Scudo Sports

Kaza yaptım...

Faruk ÇUBUKCU

Forum Bağımlısı
Tepki
1.223
Bisiklet
Mosso
Aslında bu konuyu açmayacaktım fakat halimden ibret alın diye açma gereği duydum. Forumda okuyoruz kask kullanmayan arkadaşlarımız var(benim gibi) malesef. Bir kaza geçirmeden ben akıllanmadım aman diyorum gözünüzü seveyim kaskımızı kullanalım. Allah korusun bir kaza geçirdiğiniz zaman sadece siz değil, sevenleriniz de üzülüyor doğal olarak. Kask takınca komik oluyorum, millet cins cins bakıyor şöyle söylüyor böyle söylüyor demeyin. Allah korusun kafanızı yararsanız sargı bezleriyle dolaşmak zorunda kalacaksınız(benim gibi) yine toplum içerisinde dikkat çekeceksiniz ve yine çeşitli sözlerle karşılaşacaksınız. Bisikletten düştüm dedikten sonra size inanmayanlar olacak "sen dayak yemişsin" gibi sözlerle karşılaşacaksınız.

Artık nasıl kaza yaptığımı anlatayım;

Konya'lı kardeşlerimizin çoğu bilir Sille'yi. 27 Mayıs'ta üniversitenin biteceği son günlerimizde sınıfça Sille Barajı'na piknik yapmaya gittik. Tabi ben bisikletimle yola çıktım. Güzel bir günden sonra dönüş vakti geldi. Ben emektarımla yola çıktım ve güzel güzel yokuş aşağı iniyorum. 1. virajı aldım fakat 2. "s" virajını alırken kontrolü kaybettim ve bisiklet toprağa da girince kontrol tamamen benden çıktı. Ardından yüzüstü bisikletten ayrılarak kafamı direk taşa çarptım. Bereket ki gözlük ve eldiven kullanıyorum. Gözlük, taşın girintili çıkıntılı kısımların gözüme girmesini engellediği gibi taştan gelen darbeyi de bir nebze olsun emdi. Gözlüğün üst kısmı tam kaşıma dek geldiği için kaşım tamamen hilal gibi açıldı. Moral bozukluğu yaşarım diye kaşıma bakmadım fakat yine de sağ gözümün önünde sarkıyordu. Çantamdan mendil çıkartıp yaraya tuttum ve bir kaç hasarın dışında sağlam gözüken emektarıma tekrar binip Sille Sağlık Ocağına gittim. Orada yaramı temizlediler ve bisikleti Sağlık Ocağındaki abimize emanet edip otobüsle devlet hastanesine, acil bölümüne arkadaşlarımla gittik.

Kaşıma bakmadım ama tahminimce 6 dikiş falan attılar. Velhasıl şu an sargı beziyle dolaşmaktayım ve büyük bir kazayı ucuz atlatmış biri olarak kendinizi düşünmezseniz bari sevenlerinizi düşünün diyorum. Rabbim muhafaza buyursun eğer ciddi bir kaza geçirirseniz orada film kopar.

Kaza yaptığım yerden birkaç fotoğraf kareleri:

Başımı çarptığım taşlar. Bu tip görüntüleri göstermek istemiyorum ama benden görün ona göre tekrar düşünün lütfen.
http://img194.imageshack.us/img194/6133/picture0747.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/7771/picture0745.jpg

Kafamı çarptığım taş hemen alt tarafta gözüken büyük taş.
http://img6.imageshack.us/img6/8008/picture0743.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/5042/picture0741.jpg

Dikkat ederseniz asfaltın kenarında (büyük ihtimal benim) fren izim gözüküyor. Kazadan sonra gözlüğümün hali.

http://img154.imageshack.us/img154/9250/1006715.jpg

Scudo
öncelikle büyük geçmiş olsun. O taşların içinden iyi çıkmışsınız yine de. Çok tehlikeli bir yer. Sizin için kötü ama kask kullanımına teşvik edici bir paylaşım olmuş teşekkürler. Tekrar büyük geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun..
Ben her şartta kaskın kullanılmasından yanayım. Zamanında szinki kadar kötü olmasa da bazı kazalar atlattım ve artık her türlü şartta elimden geldiğince kasksız sürmemeye özen gösteriyorum.. Kask sadece kafatasınızı değil, yüzünüzü boynunuzuda koruyor bir yere kadar..

