powermetre, kadans, hız sensörleri ile gelen ve direk zwift uyumlu modeller, bu yüzdendir ki wattbike £2250 civarında.

Benim sormak istediğim hani klasik trainer üzerinde kullanırken kadans ve hız sensörlerini bağlayıp manual ayar ile kullanabiliyorsunuz ya, aynı şekilde basit bir spinning bisikletine bu sensörler takılıp kullanılabiliyor mu?
 
@Atacan
Aslında neden takılmasın! Ama bazı parametreleri tutturmak zor olacaktır. Mesala lastik çapı ne olacak, direnç seviyeleri, hız power eğrisi nasıl? Bir de neresine nasıl monte edeceksiniz yani ben arka çatala taktım çünkü ürün buna göre tasarlanmış. Magnetler akkort teline tutturmak için.. vs.. ama teoride olur neden olmasın? Çünkü dönen teker ve pedal var. Watt Bike da pahalıymış be yaw!?
 
  • Beğen
Tepkiler: Atacan
@Atacan bey spinning bikeyi bilmiyorum ama zwift'in sitesinde bir power meter'iniz varsa roller'la bile kullanılabilir yazıyordu..
 
  • Beğen
Tepkiler: Atacan
@Atacan

Bende Garmin'in no-magnetic kadans ve hız sensörleri var. No-magnetic kadans sensörü pedala monte etmek yeterli. Normal kadans sensörü gibi değil, mıknatıslı bir parça gerekmiyor. Pedala bir plastikle tutturulduğundan, kısa sürede monte edip tekrar çıkartmak mümkün. Bu açıdan kullanışlı ve taşınabilir özellikte. Spor salonunda spin bike'a monte edip kadans takibi ve kaydı yapıyorum (spin bike'ta kadans çalışmalarında çok faydalı). Garmin'in kadans sensörü şöyle:

http://www.dcrainmaker.com/images/2014/05/IMG_2950_thumb.jpg

Ancak no-magnetic hız sensörünü monte etmek mümkün değil çünkü bu parça doğrudan göbeğe takılıyor.

Spin bike'ın hız göstermesi pek bir şey ifade etmiyor çünkü direnç mekanizması bisikletteki vites sistemine benzemediğinden, hangi dirençte olduğunuzu da bilemiyorsunuz.

İdeali pedala uygulanan kuvveti ölçen bir sensörle kadans sensörü herşeyi çözer, hız bir anlam taşımıyor. Bu tür power metreleri takipteyim. Power metre alırsam taşınabilir olmalı; hem spin bike'a hem de bisiklete kolayca takılabilmeli.
 
@Bahadır Gürel

Bahadır Bey bu tarz bir power metre bulursanız linkini paylaşırsanız sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Arkadaşım yurt dışından bir garmin 520 edge aldı. Burada çok pahalı. En az yarı fiyatına geldi. Hem strava ile sekronize iyi bir gps li yol bilgisayarı oldu. Hem de zwift için hiç bir şeye gerek duymadı. Spin bike a bu sistem olmaz. @Atacan bence alın bir b'twin Trainer 350 tl ye uğraşmayın. Ant+ hız kadans sensörülü count 14 + modeli bitmiş Decathlon internet mağazasında. O 180 tl ye iyiydi. Bluetooth da destekliyor zwift. Polar marka sensörler var ama 250 tl civarında.
 
Benimde Ant+ usb bugün geldi zwiftin deneme sürümünü bitirdikten sonrada 1 aylık üyelik aldım uygulama normal trainer kullanımına büyük eğlence katıyor trainer kullananlar ve alıcak olanlara şiddetle tavsiye ediyorum:harika:
 
Zwift programında dikkatimi çeken bir konu var paylaşmak istiyorum.Şöyle ki;
Ben düz sürüş yerine daha çok 60-90 dakika arası antrenman çalışmalarınıa katılıyorum.Bazı interval çalışmalarında (örneğin 5 dk.100 watt,30 saniye 185 watt X20) şeklindeki bir çalışmadan sonra bilgi ekranında bu hesaba göre en az 10 dakika 185 watt basmış olmam gerekirken (ki workout için gereken tüm yıldızları alıyorum yani Zwift antrenmanı başarılı bir şekilde bitirdiğimi onaylıyor) 1 dakika 180 watt 8 dk.130 watt ile gittin gibi birşeyler yazıyor.Bilemiyorum bu programı biraz fazla ciddiye alıyor da olabilirim:)
 
Aytac bey, workout veya surus tamamlandiktan sonra ekrana getirdigi 20 dakika datasi, 20 dakika boyunca surekli o gucu uretmeniz durumundadir. Yani 20 defa 1 er dakikalik guc uretimleri degil. Hic durmadan 20 dakika boyunca urettiginiz ortalama guc o. Bu da zaten ftp degeriniz oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sepultra77
Herkese merhaba, smart trainer kullananların tecrübesine ihtiyacım var. Özellikle de zwift ve benzer uygulamaları kullanırken, smart özelliğinin sürüşe etkisi nasıl bunu merak ediyorum.

Klasik bir trainer alıp bir süre sonra, keşke smart alsaymışım diyecek kadar ciddi bir fark var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Almak istediğim trainer. Tacx Vortex Smart T2180
 
Bence değmez.
Smart trainer ile gerçek bir simülasyon için (Hız-Güç-Kadans varyasyonları) Kaliteli bir trainer olması lazım. Kaliteliden kastım düşük hızlarda yüksek watt sağlayabilmesi. Bahsettiğin trainer ile kendi sitesindeki sayfada hesaplama moduna bakınca, 70 kiloluk biri, 8 kiloluk bir bisiklet ile 10 km/saat hızla giderken maximum olarak yaklaşık 140 watt üretebiliyor. Bu ne demek zwift ile atıyorum %10 luk bir rampaya geldiğinizde, ortalama 250 watt ile rampayı çıktığınızı varsayarsak bu trainer ile bu 250 watt değerini yakalayabilmek için hızını yaklaşık olarak 18,5 km/saat'e çıkarmanız gerekiyor. Yani gerçekteki eğimi yansıtamıyor. Normalde %10luk bir rampayı 250 watt ortalama ile 10-12 gibi hızlarla çıkabilecekken, bu trainer ile 18-19 gibi bir hızla çıkmanız gerekiyor. Ayrıca kadans değeri de tercihe göre gerçeği yansıtmayabilir.
Diğer trainerların fiyatı da uçuk, para sıkıntı değilse düşük hızlarda yüksek watt üretebilen bir trainer ın zararı olmaz. Para mühimse, rampalarda vites büyütüp kadans düşürerek non-smart şekilde simülasyona devam etmek en mantıklısı..
 
Geri