Scudo Sports

Zwift

@Eibec

Turbo muin almanız durumunda misuro sensör de almanız gerekecek veya mevcut hız/kadans/power sensörünüzü kullanmanız gerekecek. fluid olduğu için mesela rampaya geldiğinizde direnç otomatik artmayacak. Avantajı direct drive olması. veya muin'in smart modeli de var, üzerinde sensörleri ile geliyor. diğerlerinde ek masrafınız olmadan direk kullanabilirsiniz zwift ile.

uzun süredir araştırıyoruz birkaç arkadaş ile, fakat okudukça artı eksilerini gördükçe kararsızlığımız daha da artıyor :) bizim de amacımız zwift ve gerçekçi bir kullanım elde etmek. Tercihlerinizin arasına Qubo Fluid'i de ekleyin bence, smart değil fakat ses ve kullanım olarak avantajları var onunda.

Scudo
Elite Turbo Muin Smart B+ Misuro sensör dahil almak isteyenler için;
(link)

Ürünü sepete ekleyip ülke seçimi yapınız. Kargo dahil 438 euro fiyatı var. Ödeme ekranında yer alan Comment kısmına, fatura ücretini düşük göstermelerini yazabilirsiniz.

@Atacan

Tacx yada qubo digital alacagim o zaman. Qubo digital daha agir basiyor cunki kullanan arkadaslar cok memnun.

@Erdal YILMAZ
Bu mesaji gormemisim. Sirkete gecince inceleyeyim

@Atacan Elite Turbo Muin Smart B+ alinirsa direnc otomatik mi ayarlaniyor?

@Eibec bike-discount.de sitesinde daha uygun fiyatlıydı vortex smart.
Elite qubo için gösterdiği watt değerlerinde sıkıntı var diyenler vardı yabancı sitelerde. Kullanmadığım için bilemiyorum.
1 haftadır vortex smart kullanıyorum. Memnunum. Tavsiye edebilirim.

(link)

ben bundan almayı düşünüyorum fiyatıda uygun gibi. yazmayı unutmuşum ben ruble bağlantılı istiyorum. o yüzden bu modeli düşünüyorum.

@K. Mustafa

Ülkeyi Türkiye seçip ürünü sepete ekledim, 446 euro çıktı. Neyse artık, ben öneri olarak sundum, gerisi alacak olanların bileceği bir şey.

@Eibec

fluid olanlarda direnç olmuyor, en azından şu ana kadar yaptığım araştırmalar bunu gösterdi. smart almanız durumunda hız, kadans, güç verilerini transfer edecek aleti de almış oluyorsunuz, onun dışında temel olarak aynı alet smart ve smart olmayan. fluid olanlarda daha hızlı çevirdikçe direnç artıyor ve zorluyor, bir de içindeki sıvı ısınınca dirençte artış oluyor.

çorba oldu artık herşey, smart'ı var digital'i var, otomatik resistance'lisi var, var da var :)

elite-it.com/sites/default/files/trainer_overview_2017_-_en.pdf

Bu güzel bir pdf, elite'in güncel tüm modellerinin birbiri arasındaki farkı görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eibec
Merhabalar,

Elite Qubo Digital Ready traineri zwift'e bağlamak için ant+ usb, kadans ve kalp ritmi ölçen bant yeterlimi? yoksa misuro aparatını almam gerekiyormu?

iyi günler
yeni bir smart trainer aldim ama ant+ usb stick konusunda pek bilgim yok
zwift gibi programlara bu stick olmadan bilgisayari bağlamam mumkun değil mi ? bluetooth gibi
Illa almam gerekiyorsa trainerla ayni marka mi olmasi gerekiyor ?
selamlar

@apsara2000 Aynı marka olması gerekmiyor. Trainer destekliyorsa bluetooth dongle da olur. Bilgisayarınız zaten Bluetooth u destekliyorsa hiç birine gerek yok. Çoğu diz üstü bilgisayar destekliyor.

• Beğen
Tepkiler: apsara2000
@apsara2000

Merhaba, usb ant+ stick alınmasının en büyük nedeni, piyasada bluetooth destekli nabız bandı, hız ve kadans sensörlerinin, Ant+ destekli olanlara göre çok yaygın olmayışından ve daha az tercih edilmesinden kaynaklanıyor.

Mesela kullandığınız nabız bandı ant destekli bir ürün ise, kullandığınız bilgisayarın bluetooth desteğinin olması, zwift ve benzer uygulamaları kullanırken işinize yaramayacaktır. Tercihinizi yaparken, neleri kullanacağınıza ve neye ihtiyacınız olduğuna emin olmakta fayda var.

@Erdal YILMAZ şimdilik sadece trainer i kullanacagim , zaten daha nabiz bandim yok

@Eibec

Vortex smart kullaniyorum memnunum. Secerken bende arada kalmistim diger seceneklerle. İki senedir kullanıyorum hiçbir sikinti yasamadim. Ayrintili inceleme icin dcrainwalker'in blogunda var oradan karsilastirabilirsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Sefa coskun dün bir şey fark ettim. Sürüşte vortex smart kadans değerlerini kullandım. Önceden garmin'in sensörünü eşleştirirdim. Kadans değerleri çok düşük geldi gözüme. Normal sürüşlerimi 80-85 rpm ortalama ile bitiririm. Dün 65 ortalama çıktı. Sizin böyle bir şey hiç dikkatinizi çekti mi?
İlk fırsatta garmin'den kadans sensörünü okutarak kıyaslama yapacağım.

@Bahadır S.

Karsilastirma imkanim olmadi hocam. Hic aklima gelmedi. Siz nasil baglaniyorsunuz bluetooth mu yoksa ant ile mi?
Aksam ikisiylede denerim. Sunu hic denemedim oluyor mu? Hem garmin hem programa bagli surebiliyor muyuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Sefa coskun ant+ ile bağlanıyorum. Her iki cihaza da veri yollayabiliyor.
Evrene yaydığı mutlu ant+ sinyallerin herkes alabilir :)

Geri