Virajlı yollarda eğer yolu da çok iyi tanımıyorsak çok hızlı gitmemekte yarar var, bende zamanında ana caddeden sağa eğimli giren bir yolda yola inşaat kumu taşıyan bir kamyondan dökülmüş az kumu görememiş, ve dönüşümle beraber yan yan kolumun ve kalçamın üzerinde kayarak karşı kaldırıma tüm hızımla girmiştim. Kaskım da yoktu, ama kafayı vuracak bir durumum olmadı allahtan, omuzdan ayak bileğime kadar sağ tarafımı yere sürttüm ve bisikletimde ağır hasar oluşmuştu. O zamanlar bisikletçilik bu kadar yaygın olmadığından yeni parça bulamayıp mevcutları tamir ederdik (80 li yıllar) inanın yaralanmama değil her zamanki gibi en çok hasar gören bisikletime ve yenisini bulamayacağım exage arka derailleur 'üme üzülmüştüm. Şimdi ise şanslıyız, her türlü parçayı bulmak mümkün, her türlü koruyucu kıyafeti bulmak mümkün. Bu yaşıma kadar sayısını bilemeyeceğim kadar çok kez düştüm. Bir kaç iz dışında bir etkisi kalmadı, fakat bisiklete binen bir kişinin aklından çıkartmaması gereken en önemli şey "HER AN DÜŞEBİLECEĞİNİN FARKINDA OLMASIDIR" lastik patlar, göbek kilitlenir, paçanızı zincir kapar, yolda kuma girersiniz ... örnekleri çoğaltmak mümkün. Biz bisikletçilerin yapması gereken her zaman en kötüsünü düşünerek ve aklımızdan çıkartmayarak koruyucu önlemleri almak. Trafikte görülmenin de (fosforlu dikkat çekecek kıyafetler giymek, bisikleti aydınlatmak reflektör takmak) bu önlemleri almak kadar önemli olduğunun bilincinde olmak durumundayız. Bisiklete binmek bir bilinç ve gelişmişlik göstergesidir. Otomobile , motorsiklete parası yetmeyenlerin bindiği bir arç değildir bisiklet, sağlıktır, temiz enerjidir... neyse uzatmadan, gerçekten geçmiş olsun. Bir daha böyle büyük kaza geçirmemeniz temennisi ile esen kalın. Bol pedallar, sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Hocam öncelikle geçmiş olsun, kask konusuna bu konu ile değinmeniz güzel olmuş, tabi yaşanan olaylar kötü ama daha kötü şeyler olabilirdi.

Aslında kaskı sadece uzun turlarda değilde kısa mesaflerde özellikle şehir içinde de kullanma konusuna herkezin çok dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum. Motosiklet kullanıcısı olan arkadaşımdan örnek vereyim; kardeşini almak üzere 2-3 dakikada gideceği mesafe için kaskını ve koruyucu montunu giymiş ve evden çıkmış fakat biraz ilerde trafik ışıklarında kalkış yaparken arkadan gelen ve makas atarak hızla şerit değiştiren maganda tarafından yere düşürülerek yaralanmıştı. Eğer kafasında kaskı olmasaydı hızla yere çarpan kafası Allah korusun dağılırdı. Örnek misali mümkün olduğunca mesafe kısaydı uzundu demeden kaskımızı takmaya özen göstermeliyiz.

En kötü kazanız bu olsun diyorum, tekrar geçmiş olsun dileklerini sunuyorum. Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.

Geçmiş olsun daha kötü şeylerde olabilirdi:(
özellikle kask ve eldiven hayati şeyler. Bir kere düz yolda ani fren sonucu takla attım o gün kaskım kafamdaydı fakat eldiven kirlendi diye giymemiştim düştüm ve elim paramparça oldu kafam o gün şiddetli derecede ağrıdı büyük ihtimal kafamı vurdum(O an anlayamadım) Lütfen kask ve eldivenlerimizi ve de gözlüklerimizi takalım bakıp gülenler aynaya bakıp kendi gülüşlerindeki garipliğe gülsünler.

Çok geçmiş olsun. Daha üzücü bir durumla karşılaşmamız olmanıza sevindim.

Bisikletimi yeni aldım. Kısa mesafe dahi olsa kaskımı ve eldivenlerimi takmaya özen gösteriyorum.Bu hem sağlığımız hemde çevreye örnek olması açısından çok önemli.

Uzun yola çıkmadan önce lastiklerimizin tüm kontrollerini ve hava ayarlarını kontrol etmeli yüksek sürat yapma isteğimizi kontrol altına alarak yolun durumuna göre kendimizi ayarlamalıyız.

büyük geçmiş olsun

sevgiler

Büyük geçmiş olsun. Virajlarda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Tanımadığımız ve ilk defa gideceğimiz yollarda önümüzü göremediğimiz virajlarda temkinli gitmeliyiz. Zaten yarışmacılarda genelde, yarışma öncesi parkuru tanımak isterler. Yüksek süratle viraja girildiğinde bisiklet sizi istemediğiniz bir yöne çeker ve düzeltmeniz mümkün olmaz. Her ne kadar kask takmak birincil öncelik ise de, virajlara da hızlı girmemek gerekir.

Hocam aslinda fren izinden kazanin olusunu tahmin etmekteyim cok bilmislik olmasin ama benzeri basima geldi ,galiba siz viraji alirken yerdeki kumdan korktunuz ,lastik kaymasindan bahsediyorum ,ve frenlere gec asildiniz .
Cok gecmis olsun ,her kazada ucuz atlatilan bir yer oluyor ALLAH KORUMUS ...

evet arkadaşlar bende geçenlerde bir kaza yapdım yokuş aşağıya inerken önümde ani fren yapan arkadaşa arkada teker kısmına hafif dokunmama rağmen ikimizde bir anda kendimizi yerde bulduk ve kafalarımız yere çarpmasına rağmen birşey olmadı sadece sol kol kısmında kas ezildi ve biraz zorlanıyprum açmakda

kask hayat kurtarır

sizede geçmiş olsun

Hepinizden Allah razı olsun. Gerçekten fotoğraflara baktıkça hala hayret ediyorum bu kadar ucuz nasıl kurtuldum diye.

Hepinize çok çok TEŞEKKÜRLER

• Beğen
Tepkiler: Ersin Aydın
Öncedende belirtmiştim uzun bir zamandan sonra bisiklet kullanmaya yeniden başladım. Orta okul yıllarında Bisiklet ile üzücü bir kaza yaptım. Çöp kamyonun altında kalıyordum konuyu çok açmadan kısaca yükset sürat ve dikkatsizlik yüzünden diyeyim. 15 gün yataktan kalkamadım ayaklarımı kullanamadığım,hissedemediğim kısa bir felç dönemi diyeyim.Doktarlarında maalesef çok büyük acemiliğine denk geldim iki bacağımıda kırık raporu verip alçıya alındı ama sonraki kontrollerde kırık tespit edilemedi ağrı kesiciler merhemlerle geçirdik ama o 15 gün benim için büyük deneyim oldu. Engelli vatandaşların yaşadıkları ile karşılaştıralamaz bile ama hisettiklerini ve olumsuzluklarını hissedip çevreye bu durumla ilgili olan herşeye karşı daha duyarlı olmamda pekiştirici etkisi çok büyük olmuştur.
ailem ne kadar karşıda çıksada tekrar bisiklet beni çekti ama gerekli kurallara uyuyorum.Kaskım,eldivenlerim hep yanımda görüyorumki araç sahiplerinin bazılarıda bu durumu takdir edip bana yol önceliği veriyolar umarım anlatabildim.

Saygılar

@Ersin Aydın

Ben de sağlığımın kıymetini biraz daha iyi anladım ve dediğiniz gibi trafikte yol veren araçlarla da karşılaşıyorum arada sırada.

@eda öz

Bana tekrar kullanmak nasip olacak inşAllah:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Ersin Aydın
@Ersin Aydın

Bu kazadan sonra Basketbol hayatımda bitti bacaklarımın randımanına kavuşması uzun zaman aldı yıllar geçsede sol bacağımda hala yara izleri kalmıştır. Halen spor hareketleri yapmakta zorlanıyorum.Çok fazla kendimi bisiklette ve yüzmede zorlamıyorum çünkü kazadan sonra çok fazla zorlamada kramp girişleride çok fazlalaştı bir şekilde sistemi bozduk

Lütfen dikkat edelim.

teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
hocam büyük geçmiş olsun sille baraj yolunu iyi bilirim yol kenarı gerçekten çok tehlikeli verilmiş sadakanız varmış diyorum,ben de eldiven kuyllanmıyordum ama spd ile birlikte düşmeye başlayınca baktım ellerime hiçbirşey olmuyor eldivenin önemini anladım

• Beğen
@Erdem Yıldırım

Aslında önceden birkaç kez indim o yokuşu ama 1 saniye dahi hızınızı ayarlayamadığınız anda çok geç olabiliyor.

eskişehir musaözünün içinde hız yapmaya çalışırken aynı şey nerdeyse başıma geliyordu 60 şı gördüm diye sevindim ama virajı alamayıp o taşları görsemdeydim ne yaparıdm bilemiyorum zaten bileğimi daha önce dağıtmıştım. Kask sorunun aşmam gerekiyor artık. Geçmiş olsun.

• Beğen
Geri